reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ann, dzieki, zaczne wiecej jesc jablek i tych jogurtow, bo na sliwki patrzec nie moge :D
odstawilam juz slodycze na maksa, a herbate slodze tylko troche miodem. Rano na czczo zaczelam pic szklanke wody z cytryna i miodem i ograniczam tluste i smazone, no mam nadzieje ze cokolwiek mi pomoze, bo nie chce skonczyc na czopkach :( chociaz ostatnio i tak musialam sie takimi ratowac :(

reklama
@iśka90 oprócz jablek i jogurtu nat. podjadam suszone morele naturalne (sa ciemniejsze od tych olejowanych) 2-3 szt dziennie i się w miare zaparć pozbylam. Śliwki mnie mdlą.

Marta, tych ciemniejszych to nie widzialam chyba w sklepach, tzn nawet pewnie nie zwracalam uwagi i kupowalam te zwykle suszone, ale poszukam, dzieki ! :)

Iska jeśli slodzisz miodem gorąca herbatę powyżej 40 st to traci on swoje właściwosci i jest zwykłym cukrem. Może jak chcesz śledzić to kup jakiś zastępcze slodziwo. Typu jakiś syrop klonowy, daktylowy, albo ksyliyol tylko nie wiem jak z nim u ciężarnych ale chyba można.

Joani ja mam to samo i boję się zaparć. Na razie jakoś daję radę co dwa dni ale w pierwszej ciąży potrafiłam i 5 dni nie zrobić nic :-/

Ahh... Dziewczyny przed ciążą ważyłam 74kg... teraz wchodzę na wagę a tam 71,9kg spadam z Wagi :o

Nevka apokojnie ja w 1 ciazy do 5 mc schudlam prawie 10 kg ale jak juz.mowilam ja.wymiotowalam do samego porodu

Nevka u mnie też waga leci w dół, mniej wiecej ok 1 kg tygodniowo. 3kg do tyly jestem.Co mnie nie cieszy. Ale faktycznie przez brak apetytu i mdlosci jem mniej niz przed ciąża. Czasami dochodzą wymioty... :dry:

Ann, wiem wiem, slodze jak juz sie schlodzi herbata :) ogolnie to raczej malo slodze, wiec jakbym miala przechodzic na slodziki to bym calkiem odstawila, bo jakos nie ufam tym slodzikom. Ksylitol jest ok, bo jest naturalny i podejrzewam, ze mozna by to w ciazy uzywac bez problemu. Moja siostra ktora nie moze cukru, wlasnie wspomaga sie tym ksylitolem za pozwoleniem lekarza, ale toto jest cholernie drogie, chyba ze 40 zl/kg.
Tez sie boje tych hemoroidow, a przy takich zaparciach pewnie szybciej sie pojawia :(

A u mnie taka sytuacja. Snieg jest u nas rzadkoscia, wiec sie gapie za okno jak dziecko:)
8ad77e265d7d5255e6f13441e1de9ac2.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dziewczyny które nie są jeszcze wpisane do listy proszę o wiadomość do mnie z imieniem , datą porodu i z województwem ew. Państwo :D

Do góry