reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Mnie przeraża cc, urodziłam wszystkie dzieci sn i nawet przy blizniakach dałam sie ze absolutnie nie biorę cc pod uwagę. Oczywiście gdyby cc musiało byc przeprowadzone to sie zgodzę ale dla mnie to koszmar. Porodu boje sie zawsze a w zasadzie nie porodu a komplikacji bo bez względu na jego rodzaj zawsze moze pójść cos nie tak :/

Mozna używać nozoralu

reklama
Ruda tak bylo pelno nas z krzaczorow ;) ja od poczatku nie czytalam ale jakis czas tak. To byl moj blad i tu jestem od poczatku ;) Nikus jest z 5.10 :)
A Nizoral mozna choc kuzyn farmaceuta polecal mi w poprzedniej ciazy na lupiez szampon Healing catzy lub pirolam (czy pirolan). Ten pierwszy uzywalam i moge smialo polecic

Przebrnęłam! Matko ile wy piszecie :) Byłabym bardziej na bieżąco gdyby nie moje najważniejsze potrzeby czyli notoryczne chodzenie spać max o 21. Dzisiaj jakoś wytrwałam, ileż można :D

@sojnabig współczuję, trzymaj się ciepło, mam nadzieję że znajdziesz oparcie w mężu

@neilaaa ja z Katowic :)

@poziomki właśnie miałam pytać czy celujecie w chłopaka tym razem ;-)

@Nevka jak sytuacja z teściową? uspokoiło się? mam nadzieję i trzymam za to kciuki, weź też chłopa w karby i mu uświadom kto jest teraz najważniejszy :D

Ja jakoś żyję, mdłości nie dają mi spokoju, ostatnio piję non stop wodę z cytryną, trochę pomaga. Ciuchy powoli zaczynają mnie cisnąć. Wiem że w drugiej ciąży widać wcześniej no ale litości. Poprzednio było widać dopiero na przełomie 4/5 miesiąca.
Wczoraj wciągnęłam surówkę z kiszonej kapusty i rosół. Zachcianki... Całe szczęście na razie nie idzie mi w słodkie smaki. I tak jestem pełna obaw jeśli chodzi o wagę. Ile przytyłyście w poprzedniej ciąży/ciążach?

Aaaa i witam wszystkie nowe :) Gratulacje!

Bellina ja serduszko zobaczylam dopiero w 7tyg.w 6nie bylo jeszcze.ten tydz byl dla mnie czyms strasznym wiec jak masz szanse to przeloz .nie potrzebne nerwy stres

Ja w poprzedniej ciazy przytylam 16.ale disc szbko zrzucilam i to az za bardzo .moja normalna waga zprzed ciazy 58 a 3m po porodzie wazylam 49.

Dziekuje za odpowiedz

Esthe ja w pierwszej przytylam 30 kg. Masakra ale jadlam tylko slodkie I woda mi sie strasznie zatrzymala Teraz zaczynam z wieksza wage ale juz nie pozwole sobie na takie ilosci I tyle na plusie

@Marlenkaxxx właśnie takich budujących historii mi trzeba :) ja w poprzednio 14kg na plusie ale też szybko spadło, chyba po 2 miesiącach wagowo byłam już na minusie, potem walczyłam tylko o jędrność ;) zastanawiam się jak będzie tym razem. wiem że Bąbel najważniejszy ale jednak wolałabym być w formie :)

@ruda1991 często tak bywa że organizm jest mądrzejszy od nas i te większe na starcie mamy mniej w ciąży tyją więc trzymam kciuki za Ciebie :)

Ja w pierwszej ciazy przytylam kolo 10 kg a w drugiej chyba 13 kg. Tylko ja z tych sloniowatych wiec dla mnie to maly % tycia byl. Ale gubilam w miare szybko bo karmilam. Szkoda tylko, ze nie spadalo wiecej ;p

Ja przytyłam 17,5 kg, jadłam naprawdę sporo i nie ograniczałam się. Brzuch miałam ogromny, ale miałam też dużo wód płodowych (górna granica normy). Jednak w miarę szybko zrzuciłam wszystko. Teraz ważę kilka kg mniej niż przed poprzednią ciążą. Mam nadzieję, że nie przytyję już tyle. Słodkie niestety baaardzo lubię.

reklama
No nic musimy się wzajemnie wspierać jak nas najdzie grupowa ochota na słodkości :D

@poziomki masz bana na wrzucanie TAKICH zdjęć jak ostatnio, nad tymi tortami nie można przejść obojętnie :-) :)

Do góry