reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Kurczę bo ja teraz jestem w 35tc i pójdę do niej w 38tc i wtedy dopiero zrobi.. ostatnio zmieniła mi aktualne tc...i teraz nie wydaje mi się, że ona zapomniała o tym bo w ogóle nic nie mówiła ja tyko wychodząc zapytałam się położnej i żałuję teraz, że się nie wróciłam do gabinetu...

A co myślicie może lepiej jak zrobię to badanie sama w szpitalu za tydzień razem z krwią itp??

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W sumie moze by nie zaszkodzilo jakbys sama zrobila ale ja bym chyba poczekala az moja gin zaleci.
Ja w tym.tyg musze morfologie mg i zelazo zrobic ciekawe czy tym razem troche ten magnez mi sie podniosl bo juz trzy opak zjadlam przez te 2 msce chyba

Kurczę bo trochę się boję, że jakby zaczęło się coś wcześniej a ja będę bez? Czy to badanie jest jakiś inwazyjne? Czy to zwykły wymaz??

czytałam ze bezbolesny wymaz i zarówno wynik ujemny jak dodatni pozwala lekarza na odpowiednie kroki w czasie porodu, poszperaj trochę po necie pisze jak się do tego przygotować istotne jest to co piszą np :

Wymazu na paciorkowca nie pobiera się, kiedy występują krwawienia. Na tydzień przed badaniem nie można przyjmować antybiotyków doustnych, a 5 dni przed pobraniem wymazu w kierunku GBS trzeba zrezygnować także z globulek dopochwowych. Przez 3 dni przed wizytą u ginekologa należy zachować wstrzemięźliwość seksualną, a w dniu badania umyć okolice sromu wyłącznie wodą, bez mydła, żelów czy środków odkażających do higieny intymne

Dzięki Patrish za te wskazówki :-) dobrze, że o tych globulkach napisałaś bo ja do piątku biorę jeszcze Nystatyne. :-)

ja biorę pinafucin, ale jeszcze dziś i jutro wiec akurat się mieszcze w te 5 dni , pije wapno z witamina C wiec powinno być wszystko oki

Ostatnia edycja:
reklama
Mi pobrał w piątek i w czwartek powinnam mieć wynik. U mnie chyba koniec badań tym bardziej, że ostatnie wyszły rewelacyjne. Pokój mojej dziewczynki prawie gotowy, brakuje dodatków firan i łóżeczka jak skończę pokaże wam efekt

Do góry