reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Teraz coraz rzadziej i jakieś takie mniejsze sie wydają tak ze trzy razy dziennie. Jak ona sie męczyła wczoraj ze 4 godz nie mogłam wytrzymać tego płaczu. Nie wiem jak dam radę dzisiaj bo jestem całkiem sama a przynajmniej wczorsk był mój narzeczony w domu. Czy jest możliwość aby zapobiec kolce?

reklama
Kamila, co u was? Jak się maluchy czują?

U nas nadal brzydkie, zielone kupy, choć o dziwo mała jest w doskonałym nastroju :) Póki co odstawienie nabiału nie przyniosło żadnych rezultatów. Wkurzona od wczoraj nie podaję żelaza (wg morfologii poziom żelaza idealnie w środku widełek). Czy któraś z was podając maluchom żelazo ma problemy z kupami?

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

patka kolki biora się z niedojrzalosci ukladu trawiennego i nie ma na nie lekarstwa... żeby ulżyć dziecku mozesz robic masaże ogrzewać brzuszek. ja podaje pierś bardzo często przy kolce i bujam i kolysze... z tym że mój maly to nie wiem czy ma kolke czy to ta dyschezja bardziej bo jestem w stanie go uspokoić bez noszenia itp. przeważnie kolysanie przy piersi pomaga.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

można podawać probiotyk ponoć żeby jelitka lepiej pracowały i wtedy łatwiej trawic malemu brzuszkowi...
bede szla z małym zeby go zwazyc to sama poprosze chyba p coś odpowiedniego.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na kolki pomoglo odstawienie nabialu i mleko nutramigen. Podaje raz lub dwa razy dziennie i faktycznie mojej pomaga choc niestetybproblem z kupkami pozostal

Oboje mają jeszcze katar i kaszel ale osluchowo już płuca ok także Tymek chyba dziś popołudniu wyjdzie do domu, a Zosia jutro jeśli wyniki krwi będą ok. Zapalenie płuc było spowodowane grzybem który dzieci potrafią ł"łapać" na neonatologi... trzymajcie kciuki abym ich w domu ogarnęła juz do końca i abyśmy juz nie wracali do szpitala... z ich niecałych trzech miesięcy życia, miesiąc spędziliśmy w szpitalach.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem uratowana, kupiłam na gamtree huśtawkę ktora daje odgłosy jak w brzuchu u mamy, mały jest zachwycony:)

Chyba powinnam dostać order za cierpliwość, gryzę sie w język co chwila przy teściowej chyba sobie go w koncu odgryzę;) Wiem ze ona sie stara i bardzo przezywa narodziny wnuka ale ja mam chyba kryzys hormonalny bo wszystko mnie denerwuje:wściekła/y:

U nas tez brzuch pobolewa i pruki go męczą wiec kropelki podaje, z tym ze ja je podaje przed każdym karmieniem a nie tylko jak boli no i chyba pomaga

Kamila super ze dzieci zdrowieje:) mam nadzieje ze juz nic sie nie przypląta:)

reklama
Do góry