reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Neilaa, miałam iść wczoraj, ale bałam się powtórki z poprzedniej ciąży, która była młodsza, a lekarze wrozyli mi puste jajo. Przemyslalam jednak i idę dziś, co ma być to będzie a przynajmniej dowiem się który to tc. Wg mnie coś koło 5. Nie mogę policzyć z om bo mam bardzo nieregularne cykle i ostatnią miesiączkę miałam 2 stycznia, test wyszedł pozytywny dopiero tydzień temu...

Hej. Boże dziewczyny jak.ja cierpię ostatnio. Nie mogę spać jestem.wykończona. Ok kilku dni nie dość że mam problem.z zaśnięciem, zasypiam kolo01 w nocy to budzę się po3 i nie mogę zasnąć do rana wierzę się do rana. Jestem taka Zmęczona że skupić się nie umiem. Czy to normalne?

Virtuti to powodzenia dzisiaj na wizycie :) ale muszę Cię zmartwić ze jak to 5 tydzień to może jeszcze nie być widać serduszka.

Cherry ja mam wręcz odwrotnie ... o 20 już śpię i mogłabym ciągiem przespać min. 12 h.

Hey ;)

Cherry to ja przeciwnie. Moglabym spac caly czas ale dzieciaczki na to nie pozwalają.

Vituti powodzenia na wizycie!!! Nie martw sie bo wszystko na pewno bedzie dobrze ;)

Neilaaa tez juz o tym myslalam bo jest nas duzo i lista bylaby przejrzysta. Ale nie wiem jak to zrobic :(

Luckuchoice wspolczuje az takich mdlosci. Sama mam leciutke i moge funkcjonowac normalnie.

Witam wszysttkie nowe mamusie i gratuluję fasolek! :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!!

U mnie dzis pewnie dzien jak co dzien. Przelezany na kanapie. Mam takiego lenia, że az szkoda mi dzieci. ;( ehhhhh milego dnia Mamusie!

Cherry, pisałaś ostatnio, że dopadło Cię przeziębienie i Twojego synka. Wtedy często trudniej jest spokojnie spać, zatkany nos, suchość gardła itp. Niby organizm zmęczony, a sen nie przychodzi. Mnie z kolei nawet w nocy męczą mdłości, jak wstanę do toalety i nie uda mi się szybko zasnąć, to w gardle rośnie gula, a w głowie kłębią się coraz to nowe myśli i zmartwienia :) Mam nadzieję, że nam obojgu szybko przejdzie! ;)

Cherry ja przez prawie 2 tygodnie spać nie mogłam, chodziłam jak potłuczona ale jak tylko sie kładłam to ochota na sen przecjodziła, na szczęście już mi przeszło teraz to m8gła bym spać cały dzień :-) Ale u ciebie to pewnie tak jak pisze luckychoice to wina przeziębienia

luckychoice ja tą ostatnią cześć przeczytałam, nie powiem, że była słaba, ale gorsza od pozostałych trzech.
katarynka na te 4 h przed kompem, to mam wrażenie, że nikt nie zwraca uwagi - niestety. Siedzisz całe 8 h i męczysz się z kręgosłupem :) ja ciąże zamierzam ujawnić po tym jak zobaczę serduszko, no chyba, że nie będzie widać to dłużej :)

Nie chce mi się siedzieć w pracy :( Wczoraj wieczorem mega mnie bolał kręgosłup i do tego jeszcze brzuch.

Czy nadal macie bóle takie jak na okres?

hej dziewczyny, byłam wczoraj u gina i szczerze mówiąc mam zagwozdkę - będę szukała innego, bo ten za wiele mi nie wytłumaczył. Z kalkulatora online wychodzi że jestem w 8,5 tyg ciąży, z liczenia ginekologa powinnam już skończyć 9 tygodni (9,5), z USG wyszło że ciąża jest o wiele młodsza - 7,5 tygodnia.... Ginekolog nie potrafiła wiele mi na ten temat powiedzieć oprócz tego że trzeba obserwować i że bije serce.
Jak byłam tydzień temu na USG w szpitalu - miałam straszny ból brzucha to wyszło tam 6,5 tygodnia więc płód rośnie równomiernie ale skąd taka różnica? Spotkałyście się z czymś takim?

reklama
Cześć wszystkim,
ale miałam wczoraj chwilę grozy. Pojechałam z mężem na zakupy i w sklepie mnie taki ból chwycił na srodku brzucha, że od razu zadzwoniłam do gina. Na szczęście był jeszcze u siebie w gabinecie i mnie natychmiast przyjął. Jezu jak ja się bałam powtrorki z rozrywki ze sedruszko już nie bije...
Nasz mały agent napedzil nam wiele strachu ale wszystko skonczylo się dobrze. Mierzy już 1.28cm i serduszko bije 160razy na minutę
Bóle okazały się być z więzadła ale dziwnie umiejscowione, bo na środku. Dostałam nospe i l4 do końca tygodnia. Mam tez zmniejszyc duphaston do 2xdziennie.
Po tych nerwach przespalam do teraz całą noc. Odkąd jestem w ciąży ani razu nie spalam do 8:00. codziennie była po budka koło 6:00.
Po takim wieczorze wszystkie problemy przestały dla mnie istniec.

Do góry