reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i w ogóle zielona jeśli chodzi o fora.
Jestem w drugiej ciąży, ale pierwszą bardzo wcześnie poroniłam, więc właściwie troski ciążowe przechodzę pierwszy raz. Od około miesiąca każdy mój dzień to nieprzemijające mdłości i wymioty. Wymiotuję od rana do nocy, w nocy też budzą mnie mdłości. Jak się budzę rano, to żałuję, że dzień się zaczyna. Nie mam siły na nic, nic mnie nie cieszy, bo ciągłe mdłości odbierają mi jakąkolwiek radość, chęć do działania. Pracę od tygodnia zupełnie musiałam odpuścić, z powodu braku sił i wymiotów. Zawsze byłam zdrowa, żadnych chorób, katarków, przeziębień, gorączki, może dlatego ten stan mnie przerasta. Bardzo pragnęłam tej ciąży, a teraz mam wrażenie, że te męczarnie się nigdy nie skończą, bo każdy dzień wygląda tak samo. Czekam na cud i cudowne ozdrowienie. Póki co dla mnie ciąża to ciężka choroba.

Czesc Wiktoria, fajnie ze do nas dołączyłaś. My tez tu marudzimy i ledwo zyjemy ale zwykle takie sa uroki pierwszego trymestru. Wez pod uwage, ze wiele z nas ma juz dzieci ktorymi trzeba sie zajmowac to taki level zaawansowany ;)

Cześć wiktoria ;) na kiedy masz termin?

Spokojnie wytrzymasz ;) oby do drugiego trymestru wtedy będzie lepiej.

Oj my też narzekamy albo smaka sobie robimy różnymi pysznosciami :)

Ojjj tak - co do smaków to dzis moj zrobił rosół a ja tortille po czym zajadłam ja lodami miętowymi z kawałkami czekolady - moje najulubiensze :D

Cześć Wiktoria0! :)

persea ja w pierwszej ciąży miałam rwę kulszowa koło 7 miesiąca z tego co pamiętam, u mnie się to objawiało tym, że jak rano wstałam to nie wyprostowałam pleców i chodziłam zgięta ponad tydzień. Okazało się, że dziecko mi uciskało po zmianie pozycji na nerw kulszowy i Pan doktor kazał czekać, aż dziecko się przekręci i tak też się stało ;)

witaj wiktoria - jest tu nas dużo marudzących, także czuj się jak u siebie :)

Basia biały kolor to zdrowy kolor :)

reklama
Do góry