ja mam 28 planowane czyli tak 35 tc
reklama
Życiowa
Fanka BB :)
to mi pojutrze wyszło by 36 i 3... dziwnie ta moja lekarz wszystko robi...
jejku 37tydz mi się zaczął już. ..
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
jejku 37tydz mi się zaczął już. ..
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
tekila85
Kurczę bo ja teraz jestem w 35tc i pójdę do niej w 38tc i wtedy dopiero zrobi.. ostatnio zmieniła mi aktualne tc...i teraz nie wydaje mi się, że ona zapomniała o tym bo w ogóle nic nie mówiła ja tyko wychodząc zapytałam się położnej i żałuję teraz, że się nie wróciłam do gabinetu...
A co myślicie może lepiej jak zrobię to badanie sama w szpitalu za tydzień razem z krwią itp??
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A co myślicie może lepiej jak zrobię to badanie sama w szpitalu za tydzień razem z krwią itp??
betkaa88
W sumie moze by nie zaszkodzilo jakbys sama zrobila ale ja bym chyba poczekala az moja gin zaleci.
Ja w tym.tyg musze morfologie mg i zelazo zrobic ciekawe czy tym razem troche ten magnez mi sie podniosl bo juz trzy opak zjadlam przez te 2 msce chyba
Ja w tym.tyg musze morfologie mg i zelazo zrobic ciekawe czy tym razem troche ten magnez mi sie podniosl bo juz trzy opak zjadlam przez te 2 msce chyba
tekila85
Kurczę bo trochę się boję, że jakby zaczęło się coś wcześniej a ja będę bez? Czy to badanie jest jakiś inwazyjne? Czy to zwykły wymaz??
Kurczę bo trochę się boję, że jakby zaczęło się coś wcześniej a ja będę bez? Czy to badanie jest jakiś inwazyjne? Czy to zwykły wymaz??
czytałam ze bezbolesny wymaz i zarówno wynik ujemny jak dodatni pozwala lekarza na odpowiednie kroki w czasie porodu, poszperaj trochę po necie pisze jak się do tego przygotować istotne jest to co piszą np :
Wymazu na paciorkowca nie pobiera się, kiedy występują krwawienia. Na tydzień przed badaniem nie można przyjmować antybiotyków doustnych, a 5 dni przed pobraniem wymazu w kierunku GBS trzeba zrezygnować także z globulek dopochwowych. Przez 3 dni przed wizytą u ginekologa należy zachować wstrzemięźliwość seksualną, a w dniu badania umyć okolice sromu wyłącznie wodą, bez mydła, żelów czy środków odkażających do higieny intymne
tekila85
Dzięki Patrish za te wskazówki :-) dobrze, że o tych globulkach napisałaś bo ja do piątku biorę jeszcze Nystatyne. :-)
Dzięki Patrish za te wskazówki :-) dobrze, że o tych globulkach napisałaś bo ja do piątku biorę jeszcze Nystatyne. :-)
ja biorę pinafucin, ale jeszcze dziś i jutro wiec akurat się mieszcze w te 5 dni , pije wapno z witamina C wiec powinno być wszystko oki
Ostatnia edycja:
reklama
Wiktorka88 O
Mi pobrał w piątek i w czwartek powinnam mieć wynik. U mnie chyba koniec badań tym bardziej, że ostatnie wyszły rewelacyjne. Pokój mojej dziewczynki prawie gotowy, brakuje dodatków firan i łóżeczka jak skończę pokaże wam efekt