reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Mietowka witaj, na początku gratuluję ;-) dobrze ze jesteś w grupie raźniej hehe musisz wierzyć że będzie dobrze. Widziałaś już serduszko?

reklama
W zimę w chuście to tak ;) sorki za obrócone zdjęcie, pewnie za duże.

Załączniki

• 1458456856914.jpg
    1458456856914.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 95
Ja od ponad 4 lat sama, bez siostry, ciotki, babci hahaha, mój mąż jest od czwartku do niedzieli, ale ma dużo wolnego np przyjechał w piątek i zostaje do świąt. Jak jest On to ja tylko gotuje, a karmienie, sprzątanie bawienie, kapanie, mycie zębów itd to chłopaki robia sami, nie odpoczywam bo każdego dnia mamy jakieś pomysły na aktywny dzień :-) nie narzekam, młody bałagani strasznie, rozdeptuje makarony, ziemniaki, pomidory,ale to dusza towarzystwa, nie oddalabym go żadnej babci na minutę :-) cięzej mi jest teraz bo mdli i spać mi się chce, ale robimy drzemkę popołudniem i jakoś daję radę.

Jeju ja jestem mocherowy beret, zaraz będę robić kotlety ale ja nie roztlukuje, szykuje je na po kościele hahaha. Głupio mi trochę ale chcę się do tego przyznac :-)

Karmiłam dziecko do 3 roku, teraz planuje do 1,5.
Każda z nas popełnia błędy zwłaszcza przy pierwszym dziecku, jednak nie uważam że był to błąd.
Dodam że od po 1,5 roku to karmienie wygląda tak; 2 min dziennie przy piersi. Po 2 latach synek przyczepil się na 1 minute max dwa razy dziennie przed snem.

Bellina no nie wiem jakoś mnie taka opcja nie przekonuje. U nas zimy do -1 max ale i tak będę musiała to jakoś rozwiązać bo chciałbym kupić chuste

Ann czemu? Maluchy nie siedzące tylko pod kurtkę. A czy kupisz kurtkę czy polar dla dwojga, czy ubierzesz za dużą faceta, to już tylko estetyka.

I dzięki za życzenia zdrowia dla małej. Katar to u nas na porządku dziennym odkąd poszła do żłobka. Martwi mnie tylko podwyższona temperatura, bo to oznacza coś więcej.
A co do karmienia... moja to mały cycoholik, więc ciężko by było odstawić. Z resztą nie wiedzę takiej potrzeby. Planowałam kp do 2rż. Teraz zobaczymy jak przy ciąży.

Liv ekstra pomysł!!! A córeczkę masz taką przeuroczą, naprawdę, wspaniała dziewczynka :)
miętówka witaj :)

Ja dzisiaj dłużej pospałam niż do 6, ale to chyba dlatego, że wczoraj wróciłam od sąsiadów po 24.
W ogóle mieszkamy na fajnym osiedlu, gdzie mieszkają sami młodzi, także dźwięki kotletów do nas nie dochodzą.

Odnośnie kotlecików to u nas w domu smażonego nie je się w ogóle, także nawet mnie nie ciągnie :)

A mówicie bambus na lato? :)
Tą jedną zostawiłam w stosie dla nowego chuścioszka, reszta już u mnie grubaski. Choć i ostatnio mała prosiła by w nią zamotać.

Załączniki

• 11182328_1437792496516010_375230422658259702_n.jpg
    11182328_1437792496516010_375230422658259702_n.jpg
    73,1 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Bellina u nas na zimę plan jest podobny, w końcu dziecku ciepło od mamy, od chusty i kurtki. Także rozwiązanie dobre. Tylko jednak nastawie się na kurtkę dla dwojga

Do góry