reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Bo właśnie się w internecie się naczytałam, że jak się śpi na plecach i na prawym boku to się uciska na tą żyłe i dziecko może być niedotlenione i byłam ciekawa jak to u Was czy może coś Wam lekarze mówili. bo ja teraz po nocach nie śpię i się pilnuje żeby na tym lewym boku spać, leżećo_O

Czy ktoras z Was spotkala sie z żelem położniczym Natalis?
Nam polozna w szkole rodzenia o Nim mowila mozemy kupic sobie grupowo taniej i chyba sie zdecyduje..
Nam też położna mówiła, ale powiedziała też że według niej to nie warto tej ceny, wystarczy sobie kupić zwykłą wazelinę w aptece albo żel durexowy ;)

Miałam dzisiaj wizytę i lekarz powiedział mi coś takiego , żebym się nie głaskała po brzuchu bo to może wpływać na skurcze macicy . Pominę już że chyba będę musiała sobie ręce związać żeby tego nie robić , ale spotkałyście się albo słyszałyście o czymś takim ?
Mój to samo powiedział, jak zauważył że trzymam rękę na brzuchu... Myślę że troche racji w tym jest, bo jak przestałam go tak często dotykać to i mniej skurczy miałam, a jak był dzień że często się macałam to skurcze się nasilały...

Ja śpię na plecach bo mi najwygodniej i nie robi mi się słabo, lubię też spać na prawym boku a na lewym najmniej bo dziecku chyba tak nie jest wygodnie bo bardzo wtedy kopie :-) ja się tym nie przejmuje, słyszałam żaby spać tak jak jest wygodnie i tyle :-)
Ja dziś zwiedzam szpital jestem podekscytowana i przerażona zarazem :-) mamy takie 3h spotkanie z położną od mojej gin, którą mówi najważniejsze rzeczy itp :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mojego czuję na samym dole jakby mnie smyrał . W ogóle to brzuch mam tak bardzo nisko. W pierwszej ciąży kopał mnie po rzebrach i myślałam że padne a ten upodobal sobie dół.

Dziewczyny, liczycie i zapisujecie ruchy dzieci? Ja się naczytałam, że od 30 tc warto to robić i zaczęłam od dziś.

reklama
Wiola ja nie zapisuje ale sobie liczę. .. niektórym ciezarnym gin nawet karty dają aktywności właśnie... ja nie miałam czegoś takiego :)
no i faktycznie po 30 tc.

mnie na wizytach pyta położna zawsze czy czuje ruchy. ale u mnie do 30 tyg jeszcze troszkę ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry