reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Papciarkowa moj synek.nie ma.jeszcze 1,5 roku. I jak na swoj wiek to noge ma wlasnie duza. Przynajmniej wsrod tych dzieci co ja znam:-)
A Twoja corka ma duza noge bo mam w rodzinie 7 latka z rozmiarem 27

Ruda, fajne buciki! :)

Nevka, przykro mi, że borykasz się z takimi problemami. Pamiętam, że Twoja mama zmaga się teraz z chorobą. A masz może inną zaufaną, roztropną osobę, z którą mogłabyś czasem porozmawiać? Dobrze dziewczyny pisały, że hormony ciążowe to nie jest dobry doradca. Monitoruj sytuację w domu. Ale dbaj teraz przede wszystkim o siebie i spróbuj czasem oderwać się od tego wszystkiego. A na przyszłość to faktycznie dużo do przemyślenia.

Nevka przeczytalam Twoja historie i moja rada jest taka ze musisz z nim usiasc i na spokojnie pogadac. Czemu pije? Moze cos ho gnebi? Moze jakies problemy w pracy/stres? Wedlug opinii psychologow alkoholikami staja sie ludzie ktorzy wpadli w szpony depresji ale wstydza sie isc do psychiatry/psychologa. Wiem ze teraz to Ty potrzebujesz wsparcia i pomocy z jego strony ale mze warto jeszcze troche o ten zwiazek powalczyc?
Jesli nie opamieta sie teraz to nie opamieta sie nigdy no chyba ze dotknie dna i wtedy sie przestraszy..

@ruda no własnie młoda ma najwieksza stope w grupie ale tez jest wysoka bo ciuchy jej kupuje juz na 128
Z butami jest problem tego typu ze do niej pasuja jeszcze takie słodziaki dzieciaczkowe a.powyzej 30 juz sa takie bardziej powazniejsze modele

Mój też ma 23 i muszę ruszyć na poszukiwania butów na wiosnę żeby przed świętami miał chociaż jedna parę
Mój też nie ma 1,5 ale za kilkanascie dni kończy właśnie.

Ja coś czuje że jednak nie popracuję jak w poprzedniej ciąży do 9 msca. Już mi nie wygodnie na krześle przed komputerem siedzieć, najchętniej bym się położyła a to dopiero 11 tydzień. A jak u Was w pracy?

Powiem Ci, że ja też nie mam siły, ale do czerwca chciałabym popracować.

iśka Ty to jesteś Robocop jak tyle godzin w pracy wytrzymujesz :)

Patka, o ósemce to możemy pogadać, dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy mnie nie boli. Tydzień temu to nie byłam w stanie jeść prawa stroną. Parzyłam sobie rumianek i płukałam usta kilkanaście razy dziennie i opuchlizna zeszła, przestało boleć.

ruda czadowe buciki!!! :)

nevka mam wrażenie, że za bardzo się nakręcasz, ciąża być może jeszcze pogłębia Twój stan. Nie napisałaś nigdzie że Twój facet pije codziennie, bo to duża różnica. Ja sobie nie wyobrażam, żebym miała mężowi zrobić awanturę o to, że po całym tygodniu pracy ma ochotę na alkohol, tym bardziej, że sama lubiłam sobie po całym tygodniu wziąć winko, zrobić kolację i po prostu odpoczywać.

Witam dziewczyny z rana.

Jak dobrze, że dzisiaj sobota! :) W planie oczywiście porządku, obiadek, a na kolację wymyśliłam sobie zupę Tom Kha. Tak mi chodzi po głowie od dawna.....sama nigdy nie robiłam, ale mam nadzieję, że wyjdzie, bo koszt samej zupy wyszedł z 80 zł - mina męża bezcenna, ale zrozumiał, że sytuacja tego wymaga :p potem będziemy oszczędzać.

Cześć dziewczyny! Przychodzi weekend i wreszcie zdążam Was nadrabiać! Poczytuje wieczorami po pracy, ale notorycznie zasypiam :) Jestem bardzo senna i juz o 20-21 nynam :)

Jestem z Wami i nigdzie nie uciekam, ale nie zawsze mam siłę napisać.

W poniedziałek moja druga wizyta i mam nadzieje, ze wszystko jest ok i zobaczę rączki i nóżki, tak jak większość z Was :) Moja fasolka będzie wtedy miała 9t6d, wiec będzie juz całkiem sporych rozmiarów z tego co piszecie :)

Widziałam wszystkie zdjęcia i gratuluję - nie ma chyba wspanialszego uczucia jak zobaczyć pierwsze ruchy i usłyszeć bicie serca swojego dziecka.

Dla mnie to pierwsza ciąża, więc wszystko co się dzieje i o czym piszecie jest takie nowe i ciekawe - źródło inspiracji! ;)

Czasami martwię się czy wszystko jest ok, bo nie nam dużo objawów - piersi bolały głównie na początku, czasami miewam mdłości i bóle w ledzwiach, najbardziej dokucza mi ostatnio właśnie senność i bóle brzucha, tzn. bardziej takie naprężenie się wszystkiego w środku (podejrzewam, że to te słynne więzadła macicy, które skądinąd tez mocno odczuwam podczas kichania :D) i swędzenie brzucha - musze kupić wreszcie jakiś krem lub oliwkę :)

Nevka - trzymaj się mocno i pomyśl nad swoim życiem i życiem dziecka. Jesteście teraz najważniejsi! :*

Pozdrowionka!

P.S. Dziś jadę do SPA z okazji Dnia Kobiet, wiec znów będę Was nadganiac po weekendzie, ale myślami jestem z Wami, nawet gdy mnie tu często nie widzicie. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! &&

Powiem Ci, że ja też nie mam siły, ale do czerwca chciałabym popracować.

Patka, o ósemce to możemy pogadać, dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy mnie nie boli. Tydzień temu to nie byłam w stanie jeść prawa stroną. Parzyłam sobie rumianek i płukałam usta kilkanaście razy dziennie i opuchlizna zeszła, przestało boleć.

Okazało się że to powiększone węzły chłonne , a ból podobny do wychodzącej ósemki.
Teraz troche przeszedł ten ból w dół więc bardziej już boli szyja.
Mam nadzieję że to nie groźne :(

reklama
Do góry