reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

u mnie w szpitalu jest calkowicie osobna sala z jednym łozkiem, calkowity komfort i ja siena ta salezdecyduje na pewno- bez zadnego gadania. zpoloznymi problemu miec nie bedebo wszystkieu nas sa super kobietki.
Bede musiala tylko pogadac o izolatce, bo po porodzie chcialabym byc wlasnie w takiej byc. nie na normalnej sali tylko sama zdzieciatkiem :)

reklama
paulina ja mam zwykłe ale moja mi mówi, że powinni mnie zamknąć za taką ilość rzęs wczoraj zakładała mi od nowa bo trzeba co jakiś czas i leżałam 3,5h masakra ale dwa razy musiałam wstawać bo źle mi się robiło;d

Betka to Ci zazdroszcze bo moje takie liche ze masakra. o jejku to jest najgorsze wlasnie to lezenie bez ruchu :)
ja tez uzupelnialam wtedy ale placilam tak kolosalne ceny ze pozniej zaczelam sie zastanawiac czy jest sens :D
ale to i tak mimo wszystko tak pieknie wyglada !

Betka prosze :)

Kinder Country

Składniki:
  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników)
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Sposób Przygotowania:
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno ,dodać serek mascarpone,zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę.Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.

W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne,ostudzić.Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno,dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać ,aż składniki się połączą.

Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ,ułożyć herbatniki jeden koło drugiego,wlać jasną masę,wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną.Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.

Rady:
  • Kangusów należy dodać tyle aby masa była dość tęga ,u mnie wyszło 3 szklanki.
  • Śmietanę należy ubić na sztywno,dodać serek mascarpone i nadal ubijać ,aż masa stężeje,dopiero potem pomalutku wlewać ostudzoną rozpuszczoną białą czekoladę ciągle miksując.Dodać kangusy i wymieszać łyżką.
  • Jeżeli po 2 godzinach ciasto ci się rozpływa ,pozostaw je w lodówce na noc ! Kangusy na pewno napęcznieją i ciasto zrobi się tęgie.
  • Do ubicia śmietanki można dodać śmietan fix.

reklama
No właśnie, jak to jest z tymi rzesami? Cierpią mocno wasze po doklejeniu?

Ja nie wiem co dzisiaj jest z moim okiem. Od 4 miesiecy noszę okulary. Od rana jak wstałam, na lewe widzę (w okularach) za mgłą... Samo przyszło, samo pójdzie? Spotkała się z was któraś z tym?

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry