reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Asik też już którąś z nas o tym pisała, że jest różnica. Tu decydentem jest owulacja a nie okres, jeśli ktoś ma później to i dzidzia mniejsza. Po drugie lekarz też może mierzyć z granicą błędu, przecież to tylko człowiek a ręką może się omsknac i ten milimetr. Nie nakręcaj się, bo sama widzisz że przyrost jest. Tego się trzymaj ;-)
Cherry, wszystjo w ciąży jest mozliwe i spanie i bezsenność ;-) z czasem będziesz spala jak zabita.

Marta, to się strachu najadkas ale za to dzidzie uslyszalas ;-)

reklama
joani - jasne, staram się nie nakręcać tylko mnie drażni brak kompleksowej informacji od ginekologa - jest tak i tak, mogło być tak i tak. W karcie ciąży mam wpisane 7/8 wg USG i problem co robić dalej, ponieważ pomiędzy 12-13 tygodnia powinno się zrobić USG a ona nie było w stanie mi odpowiedzieć kiedy mam iść na to USG czy wg daty z USG czy wg daty z miesiączki... brrr

Asik, dokładnie nie nakręcaj się. U mnie na USG też wyszło że ciąża jest młodsza niż powinna być ale to tylko orientacyjne pomiary i nawet pomyłka o milimetr przy tak małej ciąży może skutkować błędem w obliczeniu który to tydzień.

Co do USG prenatalnego to masz okienko 3 tygodni (dokładnie pomiędzy 11t0d a 13t6d) ja jak sie umawiałam to pani zapytała mnie o datę ostatniej miesiączki i orientacyjny termin porodu i powiedziała mi przedział czasowy w którym powinnam zrobić USG.

A tak a propo widzę że jesteśmy na tym samym etapie, kiedy miałaś ostatnią @ ?

Ostatnia edycja:
Asik, joani ma racje, data miesiączki ma sie nijak do zapłodnienia, tym bardziej ze cykle mogą sie różnic jak i wiele czynników typu stres, choroba, wakacje kogą przesunąć owulacje. Ja bym sie sugerowała wyłącznie USG.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Larkaa - mnie cały czas pobolewa brzuch, u mnie to jeszcze wczesniejsza ciąża niż u Ciebie i też się właśnie zastanawiam, jak długo takie "okresowe" bóle się utrzymują ;)

Witam we wtorek :happy2:

Cherry ja spać mogę aż za bardzo i martwię się znowu czy to aby normalne,ale jak czytam wypowiedzi innych kobietek to się trochę uspokajam.

Luckychoice współczuję mdłości.

Nianusia też mi wstyd za moje lenistwo..

Marta dobrze ,że wszystko skończyło się dobrze :)

Asik ja bym patrzyła najbardziej na termin z USG,ale to się chyba jeszcze zmienić może..

Larkaa mi się dziś śniło,że dostałam okres :szok: i tak jakby z rana mnie podbrzusze bolało,ale to pikuś z prawdziwym bólem miesiączkowym.Może Cię boli właśnie od tego siedzenia w pracy,staraj robić sobie krótkie przerwy jeżeli to możliwe.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Też wczoraj o tym myślałam by zrobić listę mam,które mają danego dnia termin. Byłoby przejrzyście.

Mam okropną pogodę za oknem wieje,wieje,wieje :oo:

reklama
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście :) moim marzeniem jest spotkać ginekologa który spokojnie i rzeczowo wyjaśni co się dzieje i dlaczego, a nie powie że nie wie, bo wtedy to i ja się zaczynam nakręcać :D

Do góry