reklama
Patrish też dobrze
Mi zapisała od dziś 2 tyg ktg co drugi dzien w tym tyg a w następnym codziennie, trochę bez sensu po co tak często..
a bicie serduszka było prawidłowe? ja mialam tydzien temu i nie wspominal slowem nawet o koniecznosci powtorzenia
poniżej mam zapis możliwych wyników
Najważniejszymi elementami w ocenie wyników zapisu KTG jest liczba uderzeń serduszka dziecka na minutę oraz jej wahania w stosunku do skurczów macicy. Prawidłowy rytm bicia serca płodu czyli tzw. normokardia to 110-160 uderzeń na minutę. Jest to tak zwana czynność podstawowa, która ulega ciągłym zmianom.
Jeśli czynność podstawowa wynosi powyżej 160 uderzeń na minutę, możemy mówić o tachykardii. Zbyt szybkie tętno dziecka to objaw niedotlenienia płodu bądź zakażenia wewnątrzmacicznego. Przyczyną tachykardii może być także gorączka lub infekcja przyszłej mamy, a także stres, palenie papierosów oraz zażywanie niektórych leków.
Jeśli natomiast podstawowa liczba uderzeń serca płodu jest niższa niż 110 na minutę to mamy do czynienia z bradykardią. Jej przyczyną może być niedotlenienie spowodowane zaciśnięciem lub owinięciem pępowiny wokół szyi płodu, a także silne skurcze macicy, wady serca płodu oraz przedwczesne odklejenie się łożyska. Gdy tętno dziecka spada w trakcie porodu, może to być tzw. objaw Gaussa - odruchowy spadek tętna w odpowiedzi na ucisk główki
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Betka może wiecej seksu ?
No na to wyglada, że co raz bliżej choc mam zakaz od mojego rodzic w ciagu 2 tygodni bo w weekend chce jechac na zjazd motocyklowy a później pracuje. Moja to nawet mniej ruchliwa dziś.
My pewnie wigilie w domu, a na święta pojedziemy do mojej mamy, a w sylwestra chcemy wynająć dom nad jeziorem.
Ja tylko dalam zakaz calowania małej gdziekolwiek przynajmniej do końca pierwszego miesiaca. A odwiedziny dopiero jak lepiej sie poczuje i będę w stanie choć troche sie ogarnąć. Moi przyjeli to na spokojnie, teście kręcą nosem
No na to wyglada, że co raz bliżej choc mam zakaz od mojego rodzic w ciagu 2 tygodni bo w weekend chce jechac na zjazd motocyklowy a później pracuje. Moja to nawet mniej ruchliwa dziś.
My pewnie wigilie w domu, a na święta pojedziemy do mojej mamy, a w sylwestra chcemy wynająć dom nad jeziorem.
Ja tylko dalam zakaz calowania małej gdziekolwiek przynajmniej do końca pierwszego miesiaca. A odwiedziny dopiero jak lepiej sie poczuje i będę w stanie choć troche sie ogarnąć. Moi przyjeli to na spokojnie, teście kręcą nosem
betkaa88
Noo chyba trzeba się poseksować jeszcze więcej,tylko ze ja czasem nie mogę z łóżka wstac a co dopiero seks... jak babka
Wiktoria może jak czop odszedł to kilka dni i mnie wyprzedzisz a czujesz się dobrze? czy coś sie nasiliło?
Patrish puls małego wporządku pochwaliła ta pielegniarka czy tam polozna ale mówi skurczy zadnych nie widać..pozostaje czekać
Wiktoria może jak czop odszedł to kilka dni i mnie wyprzedzisz a czujesz się dobrze? czy coś sie nasiliło?
Patrish puls małego wporządku pochwaliła ta pielegniarka czy tam polozna ale mówi skurczy zadnych nie widać..pozostaje czekać
Wiktorka88 O
Betka właśnie czuję sie od wczoraj wysmienicie, nic mnie nie boli, nicnie kluje po.prostu czuje się jakbym w ciąży w ogole nie była. Dzis tylko mialam intensywny poranek wszystko szybko, szybko i w sklepie zaczął mnie bolec brzuch i klulo w pochwie dosc mocno, ale teraz w domu wszystko spoko
patka90.02
Kurcze ja mam zakaz seksu ale po 37tc zaczne molestować mojego
Wiktorka88 O
Betka i ja nie mam ochoty na seks w ogole wcale. Chce sie zmusić co by moze jakies rozwarcie zaczęło sie robic
patka90.02
No z takimi brzuchami i zadyszką po paru minutach wysiłku może być śmiesznie a i pozycje ograniczone
Betka i ja nie mam ochoty na seks w ogole wcale. Chce sie zmusić co by moze jakies rozwarcie zaczęło sie robic
najlepsze mycie podlog, okien i wieszanie firanek.
my w święta nigdzie się nie ruszamy wymarzyłam sobie chrzest pierwszy dzień świat jak to było u mojego chrześniaka , moja siostra tez ma wtedy rocznice slubu wiec wszystkie rocznice bysmy w ciagu jednego dnia w przyszłości mieli. Może i my na ten slub się w tych dniach zdecydujemy
reklama
swistak34
U mnie jak czop odszedł to mnie ciągło w dół i kuło i było spokojnie do wczoraj znowu się to samo zaczęło i dziś widżem ze znowu gęsta wydzielina taka jak czop wiec szyjka musiąść się rozbierać coraz bardziej mam przynajmniej taka nadzieje w piątek mam ktg zobaczymy co wyjdzie bo ostatnio skurcze były na wysokości 20 mam nadzieje ze w piatek juz coś się wykluje