reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Moja nie ma na szczęście problemów z kupą tylko nie śpi w dzień wcale, tyle co na spacerze dłużej, a tak 2x po 10 minut bo ja właśnie kupy budza...
My po szczepieniu wczoraj. Myślałam że mi serce pęknie. Pierwszy raz zobaczyłam wczoraj u niej łezki.
Pytałam lekarki wczoraj o podnoszenie główki i tak jak jej pokazałam to mówiła że faktycznie jak 3 miesieczne dziecko ale nic złego w tym nie widzi bo tyje w oczach (5kg) i większe zmartwienia jakby wcale nie podnosila bo jak szybko dziecko przybiera to podobno mu ciężko. I powiedziała że tak buzię składa że już niedługo będzie gadać więcej niż eee. Wiktorka faktycznie dziwna sprawa z tą rehabilitanta bo minął tydzień a już inna teoria?

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dokladnie i zmartwila mnie bo nasza normalnie podnosi, wiadomo noe trzyma jeszcze sztywno, ale litosci ma 6 tygodni. Dodatkowo główka bezwladnie jej nie opada tylko jak brakuje sił to sama opuszcza.

Moja też główke wysoko zadziera i potrafi troche ją utrzymać od paru dni mnie zaskakuje bo razem z główką i nóżki podnosi... Ale skoro jest duża to wydaje mi się, że i siły ma więcej i nic złego się nie dzieje :-) Jurczux i u nas głównie spanie na spacerach, pocieszam się tym, że wraz z tą aktywnością coraz więcej jest momentów, że mała potrafi 'zająć się sobą' i z zainteresowaniem się w coś wpatruje, najczęściej w psa czy kota bo ruchliwe a pies dodatkowo czarno biały to kontrastowy :D

Nasz odchyla glowke czasem jak sie go trzyma i chwilke utrzymuje bo ciekawy sie rozglada,najlepiej mu na "warsztacie" (przewijaku) jak to moj mowi tam wisi sowa od literek z imieniem i sobie gada do niej jak ma dobry humor i brzuchol pelen i sie smieje:)
Dzis koniec pologu,jestescie juz po wizytach u gin? ja w pt ide ciekawe czy ok juz wszystko w srodku bo czuje sie b.dobrze i za tydz ruszam powoli na silke ale po malutku narazie,chociaz wyrwe sie z domu sama:p

Ja mam wizyte w pon i jestem ciekawa jak to wygląda bo jak sie oglądałam to jest masakra... I ciągle mam śluz podbarwiony krwią a to już 7 tyg.

Patka to rzeczywiscie dlugo jak krew sie pojawia,ale u jednych krwawienie jest dluzej u innych krocej.
Tez jestwm ciekawa co gin powie bo sama sie dobrze wiadomo nie obejrze w srodku
A my czas na jedzonko mamy je i je konca nie widac:)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry