reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
A ja licytuje na allegro pakę nowych rzeczy z metkami tylko mierzone ... ogólnie 9 rzeczy i to naprawdę ładnych ... jak mi się uda wygrać to się pochwale :) póki co wygrywam i jak policzył to niewiele ponad 20 zł za rzecz mi wychodzi :)

Mój gin jak poprzednio wciskal mi witaminy tak w tej ciazy powiedzial, ze nie musze brac, przestal w to wierzyć chyba. Kupilam sobie pregna plus, ale jeszcze nie biore ich bo mialam juz kupione i lykam osobno wit D (2000 jednostek), kwas foliowy i pregna dha. Jak skonczy mi sie to bede te witaminy brac bo tam w sumie to samo jest.

Wesola a ta wit d gin ci kazał łykac? Bo ja mimo ze leci mi wapn i endokrynolog kazala łykac 2000j to.gin stanowczo zakazala pow ze ona nie wplywa dobrze na dziecko i ze w zadnym wypadku mam.nie łykac

Megg to,że Twoje wyniki są ok nie znaczy,że organizm ma ich na tyle dużo aby poradzić sobie z procesami zachodzącymi u malucha.
Nie zbędna jest suplementacja w ciąży. Każdy Ci to powie nieważne czy lekarz, czy położna czy normalna osoba.
Dieta nie jest w stanie zapewnić nam idealnej dawki wit i minerałów.

Właśnie odchodzi się od brania witamin w ciąży. Było o tym pisane kilka razy tutaj tylko dużo wcześniej. Ja dostarczam z jedzenia. To co dała natura jest najbardziej zdrowe. Ja jestem anty tabletkom ale jak chcesz to bierz :-)

reklama
Ja też nie jestem fanką tabletek, mam nadzieję, że z uwagi na porę w której przyszło mi być w ciąży będę mogła korzyść z naturalnych witamin :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry