reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Termin porodu 12.10.16
Wizyta 12.09 - szyjka miekka, skurcze w pachwinach, twardy brzuch, dziecko nisko - diagnoza urodze przed terminem.
Wizyta 19.09 - rozwarcie 2 cm, skurcze w pachwinach niereguralne, ich intensywność i siła wzrasta podczas chodzenia oraz wieczorem gdy mała intensywnie fika, twardy brzuch, bóle w podbrzuszu, ktg serduszka - 115.
Wieczorem zaczął odchodzic czop.

Jak myslicie powinnam bać sie porodu? To koncowka 36 tyg.
Czy któraś z Was ma podobne objawy?

chyba się zbliża twój czas i u mnie mały tez zaczyna schodzić w dol, zawsze go czułam z prawej strony tam mniejwiecej miał główkę teraz ruchy czuje znacznie niżej, a w pochwie takie śmieszne mrowienie wiec chyba gość się szykuje aby brzuch mi nie twardziel mam przepisane tabletki rozkurczajace bo u mnie to dopiero 35 tc

Ostatnia edycja:
reklama
Patrish, niespodzianek nie było. Na pewno jeśli mogę wam doradzić to:
- podkłady poporodowe - u mnie sprawdziły się te wielkie bella, miałam też Canpolu ale jakieś takie nieprzepuszczające są więc wysyłałam męża po więcej belli
- majtki te siatkowe i tez mocno przepuszczające, ja wzięłam też zwykłe bawełniane, ale średnio się sprawdziły
- duuuużo wody, do porodu owszem małe butelki ale spakujcie też dużą butlę na pierwszą noc
- coś do smarowania sutków, na początku bardzo bolą, mój mąż kupił preparat ze 100% lanoliny i jest fajny
- moje dziecko, co prawda urodzone miesiąc wcześniej, ale tonie w ubraniach 62, a i niektóre 56 są duże.

Ja dość szybko dochodzę do siebie, dziś mija tydzień od porodu, a nam 7 kg w dół i brzuch już praktycznie płaski, tylko taki jakby bez mięśni :/ Zostały mi 4 kg do wagi sprzed porodu ;)

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Wola to super, że tak szybko wracasz do siebie :-) a brzuszek to chyba i do pół roku taki bywa z tego co słyszę od koleżanek... Ale no cóż 9 miesięcy rósł i trochę czasu trzeba, żeby wrócił do normy :-(
Wszystkiego najlepszego :-)

A ja odstawiłam luteine i czuje już skutki, o wiele szybciej brzuch robi się taki mega twardy, na szczęście jak się połóżyłam to mija, ale wpadać u mnie różnice.
Jeszcze tydzień mogę brać magnez i później to aż strach pomyśleć:-) skurcze nóg to pomimo 4 dziennie mam takie w łydkach, że aż z bólu to czasem krzyknę :-) a bez tego to chyba cała się skurcze :-) :-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiola zazdro, że już tulisz swoje maleństwo :) dzięki za spostrzeżenia ;)
Nasz kącik :) Ramki niedopasowane kolorami do obrazków, bo wcześniej była wersja z liskami dla chłopca... ;)
A ramka niżej narazie czeka na nasze zdjęcia z sesji ciążowej ;)

Załączniki

• 14429614_1179553932107690_1737504639_n.jpg
    14429614_1179553932107690_1737504639_n.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 152
Patrish, niespodzianek nie było. Na pewno jeśli mogę wam doradzić to:
- podkłady poporodowe - u mnie sprawdziły się te wielkie bella, miałam też Canpolu ale jakieś takie nieprzepuszczające są więc wysyłałam męża po więcej belli
- majtki te siatkowe i tez mocno przepuszczające, ja wzięłam też zwykłe bawełniane, ale średnio się sprawdziły
- duuuużo wody, do porodu owszem małe butelki ale spakujcie też dużą butlę na pierwszą noc
- coś do smarowania sutków, na początku bardzo bolą, mój mąż kupił preparat ze 100% lanoliny i jest fajny
- moje dziecko, co prawda urodzone miesiąc wcześniej, ale tonie w ubraniach 62, a i niektóre 56 są duże.

Ja dość szybko dochodzę do siebie, dziś mija tydzień od porodu, a nam 7 kg w dół i brzuch już praktycznie płaski, tylko taki jakby bez mięśni :/ Zostały mi 4 kg do wagi sprzed porodu ;)

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

mam i campol i bella , ale te bella takie wielkie ze aż mnie przerażają jak je założę będę sięgać do jednej i drugiej dziury :confused: . te cztery kilo pewnie zaraz ci mały wciągnie

reklama
Witam wszystkie Październikowe Przyszłe Mamy,

jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku fizjoterapia. Ciąża oraz jej wpływ na organizm kobiety było dla mnie zawsze wielką pasją, także z powodów prywatnych. W związku ze swoimi zainteresowaniami postanowiłam właśnie taki temat wybrać do swojej pracy magisterskiej. Byłabym wdzięczna każdej z Pań, która wypełniłaby moją ankietę. Jest ona anonimowa, a wyniki posłużą jedynie do mojej pracy magisterskiej. Zawiera jedynie 22 krótkie pytania, a jej wypełnienie nie zajmie więcej niż 3-4 minuty. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie

Link do: Ankieta dotycząca oceny dolegliwości występujących u kobiet w okresie ciąży

Do góry