reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

E tam nie ma co przepraszać wszystkie buzujemy a ty jeszcze masz Stresa
..
Pewnie nieraz się spiny pojawia tyle bab w ciąży w jednym miejscu ... mój Tż by zawału dostał jakbyśmy go otoczył. ...heheh ale się śmieje ze ma spokój bo mu tyle nie marudze:)

Kurcze dziwnie ja trafiłam z silnymi bólami podbrzusza w 9 czy 10 tc i normalnie miałam usg w szpitalu. Dostałam leki i puścili mnie do domu;)
No ale w 7 Mc leżałam tydzień bo młodemu się w brzuchu nudziło i świat chciał zobaczyć.

reklama
Aria ja za drugim razem z Mloda wyladowalam w szpitalu w 16tygodniu ze skurczami i twarda macica to przy przyjęciu zbadali mnie palpacyjnie, potwierdzili skurcze podczas badania, dali nospe, kroplowke z magnezem i w drugi dzien zrobili badania krwi i moczu. Na trzeci dzien detektorem tylko serduszko sprawdzili czy bije i wypisali bo skurcze ustapily tez nie zrobili USG. Dlatego wole pójść do niego poza szpitalem bo prznajmniej wiem ze usg zrobi.

No to faktycznie. ... oszczędny szpital.
Mi normalnie usg robili no i ktg bo skurcze miałam .. no ale jak widać co szpital to zwyczaj.

Mnie sama dzisiaj coś brzucholki tak nisko boli ale to pewnie dlatego ze dzisiaj sporo zrobiłam i się buntuje... skończę obiad i odsapne.

@Nevka wiem że ciężko się oprzeć ale poczekaj z wynikami na lekarza, on je zinterpretuje i powie co dalej. dr google to nie jest najlepsza pomoc medyczna ;)

@iśka90 ja bym kupiła coś do zabawy dla dziecka, w tym wieku to wszystko co szeleści, wydaje odgłosy jest ok :) Dla ułatwienia na zabawce jak będzie 6m+ to jest ok :)

O tak @Magda86Poznań u mnie teściowa wyczerpuje limit na morały :D Dobrze wiedzieć że nie tylko ja trafiłam na taką z kawałów ;)

Hormony buzują :) Czy wy też jesteście roztargnione? Jakoś mi się ostatnio często zdarza i zrzucam na karb ciąży.

Ja się szybko denerwuje... pewnie też hormony... a jeszcze teraz doszedł ból w podbrzuszu... nudno mi.. :( nie ma do kogo się odezwać w domu.... :( nie wiem co mi się chce na obiad :( ale jak patrze na mięso to aż fuj...
do tego całe panele są uwalone żarciem... bo teściowa rzuca psu jedzenie na panele...
No ja nie dam rady nawet wycisnąć dzisiaj mopa... wiec pewnie mnie to nie ominie jutro.... szlak mnie trafia... wczoraj wszedł mi pod nogi pies na schodach... pośliznelam się i o mało co nie spadlam... :/
Do tego wieczorem chce juz iść spać po 21... ale psa wypuszam jeszcze... I raz wychodzę po niego jego dalej nie ma... drugi raz wychodzę jego nie ma... a wypuściłam go za dzisieć dziewiąta .... trzeci raz poszłam jego nie ma... czwarty raz... dalej nie ma... a on sobie przyszedł o 22:20 do domu.... całą wieś musi przejść.... a potem SYF przynosi :/ tak mnie to denerwuje.... ostatnio co chwile rzyga żółcią... I mój oczywiście tego nie sprzątanie.... tylko wola "klauduś proszę zetrzyj to" oczywiście w niedzielę była taka sytuacja... leżymy sobie... a ten mnie budzi żebym sprzątla po psie bo on nie może bo ciągnie go na wymioty.... no kur... czy Ja mam zawsze to robić?
Kurde żadnego oparcia w nim nie mam... On myśli ze zrobil fasolkę i ma spokój.... proszę się go by mi pomasowal czasem brzuch bo boli mnie to raz przejedzie ręką i koniec... a w dodatku kurde dziewczyny! Mistrz pilota! W ciągu minuty potrafi 7382828 kanałów zmienić.....
Ohhh... Musiałam napisać bo aż się gotowałam... wybaczcie :D jest mi już lepiej... :D

Dzieki dziewczyny, zobacze jeszcze te lamaze, bo ja sie zupelnie nie znam na firmach dla dzieci :D

Nevka, nie znam meza i nie chce oceniac, ale jak sie urodzi dziecko to tez nie bedzie z nr 2 przewijal, bo go na wymioty bedzie ciagnelo? Przydalaby wam sie rozmowa, bo wyglada na to, ze on sobie nie zdaje w ogole sprawy, ze trzeba Ci ulzyc w obowiazkach.
A ja slyszalam gdzies, ze brzucha we wczesnej ciazy nie powinno sie masowac/glaskac, bo macica jest bardzo wrazliwa. Tzn chodzilo glownie o ciaze zagrozone, ale jak boli to na chlopski rozum tez chyba nie powinno sie masowac.
Swoja droga, moje chlopisko ostatnio tez mi cisnienie podnosi, ale ja tez nie jestem bez winy, bo sama ze soba nie moge wytrzymac ostatnio. A kiedys twierdzilam, ze szalejace hormony w ciazy to jakis pic na wode, to teraz widze ten pic :/

A ja bede miala zaraz dostawe pierogow z jagodami :D :D :D

reklama
Już po wizycie i niestety, moje przeczucia się potwierdziły:( Jutro mam się zgłosić do szpitala. Gin powiedział, że pęcherzyk przyrósł od czwartku i nawet zrobił się okrąglejszy, ale na tym etapie ciąży musiałby już być żywy zarodek. Co więcej to ciąża bliźniacza :(

Do góry