reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

A mnie zastanawiają dwie rzeczy- Borysek w dzień śpi w swoim łóżeczku i jest ok a w nocy problem? Mamy lampkę , żeby nie było ciemno i budzi się co chwilę lub w ogóle nie chce spać...o co może chodzić?

Dwa-pewnie Wasze dzieci też mają czkawkę-czy można jakoś pomóc dziecku? Czasami daje cycusia i trochę pomaga ale nie zawsze akurat jest głodny... macie jakiś sposób?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie cyc raczej pomaga. Dziewczyny zawiazalam młodą w chuscie, genialna sprawa. nawet obiad zrobilam. tekila moze potrzebuje waszej bliskosci, pozwol dziecku sie Tobą nacieszyc w koncu siedzial w brzuszku 9 miesiecy i trudno mu sie od razu odzwyczaic. Nasza na poczatku miaka tak samo, aż w koncu raz ja uspilam i przespala w lozeczku ladnych pare godzin. teraz ten czas sie wydłuża, wczoraj znow chciala spac z nami, ale w nocy ja przelozylam i do 6 byla w lozeczku

Ja dziś spałam 4-6 :/ uroczo. ...
Do tego z synem do lekarza musze podjechać bo zrobiły mu się w buzi chyna plesniawki i nie wiem czy kataru nie ma... ehh jak nie urok to stacza :/
Ale powiem wam że byłam wczoraj wieczorem na koncercie chylinskiej i tego mi było trzeba więc nawet ta noc Zniosłam z godnością :) w nocy dzieciaki nie spaly wiec teraz juz 3 godziny śpią, aż sprawdzam czy oddychają :)
Moje w dzień sporo śpią w leżakach na wibracjach ale w nocy są w łóżeczkach pomiędzy kolkami :/
Co do czkawki to ja zakładam czapeczke i przechodzi. Teoria jest taka, ze krew się grzeje przez ciemiączko i przechodzi :)
Co do tatusiów. Ani starsza córka ani teraz maluchy nie zachowują się inaczej niż u mnie . Być może dlatego, że nie karmiłam piersią wiec on od początku też karmił. I tylko on kąpie dzieciaki bo ja się boję :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś spałam 4-6 :/ uroczo. ...
Do tego z synem do lekarza musze podjechać bo zrobiły mu się w buzi chyna plesniawki i nie wiem czy kataru nie ma... ehh jak nie urok to sraczka :/
Ale powiem wam że byłam wczoraj wieczorem na koncercie chylinskiej i tego mi było trzeba więc nawet ta noc Zniosłam z godnością :) w nocy dzieciaki nie spaly wiec teraz juz 3 godziny śpią, aż sprawdzam czy oddychają :)
Moje w dzień sporo śpią w leżakach na wibracjach ale w nocy są w łóżeczkach pomiędzy kolkami :/
Co do czkawki to ja zakładam czapeczke i przechodzi. Teoria jest taka, ze krew się grzeje przez ciemiączko i przechodzi :)
Co do tatusiów. Ani starsza córka ani teraz maluchy nie zachowują się inaczej niż u mnie . Być może dlatego, że nie karmiłam piersią wiec on od początku też karmił. I tylko on kąpie dzieciaki bo ja się boję :)

dziewczyny nie byliśmy w szpitalu. odstawić musiałam i tak małego żeby go zdiagnozowali. wyniki ok. tamte były spieprzone. przez to odstawianie małego tracę pokarm i walczę ... co wiąże się z brakiem czasu i chęci do pisania bo mam zalamki ogromne. ..
młodego przystawiam co 20-40min i podaję mu każda pierś po kilka-kilkanascie razy a jak zaczyna się wkurzać to laktator idzie w ruch i metoda 3-5-7... wczoraj musiałam mu podać mm dziś miał po tym kolki znowu nie zrobił kupy.... aj wszystko na raz.... dałam mu odciagnietego mojego mleka ale łyżeczką i zasnął wiec miałam chwile żeby zrobić obiad... wypiłam fematiket i czekam. odruch oksy w piersiach czuje wiec jestem dobrej myśli :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Życiowa tez ją kocham :)
U nas chyba słabo. .. mąż pojechał z Tymkiem na rtg płuc.. ma katar dostaliśmy antybiotyk i mam nadzieje, że obędzie się bez szpitala...

reklama
Hej dziewczyny poratujcie mnie
Wiem że już ten temat był tu ale nie mam czasu szukać
Chodzi mi o ilość kropelek i jak często podajecie Espumisan 40
Bo dzisiaj znajoma powiedziała mi że jednorazowo 15 kropel przed każdym karmieniem a z ulotki wynika że 5 i nie wiem już sam
A wy jak stosujecie???

Do góry