reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Justjestem w ciazy z córeczką to zaczęłam się udzielać dość późno bo popadalam w paranoję jak czytałam wpisy dziewczyn a czasmi ciężko się zdystansować - niestety !!! Daj znać po wizycie .

Ewelinka w ciazy z córeczką w 10 tyg minęły mi mdlosci za to w poprzedniej w 14 tyg :-/

Anieok az mi lepiej jak napisałaś o tym paracetamolu bo naprawdę się schizowalam strasznie :-(

reklama
W ddtvn wywiad z dziewczynami które palą papierosy w ciąży. Po przerwie reklamowej.

Ewelinka ja kończę 11 tc i juz mi trochę lepiej w tym tygodniu. To chyba bardzo indywidualna sprawa

Paulina współczuję oby udali się załatwić bez sądu. Tylko stres nie potrzebnie masz

Pierwszy trymestr kończy się w 14tc. Ciążę liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli takie śmieszne bo nie byłyśmy a już byłyśmy hahaha :-) dlatego musi minąć pełne 14 tyg. :-) także jeszcze trochę :-) super ze na wiosnę akurat :-)

Mnie się poprawiło w poprzedniej ciąży po upływie 3,5 miesiąca.
Paulina współczuję co do kredytu. Kilka lat temu moja ciotka miała podobną sytuację. Nie pamiętam szczegółów ale już miała dostać kredyt, sprzedała mieszkanie i przeniosła się na tydzień do domku letniskowego. Coś bank zawalił i kredytu nie dostała. Mieszkali w tym domku od sierpnia do połowy listopada. To jest ośrodek z prywatnymi domkami na zimę zakręca się wodę. Kupowali wodę w baniakach. Zasypało drogę dojazdową. Ogólnie masakra i historia jak z filmu. Na szczęście jakoś załatwili kredyt w innym banku i kupili ten dom, który planowali ale stresik trochę był.

Wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia, kiedy przyjmiemy sobie, końce trymestrów czy datę porodu. Wszystko jest umowne i wszystko jest mniej więcej. Organizm reaguje wg rytmu biologicznego i ma w nosie czy przyjmujemy, że jest ten czy inny trymestr :) Dziecko też wyłazi, kiedy chce.
Ja sobie liczę miesiące ciąży od pierwszego dnia om. Tzn. że jak 28.12 miałam om, to 28 marca kończę trzeci miesiąc ciąży. I zaplanowałam, że wtedy przechodzi mi senność i złe samopoczucie i nie przyjmuję sprzeciwu od mojego organizmu!

Wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia, kiedy przyjmiemy sobie, końce trymestrów czy datę porodu. Wszystko jest umowne i wszystko jest mniej więcej. Organizm reaguje wg rytmu biologicznego i ma w nosie czy przyjmujemy, że jest ten czy inny trymestr :) Dziecko też wyłazi, kiedy chce.
Ja sobie liczę miesiące ciąży od pierwszego dnia om. Tzn. że jak 28.12 miałam om, to 28 marca kończę trzeci miesiąc ciąży. I zaplanowałam, że wtedy przechodzi mi senność i złe samopoczucie i nie przyjmuję sprzeciwu od mojego organizmu!

Jesteś THE BEST :d

reklama
Do góry