reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Na brzuszki. Lezy na brzuszku i za wysoko podnosi glowe to samo dzieje sie gdy biore ją na pionowo jakby do odbicia podtrzymuje sie raczkami i podnosi glowke. Tak byc nie powinno dziecko na tym etapie powinno podnosic na 2/3 cm

reklama
Za chwile się okaże, że 3/4 z nas powinno pójść do lekarza ;-) mój synek tez chyba w tym momencie jak ćwiczy na brzuszku to czasami podnosi wyżej głowę... Zapytam położnej jak będzie w środę bo mam wrażenie, że dziś ze wszystkim trzeba by iść do lekarza...

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem Wam, że w życiu bym nie pomyślała, że takie podnoszenie główki może być czymś złym. Dużo rzeczy na forum można się dowiedzieć.
Wiecie może co można brać na ból gardła karmiąc piersią? Bo karmić wtedy normalnie można prawda?

Dzidzia mozna w aptece jest specjalna partia lekow dla kp i kobiet w ciąży cos na P.
Nie wiem czy czymś złym z tym, że my wolelismy od,razu działać bo im wczesniej wykryje się te napiecia czy dysplazje bo takim maluszka szypciej sie wszystko "naprawia"

Cześć, czytam was od dawna ale do tej pory nie udzielając się. termin miałam na 3 października. Moje dziewczynki Amelia i Małgosia urodziły się przez planowa cesarke 19 września. Teraz zainteresował mnie temat napięć mięśniowych i zdecydowałam się dołączyć ☺. Czy wykryje to neurolog? Czy rehabilitacja długo trwa? Jak wyglądają ćwiczenia? Podejrzewam u jednej z córeczek bo bardzo wysoko podnosi główkę i tak się odpycha nóżkami jakby chciała raczkować.
Zastanawiam się też czy nie ma asymetrii ulozeniowej, bo jak płacze i się złości wygina się w bananka.

Trochę poczytałam o tym napięciu mięśni i samo podnoszeniu główki o niczym nie świadczy, ponieważ jest to cały szereg innych objawów. Na szczęście nie jest to też nic złego i w razie potwierdzenia przez neurologa daje się łatwo zmienić. Brzmi jakoś tak strasznie jak choroba.
Zanim się pójdzie do neurologa warto iść do pediatry, który oceni czy dzieje się coś co kieruje do specjalisty.

Dzidzia jest taka strona z lekami które można brać kp. Jedna jest z nazwami popularnymi a druga z tymi łacińskim.

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry