reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Witam wszystkie Październikowe Przyszłe Mamy,

jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku fizjoterapia. Ciąża oraz jej wpływ na organizm kobiety było dla mnie zawsze wielką pasją, także z powodów prywatnych. W związku ze swoimi zainteresowaniami postanowiłam właśnie taki temat wybrać do swojej pracy magisterskiej. Byłabym wdzięczna każdej z Pań, która wypełniłaby moją ankietę. Jest ona anonimowa, a wyniki posłużą jedynie do mojej pracy magisterskiej. Zawiera jedynie 22 krótkie pytania, a jej wypełnienie nie zajmie więcej niż 3-4 minuty. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie

Link do: Ankieta dotycząca oceny dolegliwości występujących u kobiet w okresie ciąży

zajmuje nawet 2 minuty, pozdrawiam

reklama
Kurczę odstawiłam ta luteine i znowu chodzę cały dzień z napiętym brzuchem :-( do tego od wczoraj coś mnie na wieczór kręci niby to jelita niby podbrzusze :-\ gryy wolałabym, żeby takie rzeczy teraz mnie nie męczyły do porodu...
Któraś z Was też tak chyba miała, że takie dziwne odczucie miała????

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

tekila ja się też sypie ale nie od odstawienia luteiny ale od dwóch tyg jakoś brałam po dwa magnezy i id kilku dni nie pomagają juz... skurcze łydek bicepsow i brzucha szczególnie w nocy to masakra... nie wiem czy zwiększyć ten magnez czy to juz nic nie da...

młody tak się rusza ze mi lecą łzy. ... czuje jak ociera nogę o nogę jak przeskakuje. .. rozpycha się na wszystkie strony. napiera na dół. na pachwiny biodra. .. okropne uczucie. jutro mam wizytę to z położną pogadam. ...
o wytrzymać byle do 6.10....

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Życiowa ja biorę 4 magne b6 od 17tc , jak pojechałam wtedy z bólem pachwin to mi powiedzieli, że dwa które wtedy brałam to w ciąży nic! 4 to już w miarę ok. Ja do tego jeszcze mam w witaminach coś magnezu ale i tak nic to nie daje...

Mnie ciągle boli jak na okres do tego młoda mało się rusza i mnie to stresuje. Mam co raz większe upławy też ale to na pewno nie grzybicze

tekila no widzisz a moja gin kazała mi brać jedną tabletkę przez trzy dni! ale oczywiście zrobiłam inaczej i juz ponad miesiąc biorę na noc zawsze bo bym chodzić nie mogła przez skurcze....

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie w kwestii staników do karmienia.
Zamówiłam z bonprix takie miękkie staniki, obwód wybrałam taki jak przed ciąża. I dziś przyszły i sama nie wiem co myśleć.
Przez to, że mam wysoko brzuch to jest mi ciasno w nim pod biustem, nie ma tragedii ale cały dzień nie dam rady, miseczki są ok bo nawet jak pierś będzie większa to przez to, że nie s sztywne nie powinno być problemu.
Ale czy pod tym biustem będzie ok? Jak dobrałyście te stanik?
Czy macie same miękie czy też takie sztywne?

Ja mam coś takiego
Link do: 31 szt Bielizna Ciążowa • od 34,99 zł • bonprix

Link do: Biustonosz do karmienia (2 szt.)

reklama
Tak właśnie pomyślałam, że to może opcja, ale czy taki miękki stanik jest lepszy?
Bo nigdy takich nie nosiłam bo mam wrażenie, że gorzej trzymają biust.

Do góry