reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Jestem ciekawa, czy u mnie też jedno będzie zależne od drugiego. Ostatnio mam dni, gdy wymiotuję tylko raz, więc idzie ku lepszemu :) Będę teraz odstawiała duphaston, może mdłości będą jeszcze mniejsze?

reklama
Dziewczyny mnie mój ginekolog powiedział, że mdłości są od tabletek bo organizm próbuje usunąć ciało obce....i na własnym ciele przetestowałam, że w moim przypadku to działa. Ostatnie 2 dni łykałam tran w tabletkach i znowu było mi niedobrze, dzisiaj nie łyknęłam i już jest ok.
Wcześniej brałam witaminy ciążowe i po nich odlatywałam, odstawiłam je problem przeszedł.

Ufff nadrobilam. Ja w weekend organizowalam swoja 30stke dla znajomych i rodzinki...zabawa do 3 rano :-) jestem wytanczona na cala ciaze :-) moj leo bez kolek ale uwazalam co jem.

U nas niestety nie było ani wczoraj ani dzisiaj kiełbasy :( ale już umówiliśmy się ze znajomymi na ognisko w tyg :p dzisiaj wychodzeni jesteśmy zaliczone targi motoryzacyjne w Poznaniu. ;) Co do jedzenie podczas karmienia nie wypowiadam się do to moja pierwsza ciąża. Mam tylko nadzieję ,że nie będę przewrażliwiona mama.. Tego boję się najbardziej. A co do alkoholu mowie stanowcze NIE. ;)

@Asiaa91 ja też miałam nie być przewrażliwioną matką. Teraz to już mniej więcej ogarnęłam ale to co się stało z moją psychiką po porodzie, to była jakaś masakra. Pierwsze kąpiele, pierwsze spacery, ciemieniucha, płacze, brak snu... Wywróciły mój świat do góry nogami a całe moje wyobrażenia o macierzyństwie okazały się pobożnymi życzeniami :)

Nie wątpię,że będzie ciężko ... Boję się tego. Moje podejście do mojego psiulka też jest inne niż wszystkich. Mi to akurat w ogóle nie przeszkadza ale niektórzy znajomi... :/ moje Dzieciątko też chce uczyć bezwarunkowej miłości i empatii do zwierząt.
Na chwilę obecną szlak mnie trafia jak słyszę , kiedy siostra mojego męża swiruje na punkcie swojego syna... Cóż zobaczymy jak to będzie po tej drugiej stronie ;)))

Co do ciąży bliźniaczej to u mnie mało brakowało bo miałam cykl stymulowany i pękły mi dwa pęcherzyki, jak szłam do lekarza na pierwsze usg to byłam przerażona jak dam rade jeślu będzie dwójka a jak lekarz powiedział ze jednak jedno to jednak byłam zawiedziona.
Co do karmienia to niemam doświadczenia bo to moja pierwsza ciąża, ale troche o żywieniu na studiach miałam i z tego co pamiętam to jedzenie może mieć wpływ na mleko matki.
Zobaczymy co będę mówić za rok :-) :)

reklama
Do góry