reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Dokładnie Wiktorka, jestesmy dorosłe i odpowiedzialne, każda z nas dba o siebie najlepiej jak potrafi. Każda z nas ma swój sposób na zdrowa ciąże i pewnie każdej zdarzają sie małe grzeszki:)

reklama
Dziewczyny zdycham w tą pogodę..toc to sie nie da..wyszlam z dwa razy do sklepow mokra sklejona wrocilam a teraz jeszcze przy zupie sie zgrzalam:D mega slonca u mnie nie ma,ale duszno..

Dzis przyszla moja sukienka ktora zamierzam ubrac sobie na sesje brzuszkową w tym tyg i co?? I sie w nia nie dopinam:D:D ale prosze panstwa jest pod biust taki pasek z tego materialu co kiecka i mnie ratuje zakryje nim to niedopiecie moje z boczku:D
Piekna jest..

Nie pokaze sie Wam ,jedynie jak bede miala juz fotki po sesji hehe:)
Dorwałam dziewczynę taka mlodą ktora robi bardzo ladne sesje nie tylko ciazowe..
Idziemy w plener cos sie wymysli,w czw

Persea ja też uwazam że masz racje, zdrowy rozsądek to najwazniejsze. W takim razie moja urodzi sie jako menelka. Zanim dowiedzialam sie, że jestem w ciąży mialam bardzo intensywny weekend, ba nawet test zrobilam po wypiciu 2 lampek wina. Nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia, obecnie alkoholu nie pijam mimo wielkiej ochoty. Papierosów również nie pale. Jedno i drugie uważam za zbedne w ciąży i że można bez tego przeżyć. Aczkolwiek śmiesza mnie wszystkie zakazy i nakazy. Troche popadamy właśnie w paranoje. Kiedys nasze matki jadły wątróbkę, piły mleko od krowy i jadly o zgrozo nieprzebadane jajka. Jakos cywilizacja z tego powodu nie upadła. Nie mówię, że mamy robic tak samo i teraz, ale nie sądzę by komuś zaszkodziła wątróbka nawet jedzona raz w tygodniu.

Juz pisalam ze kiedys. Właśnie kiedys bylo wiecej poronien czy zgonow dzieci lub matek mimo tej zrowej zywnosci.
Skoro wytrzymalam bez fajki to vez watrobki tez nie skonan. Jeszcze 3 miesiące i najem sie do woli. :-)

Zgony występowały na skutek braku pewnych witamin niezbędnych w ciąży ( mam na myśli czasy 100 lat wstecz) oraz z uwagi na warunki higieniczne, minione czasy wbrew pozorom nie dostarczały kobieta możliwości zdrowego jedzenia, jedynie jedzenia nie sypanego chemią. Brak lodówek, jedzenie niepasteryzowane , bardzo często nieświeże , mało wartościowych składników itp... to są jedne z wtorku przyczyn zgonów i chorób....Akurat pisałam o tym pracę :-)
My mamy zdecydowane lepiej a choroby mnożą się na potęgę...

A tak zmieniając temat to właśnie wróciłam z miasta i padam....dosłownie ledwo żyje :-\ musieliśmy załatwić kilka spraw, i koniecznie dziś więc jak wyjechałem z domu o 10 tak właśnie wróciłam...ciągle tylko auto, dwór, auto....masakra w ten upał...
A jutro rano jedziemy nad morze do rodziny, niby tylko 300km ale już się boję :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny mam pytanie. .. koło 20tyg zaczęła się pojawiać u mnie siara, normalne w niektórych przypadkach... kilka dni była i przestało leciec-tez air zdarza. .. ale dzisiaj zobaczyłam ze luszczy (? ściera ) mi się naskórek z sutkow. .. jak ręcznikiem je potarlam to znowu zaczęło lecieć. .. od razu mi się przypomniało jak podczas kp mi się kanaliki zatykaly. .. czy to może być to samo? powinnam je oczyszczać czy jakoś specjalnie się tym teraz nie przejmować?
wizytę mam 3.08 i zapytam o to o ile nie zapomnę. .. ale moze któraś z was coś wie na ten temat? :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry