reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Paulina szkoda gadać z tą reformą. Państwo wydało grube miliony na dostosowanie szkół dla 6 latków, nawet u nas w szkole dobudowano całe skrzydło i co z tego.
Moja córka jest jedynym rocznikiem eksperymentalnym, na studia będą szły w tym samym roku dwa roczniki, a z drugiej strony wszystkie mamy 3 latków są wkurzone bo brakuje miejsc w przedszkolach.

Każdy rodzic ma swoje zdanie, ale u nas posłanie córy w wieku 6 lat było świetnym wyborem, chciałabym, aby więcej rodziców decydowało się na posłanie swoich 6 letnich pociech do szkoły, bo tych 3 latków biednych szkoda. A 6 latek w szkole radzi sobie świetnie.

paciarkowa jak Państwo nie zabroni to chyba spirala ;)

reklama
Aria bo właśnie tak się zastanawiałam jak Ty sama wszystko ogarniasz. No ale podziwiam za mieszkanie z teściową.
Papciarkowa ja właśnie się zastanawiam co później, ale myślę o spirali. Bo tabletki na dłuższą metę odpadają.
Larkaa ja jak patrze na moja córkę to tez uważam ze lepiej dla niej byłoby iść do szkoły wcześniej, wszyscy nam mówią ze jest rozwinięta ponad wiek. Boje się ze jak będzie siedziała w domu ze mną to zabraknie jej kreatywnych zajęć, wiadomo jak to przy małym dziecku i 3 latku

Dałabym rade i sama ;) w norwegii jakoś dawałam rade bo mój do pozna pracował wiec i tak ogarniałam sama.
Ja mam spoko teściowa wiec nie jest tak źle. Aczkolwiek ciężko się było przestawić do ponownego mieszkania z kimś. No ale Oby wszystko szło zgodnie z planem i na swoje ;) bo jednak co swoje to swoje ...

Ale fakt jak byłam w szpitalu to bez dziewczyn miałabym zagwozdke .... no ale mam 2 siostry blisko wiec zawsze jest ktoś do pomocy kiedy jest taka potrzeba

Aria na pewno byś dała radę, wiem jak jest. Jednak tak cały dziń i noc sama w domu tylko z dzieckiem, to ciężko czasem. Trzymam kciuki za szybką budowę.
My teraz mieszkamy z rodzicami i już nie mogę się doczekać kiedy pójdziemy na swoje. Gdyby nie te problemy z kredytem pewnie byśmy kończyli remont, a tak nawet nie zaczęliśmy.

A zmieniając temat w niedziele na obiedzie będę miała 16 osób i 3 dzieci, co można fajnego zrobić, Żeby się nie zagrzebac na cały dzień w gotowaniu.

Ja zaraz po urodz jak karmiłam brałam tabletki dla matek karmiących ale się bałała bo w pierwsza ciążę tez zaszłam na tabletkach :) wiec po 4 miesiącach założyłam wkładke i miałam ja 4 lata.

reklama
Do góry