reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Hej dziewczyny :D
Wczorajsza impreza to koszmar! Był katering, miałam ochotę na wszystko..
Tort zróciłam, kolacje zwrocilam , przyszlam do domu i jeszcze zjadlam kanapke i ją już zatrzymałam w żołądku i poszłam spac haha

reklama
mój mężulek to by mógł wcinać kotlety dzien i noc :D

Hej miętówka! :) Głowa do góry , bedzie dobrze :D z nami będzie Ci raźniej :) Ja też leże plackiem i się zaokrglam haha :D

Pat_ka a Ty dlaczego lezysz ? Ja na szczęście nie wymiotuje. Ostatnio jednak objawy mi odpuscily np piersi wrocily do stanu sprzed ciazy i to nie bardzo martwi boje sie wizyty mam w srode ;-(

@Cherry90 mój mąż właśnie wychował się w domu gdzie mama zajmowała się domem a tata kasa i powiem szczerze że ciężko mi było na przestawienie go na tryb: dzielimy się obowiązkami. Do tej pory teściowa dziwnie patrzy jak mówię że W myje okna, bo u niej w domu było by to hańba jakby facet myl okna. Ja takiego postępowania nie potępiam bo każdy robi jak chce ale chcę żeby Maks widział że jak sprzątamy to wszyscy.
moj maz wychowyway byl tylko przez mame i generalnnie w domu robil wszystko.
my poprostu tak sobie to zycie ustailismy . mnie i jemu to pasuje. szczesgolnie ze moj maz bardzo duzo pracuje i niedosc ze pozno wraca to jeszcze bymsumienia nie miala zeby sprzatal kiedy ja siedze w domu caly czas:] tak jak. natomiast maksio jest uczony sprzatani lubi odkurzac chowa nazynia do zmywarki probuje sciierac kurze sam tego chce:]wiec malego pomocnika mam. ale pamietam jak z maksiem w ciazy wyladoalam w szpitalu bylam prawiedwa tyg. i mama mnie odbierala i mowie mamo wejdz pierwsza do mieszkania zebym zawlu nie dostala bopewnie balagan. i jakiez bylo moje zdziwnie kiedy bylo posprztane na blysk! takze zlego slowa nie powiem !

Mietowka witaj. Ja tez lezaca. Jesli wogole mozna tak powiedziec przy 1,5 rocznym dziecku :-)

Co do chistowania bardzo chcialam ale ze mam dwa kregi przesuniete to zostalo mi to zabronione. Jesli lekarz tak powiedzial to wole nie ryzykowac bo wiem co to bol kregoslupa

Moj maz w domu robi wszystko. Gotuje lepiej niz ja. Jak widzi ze zle sie czuje to posprzata, pranie jak robi to mnie nosi bo wrzuca wszystko I daje tyle proszku ze na 4 prania by bylo. Ja uzywam kapsulek ale jego do tego nie namowie :-)
Ostatnio myl.okna, patrze nie ma zadnej smugi. Dowiedzialam sie ze umyl spreyem taka pianka do czyszczenia monitorow I telewizora :-)
A z zakupami to jest tak ze jedzie po mleko, kupuje wszystko tylko nie mleko :-)
I jak go tu nie kochac :-)

Wszystko przeczytałam i żałuję, że tyle sobie zostawiłam do nadrobienia, bo teraz nie dam rady :)

Siedzę dziś cały dzień na uczelni, ciężki to będzie dzień. Zaczyna się 12 tc, ale widzę, że do tematu mniejszych mdłości i wymiotów muszę podejść na razie cierpliwie, bo nie maleją. Byle z dzieckiem wszystko było dobrze, to zniosę wiele :)

Liv, śliczna córcia, perełka taka :)

Ja chciałabym nosić w chuście, muszę tylko zreformować męża. On coś tam czytał o szkodliwości i jest wielkimi sceptykiem.

Poza tym mąż jest kochany. Znosi moje humory ostatnie, szykuje herbatki, kanapeczki, jak wisze z głową w klozecie, a wybrzydzam rano pewnie bardziej niż niejeden dwulatek. Staż małżeński mamy mały, ale mieszkamy razem już długo i podział obowiązków jest taki, że oboje dużo pracujemy i oboje ogarniamy dom. :)

Pat_ka a Ty dlaczego lezysz ? Ja na szczęście nie wymiotuje. Ostatnio jednak objawy mi odpuscily np piersi wrocily do stanu sprzed ciazy i to nie bardzo martwi boje sie wizyty mam w srode ;-(

Ja leże z tzw braku zajęcia :p i poprostu nie mam siły nawet wstać siku, nie wiem takiego mam lenia poprpsrtu. Ale wole dużo lezeć niż biegać gdzie popadnie :) Nie zamartwiaj się na zapas . Pamiętaj że objawy kiedyś mijają :)

U mnie to tak jak u Cherry ale dziś od rana sprząta. Odsuwa meble trzecie dywany i takie tam. Ja leżę. Nie wiem czy to jakieś przesilenie czy szczytowy wyrzut hormonów ale nie dość ze nie mam na nic siły to jeszcze mam bardzo depresyjnych nastrój.

@Liv_NL pięknie to wymysliłaś! A starsza siostrzyczka jaka śliczna i dumna ! <3
Mój mąż też zrobi wszystko , tylko jest typem ktoremu ciągle trzeba przypominać że ma coś zrobić.
Czasami mnie to do szału doprowadza :p No cóż ale zrobi, taki słomiany zapał :D

Persea, Pat_ka ja dzis akurat tez nie mam sil.wstac; -) Ruda podziwiam Cie 1,5 roczniak i kolejna ciąża: -) i zazdroszcze pozytywnie bo fajnie miec taka dwojeczke w domu wiekowo nieduza roznica super: -) tylko jak lezec musisz to niedobrze ze biegasz. Jeśli chodzi o mojego meza to jego więcej nie ma niz jest pracuje jako kierowca jezdzi po Europie. Jesli jest to robi wszystko co moze gotuje, sprząta pierze. Kiedy go nie ma pomaga mi siostra tylko z.nia jest ciezko bo jest bardzo leniwa i musze sie prosic o wszystko a nie lubie tego.

reklama
Melduje sie z pracy. Siedze na zapleczu i robie raporty, sklep nie uraczy mojej obecnosci dzisiaj :p ja Wam powiem, ze poniewaz ja w tyg o godz 19 jestem w domu z pracy, a moj R. konczy o 16, wiec on odbiera Kylie, robi zakupy i gotuje. Nastawia pranie albo poodkurza, zalezy co potrzeba, wiec tez nie moge narzekac. Jak ja mam wolne to ja to ogarniam. Wiec w sumie u nas tez pol na pol. Co kiedy kto moze ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry