reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Wiola a jak Ty ją chcesz stymulowac na tym etapie?
Moja ma dwa tygodnie i każą nam robić ósemki na pleckach i pupie po 10 razy. A wszystkie zabawki każą dawać kolo 3 miesiaca bo takiego maluszka łatwo przestymulowac i później są nadpobudliwe

reklama
Ja dziś spałam 1,5 godziny. Dzieciaki czuwają czasem w ciągu dnia czasem w nocy i prawie nigdy razem. A dziś na zmianę w nocy były obudzone i marudzily. ..

Jarczux daj znać.
Życiowa?

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Choćby puszczając jakąś muzyczkę, pokazywać jakieś przedmioty lub obrazki, podobno dzieci na tym etapie lubią sobie poobserwować, szczególnie jakieś kontrastowe figury. Powinno się też układać dziecko na brzuszku, ale Julka też nie wytrzymuje długo. Może przesadzam, chyba przestanę czytać te poradniki różne;)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiola na brzuszku to sie zgodze, ale reszta czy ja wiem, moim zdaniem trochę za wczesnie na muzyczki czy przedmioty. Ja bede czekac do 3 miesiąca jednak. Rob jak uważasz i nie czytaj poradnikow przeciez kazde z dzieci jest inne, może twoja potrzebuje wiecej czesu? Moja dzis też caly czas na raczkach chce byc

Byłam na ip - macica ok na szczęście.
Zrobiłam badania i zobaczymy co wyjdzie na crp. Gorączka mi spadła do 37,5 po paracetamolu ale glowa mi pęka. Mój mnie uświadomił że to chyba jednak zapalenie piersi po urazie może być bo w sumie w jednym miejscu jest twardsza, a ja myślałam że po prostu pełna taka bo w ogóle nie zaczerwieniona. A wiecie co zrobiłam? Jak wychodziliśmy na spacer to otwieralam drzwi z impetem i uderzyłam nimi w ogranicznik a sama wlazlam na klamkę cyckiem i to tak mocno. To było kilka dni temu i nie widziałam związku ale to może być to bo mała ładnie regularnie mi ściąga. Zobaczymy, mam nadzieję że antybiotyk nie będzie konieczny. Na razie robię oklady, ale będę próbowała z kapustą i czekam na wyniki.
Moja ma takie momenty że sobie grzecznie leży ale najczęściej kładę ja na brzuszku wtedy albo się przytulamy. Wydaje mi się że na obrazki to trochę za wcześnie bo i tak mało co widzi i chyba jeszcze odwrócone.

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Jutczu to dobrze, że nie macica. Daj znac po wynikach. Mi polozna ktora dzis byla powiedziala, że za tydzien moge juz mlodej obrazki pokazywac czarno białe. Wiec chyba da sie stymulować takie maluszki. Wiola miałaś racje :)

Dziewczyny a Wasze maluszki maja jeszcze żółtaczke? Bo moja jeszcze ma i się martwie... Będę szła do lekarza jak bedzie miał wolne miejsce.

reklama
patka mój mały ma zoltaczke jeszcze... buzię ma lekko żółta i białka oczu.
Ponoć może się utrzymywać nawet do 12tyg zoltaczka. Za tydzień mamy wizytę u pediatry to zobaczymy czy zleci badania jakieś żeby sprawdzić poziom biliu.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry