reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ptaka a ile twoja mała ma? Przy wypisie jaki poziom biliurbiny miała? Była pod lampami? Położna nie oglądała jej na wizycie?
Rak dopytuje bo może ja też powinnam iść szybciej z Tymkiem sprawdzić co i jak...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Wiki Twoja tez ciagle chce teraz do cyca?
Moj jak ja klade sie spac zaczyna szalec karmie go chce ululac przytulam a on prezy sie jakby glodny caly czas wierci sie mam nadzieje ze dzis chociaz zmiluje sie i da mi odrobinke pospac...

Ptaka a ile twoja mała ma? Przy wypisie jaki poziom biliurbiny miała? Była pod lampami? Położna nie oglądała jej na wizycie?
Rak dopytuje bo może ja też powinnam iść szybciej z Tymkiem sprawdzić co i jak...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Moja ma dokładnie 2 tyg 4dni w szpitalu w ogóle nie sprawdzli poziomu biliurbiny... Nie była pod lampami. Położna była u mbie tylko 2 razy. Jak mała miała 4 dni i dzisiaj i to ona mi kazła iść do lekarza.

U nas w szpitalu jak się nie upomnialas żeby sprawdili czy nie ma dziecko zółtaczki to cisza a koleżanka obok z łóżka dzieciatko nic nie było widać żeby miało zółtaczke spytałam się o zrobienie badań i wyszedł wynik ciut ponad normę i kazali jej naświetlac jaka była zła ze położne się nie interesowały dzieciatkiem pod ta lampa ona lledwo żywa te łóżka ani usiąść ani zejść z nich bo za wysokie

Mój mały dostał zoltaczki w 2 dobie. I na wypisuje ma zoltaczke patologiczna wpisana bez znanej przyczyny. Miał wynik w normie a na drugi dzień zrobił się żółty i wynik był powyżej. Ale na trzecią dobę dopiero stwierdzili ze sobie sam nie poradzi i miałam małą lampę i sama go naswetlalam. Po 3h na brzuchu i odwracanie na plecy. Ale już to nie do bo bardzo wzrosła biliurbina. Wiec go zabrali do inkubatora na cały dzień i noc. Ja nie byłam przy nim. Mleko kazali ściągać i wylewać. Karmiony był butelką żeby nie było potrzeby wyciągania go spod lamp. I po tym naświetlaniu wynik spadł do 10 i nas wpisali...
I na wypisie nie mam w zleceniach kontroli pod kątem zoltaczki... położna tez była dwa razy... oglądała małego. Za drugim razem zacznie zeszło z tułowia wiec może dlatego nic nie mówiła. ..

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

A ja wam powiem ze byłam zdziwiona ze moje wcześniaki miały taką małą zoltaczke. Wyniki jedno miało 7 drugie 7,5 i samo zeszło.
Ci do położnej powinna być 5 razy raz w tygodniu od powrotu do szpitala. Na to przychodnia dostaje pieniądze. U mnie dziś 4 raz była i ostatni za tydzień.
Ale akurat ta moja położna to za dużo nie wnosi. Dziś stwierdziła że za szybko moje przybierają na wadze. Jedzą tyle co powinny według rozpisek a ty szybko ale to co mam he odchudzać? Dobrze ze za tydzień mam wizytę u neonatologa. Przesapanych nocy życzę

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamila to co dziecią jeść nie dawać przecież wiadomo ze przy mm dzieci na początku szybciej przybierają na wadze .U mnie położna była raz drugi raz widziałam ja jak byłam w osrodku na pierwszej wizycie u pediatry vbo w karcie były papiery do podpisania i tyle widziałam kobitke ha ha .Śpij cie dziexiatka niech mamusie troszkę odpoczną

Do góry