reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ale nabazgrałyście miałam podwójne nadrabianie;)

Miałam oznaczoną grupę krwi przy poprzedniej ciąży wiec teraz jest to zbędne. Dodatkowo podałam jej informacje z poprzedniego porodu o podaniu zastrzyku z immunoglobulina po porodzie. Ale... Nie mówiła nic o badaniu poziomu przeciwciał... Dostego o to pytam. Ale już spoko zrobiłam dziś na wynik poczekam i na wizytę juz pójdę z wynikiem.

Pola ja mam A rh- a mój Tż B rh+ i młody ma po nim + ... w 1 ciazy miałam robione przeciwciała 3 razy i podana antyglobuline D po porodzie
w tej ciazy mialam badane 2 razy (2 raz w szpitalu jak trafilam z plamieniem w 12tc i wtedy też dostalam antyglobuline)

teraz w ciązy dostaje sie antyglobuline tylko w przypadku plamien - tak poza tym robi sie badania na przeciwciała standardowo trzykrotnie przez całą ciąże

inaczej wygląda to w przypadku wystąpienia konfliktu podczas ktorejś ciąży - wtedy dostajesz 2 albo 3 razy zastrzyki w trakcie trwania ciąży - ale nie wiem dokładnie bo u mnie nie wystąpil

ogólnie my mające grupę krwi o rh ujemnym (-) i partnera z gr + mamy tylko ryzyko konfliktu serologicznego stad badania na odczyn Coombsa i zastrzyki w przypadku plamienia lub krwawienia i obowiązkowo po porodzie

reklama
Wozek mamy taki wybrany juz :)

Załączniki

• tako-omega-plus-2w1-granat.jpg
    tako-omega-plus-2w1-granat.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 107
Hej dziewczyny ja wstałam niedawno dziś pozwoliłam sobie pospać teraz zjadłam śniadanko najlepiej ostatnio rano wchodzi mi świeża bułka z dżemem:)
swistak to Ty urządzona jesteś widzę tylę pakunków masz:)
Wiktorka ja wczoraj zapomniałam spojrzeć w rosmanie za tym balsamem ale zobaczę następnym razem:)
a wózek bardzo ładny:)

Batka mi też bułeczki rano podchodzą ale... Z sałatka, serkiem, pogorkiem, pomidorkiem...

Ja tez właśnie wstalam z drzemki, bo w nocy to się denerwowalam tym słowem "nisko" i czekałam tylko di tej 7.10 by Zuzie wysłać do szkoły.

Tekila stawiam na babydream, to najczęściej mylone jest a oliwka swoją drogą ma tylko naturalne składniki, hm.. Albo bambino... Ta to i ja zawsze źle wystawialam. :)

A balsamy opalenizujace, suuuuper jest Dove, ale.. Ma zapach i może nie podejść, a co do opalania bez smug to pianka, one nie powodują nierówności.

Dziś leżę.... I jem.... Mogę bo okazało się ze schudłam, albo mam wagę zepsuta... Bo ważę 66 kilo mniej niż na ostatniej wizycie.

Pola chyba miało być 6 kg mniej a wyszło 66kg !:D
Ja dziś też leniuchuję ale zaraz ruszam na zajęcia dla ciężarówek chociaż się poruszam...

Witajcie:)
U nas dziś pada i jutro i pojutrze :(
Na śniadanko wtrzachnelam sałatkę z buraczków potem kawka i ciasteczko:)

Ja mam wszystko oprócz łóżeczka wiec nie poszaleje na zakupach:(

Świstak zdrówka dla córy, rób jej okłady nie na czoło a na kark, uda i łydki.

Agnieszka tylko spokojnie z tym sprzątaniem :)

Wiktorka one sa teraz bardzo popularne i duzo mam je chwali.

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Halo, my już po kontroli i mała koza może iść do przedszkola, ołłłł jeeeee rzygam już bajkami :ninja2:
starsza koza do piątku w chacie, antybiotyk i niech dojdzie do siebie

Do góry