reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Neilaa, miałam iść wczoraj, ale bałam się powtórki z poprzedniej ciąży, która była młodsza, a lekarze wrozyli mi puste jajo. Przemyslalam jednak i idę dziś, co ma być to będzie a przynajmniej dowiem się który to tc. Wg mnie coś koło 5. Nie mogę policzyć z om bo mam bardzo nieregularne cykle i ostatnią miesiączkę miałam 2 stycznia, test wyszedł pozytywny dopiero tydzień temu...

Hej. Boże dziewczyny jak.ja cierpię ostatnio. Nie mogę spać jestem.wykończona. Ok kilku dni nie dość że mam problem.z zaśnięciem, zasypiam kolo01 w nocy to budzę się po3 i nie mogę zasnąć do rana wierzę się do rana. Jestem taka Zmęczona że skupić się nie umiem. Czy to normalne?

Virtuti to powodzenia dzisiaj na wizycie :) ale muszę Cię zmartwić ze jak to 5 tydzień to może jeszcze nie być widać serduszka.

Cherry ja mam wręcz odwrotnie ... o 20 już śpię i mogłabym ciągiem przespać min. 12 h.

Hey ;)

Cherry to ja przeciwnie. Moglabym spac caly czas ale dzieciaczki na to nie pozwalają.

Vituti powodzenia na wizycie!!! Nie martw sie bo wszystko na pewno bedzie dobrze ;)

Neilaaa tez juz o tym myslalam bo jest nas duzo i lista bylaby przejrzysta. Ale nie wiem jak to zrobic :(

Luckuchoice wspolczuje az takich mdlosci. Sama mam leciutke i moge funkcjonowac normalnie.

Witam wszysttkie nowe mamusie i gratuluję fasolek! :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!!

U mnie dzis pewnie dzien jak co dzien. Przelezany na kanapie. Mam takiego lenia, że az szkoda mi dzieci. ;( ehhhhh milego dnia Mamusie!

Cherry, pisałaś ostatnio, że dopadło Cię przeziębienie i Twojego synka. Wtedy często trudniej jest spokojnie spać, zatkany nos, suchość gardła itp. Niby organizm zmęczony, a sen nie przychodzi. Mnie z kolei nawet w nocy męczą mdłości, jak wstanę do toalety i nie uda mi się szybko zasnąć, to w gardle rośnie gula, a w głowie kłębią się coraz to nowe myśli i zmartwienia :) Mam nadzieję, że nam obojgu szybko przejdzie! ;)

Cherry ja przez prawie 2 tygodnie spać nie mogłam, chodziłam jak potłuczona ale jak tylko sie kładłam to ochota na sen przecjodziła, na szczęście już mi przeszło teraz to m8gła bym spać cały dzień :-) Ale u ciebie to pewnie tak jak pisze luckychoice to wina przeziębienia

luckychoice ja tą ostatnią cześć przeczytałam, nie powiem, że była słaba, ale gorsza od pozostałych trzech.
katarynka na te 4 h przed kompem, to mam wrażenie, że nikt nie zwraca uwagi - niestety. Siedzisz całe 8 h i męczysz się z kręgosłupem :) ja ciąże zamierzam ujawnić po tym jak zobaczę serduszko, no chyba, że nie będzie widać to dłużej :)

Nie chce mi się siedzieć w pracy :( Wczoraj wieczorem mega mnie bolał kręgosłup i do tego jeszcze brzuch.

Czy nadal macie bóle takie jak na okres?

hej dziewczyny, byłam wczoraj u gina i szczerze mówiąc mam zagwozdkę - będę szukała innego, bo ten za wiele mi nie wytłumaczył. Z kalkulatora online wychodzi że jestem w 8,5 tyg ciąży, z liczenia ginekologa powinnam już skończyć 9 tygodni (9,5), z USG wyszło że ciąża jest o wiele młodsza - 7,5 tygodnia.... Ginekolog nie potrafiła wiele mi na ten temat powiedzieć oprócz tego że trzeba obserwować i że bije serce.
Jak byłam tydzień temu na USG w szpitalu - miałam straszny ból brzucha to wyszło tam 6,5 tygodnia więc płód rośnie równomiernie ale skąd taka różnica? Spotkałyście się z czymś takim?

reklama
Cześć wszystkim,
ale miałam wczoraj chwilę grozy. Pojechałam z mężem na zakupy i w sklepie mnie taki ból chwycił na srodku brzucha, że od razu zadzwoniłam do gina. Na szczęście był jeszcze u siebie w gabinecie i mnie natychmiast przyjął. Jezu jak ja się bałam powtrorki z rozrywki ze sedruszko już nie bije...
Nasz mały agent napedzil nam wiele strachu ale wszystko skonczylo się dobrze. Mierzy już 1.28cm i serduszko bije 160razy na minutę
Bóle okazały się być z więzadła ale dziwnie umiejscowione, bo na środku. Dostałam nospe i l4 do końca tygodnia. Mam tez zmniejszyc duphaston do 2xdziennie.
Po tych nerwach przespalam do teraz całą noc. Odkąd jestem w ciąży ani razu nie spalam do 8:00. codziennie była po budka koło 6:00.
Po takim wieczorze wszystkie problemy przestały dla mnie istniec.

Do góry