reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Cześć :)
Obudziłam się bo pęcherz aż bolał taki napełniony był.
To u mnie zupełnie inaczej z tym śniadaniem wielkanocnym, są jajka zabarwione,jest biała,sałatka,,wędliny,chleb i herbata do popicia,za zurkiem u nas nikt nie przepada

larka u mnie też jakoś inaczej,z pierwszym było tak jak mówisz teraz hmm czasem, na pewno inaczej,może teraz mniej czasu,właściwie to nie wiem czemu tak mam może jeszcze niewiele widać dlatego.. :/ Oczywiście cieszę się i jestem szczęśliwa.

Dziś sobota w planach mam miasto i robienie ozdób z córką,która jeszcze słodko chrapie ;) a ja jej zazdroszczę.. :/

reklama
U nas śniadanie no wędzonka, jajka sałatka, chrzan, chleb itd, nikt zurku na śniadanie nie je, jeżeli już, to na obiad :)

My już na chodzie bo koło 11 przyjeżdżają meble, później wpadają znajomi, trzeba się w miarę rano sprawnie ogarnąć ;)

Witam weekendowo :-)
Ja standardowo popoludniami śpię po pracy dzień w dzień i się nie udzielam. Na drugi dzień od rana was nadrabiam o ile mam czas w pracy :-)
Jeśli mi senność nie skończy się wraz z końcem pierwszego trymestru to będzie słabo wiosna za oknem a ja śpię po 12-13h. Ostatnio w pracy zasnęłam na fotelu za biurkiem :-(
U mnie na Wielkanoc tez żurek z białą kiełbasą obowiązkowo :-)

Larkaa ja mam podobnie, pierwsza była nieplanowana ale chciana przez oboje od pierwszego dnia a druga ciąża planowana ale mieliśmy miny nietęgie, cieszymy się, ale i martwimy, planowaliśmy że względu aby synek miał rodzeństwo. Też mi się wydaje że mój synek jest najlepszy, ale jak przyjdzie na świat bezbronny maluch to opiekuńczej mamie przyjdzie miłość, i będzie po równo. :-)

Ruda, Autostopowiczka aż sie usmialam z tego Waszego dogadywania się, wybaczcie ;-)

Neilaa tak jak piszesz ja na Śląsku nie mam żurku na święta, ale jeden rok robiłam bo go uwielbiam :) tylko na obiad był.

Śniadanie u nas tak jak u Virtuti.

Jeżeli chodzi o forum to my na listopadowkach jak przechodzilysmy na zamkniety mialysmy juz stała ekipe, ktora sie caly czas w miare udzielała a późno zeszly sie nowe osoby, ktore potem rozruszyly otwarte forum, na poczatku jescze tam zagladalam, ale potem juz tego bylo za dużo by wszystko ogarnąć. Po dluzszym czasie nieudzielania sie w ogole kilku osób na zamknietym wspolnie ustalilysmy by odlaczyc je od nas. Nie twierdze, ze trzeba pisac 20 postow dziennie, ale jezeli ktos na zamknietym nie pisze w ogóle i tylko czyta... Na zamknietym jednak ludzie bardziej sie otwierają i jezeli mialby tam byc ktos by tylko podczytywac to powinien zostac na ogólnym.

Skleroza..

Cherry no niezły bałagan ;) pociesze Cie, że moja nawet tak u siebie nie robi, za to lubi znosic wszystko do naszego pokoju i u nas balaganic. Oczywiscie kazemy jej posprzatac, czasem chce by jej pomóc ;)

Larka zastanawialam sie jeszcze przed ciąża jak to jest z uczuciem do drugiego dziecka, czy będę je tak samo kochać. To chyba naturalne, że mamy takie obawy. Ale pewnie niepotrzebnie ;) Tak samo jak zastanawialam sie jak to jest skad wiadomo co robic z dzieckiem po porodzie itp. i wszyscy mowili, ze to instynkt, po prostu ze swoim dzieckiem sie wie. No i rzeczywiscie:) Na razie może nie mysle jeszcze w kategoriach miłości , kochania, ale cieszę się i oswajam z tym :)

O jejku dziewczyny ale nadrabianią. ...
Tekila, cherry, pat_ka ładne z was dziewczynym
Larkaa moje dzieci się same planują. ... drugie to już wogole wbrew wszystkiemu a i tak się zamelinowalo u mamy ze się tak wyrażę :) ake fakt jak z Krystkiem chodziłam to jakoś tak bardziej czułam ta miłość teraz tak go kocham ze się boje czy będę w stanie równie mocno kochać drugie.... ale myślę że jak przytule maleństwo to poczuj to samo co czuje do Krystka :)

Z moim tylko tydzień się będziemy widzieć :(

Wczoraj po zakupach padłam spać. .. tak mnie Cox brzuch bolał ze buscopan i do łóżka.
A zamiast ciążowych getrow skończyłam z bielizną ;) bynajmniej nie ciążowa :)

Larka ja się czuję tak samo w każdej z ciąż. Teraz może nawet więcej czuje bo z drugą ciąża było więcej kłopotów, a i po drodze jedna strata. Kocham już mocno moja mała fasolke i nie mogę się jej doczekać.

Virtuti ja nie stwierdziłam czy forum jest dla kogoś czy też nie. Jedynie zadalam pytanie, że może się każda powinna nad tym zastanowić. Bo ile można czytać o tym że ktoś wstydzi/boi się czegoś napisać. Nie chcesz pisać o czymś to tego zwyczajnie nie pisz i problem z głowy.

A mój mały jeszcze śpi. Jak nigdy. My już na nogach a ten śpi ;-)

Co do forum to popieram ... nikt nie oczekuje danych osobowych ani nie zmusza to wstawiania zdjęć ;)

Uważam ze fajnie was zobaczyć ... xwizualizowac sobie każda pisząca ;) aczkolwiek to żaden przymus....
Wiadomo om dłużej ze sobą piszemy tym większa rozpiętość tematów o bynajmniej nie każdy będzie tylko o ciąży ;)

A wszystkie szwagierki, zolzowate koleżanki czy inne takie twory które podczytuja w złych intencjach nich spadają i żałują ze nue są na naszych miejscach :p

reklama
Do góry