reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Aaaa byłam właśnie z mężem sprawdzić jak nasz wózek wejdzie do naszych aut..i powiem Wam...średnio....
Mąż na Astre IV sedan z naprawdę dużym bagażnikiem i owszem wózek wejdzie a torba to tylko chyba jedna i to miękka jakaś...
Ja mam Signum i z tyłu wejdzie tyko stelaż a gondola ewentualnie na niego ale wtedy nie zasunę rolety , żeby nie było Ho widać więc to średnie takie...i żadna torba już nie wejdzie :-\ a ja będę w aucie trzymać wózek... więc gondola będzie musiała być z tyłu kocem chyba przykryta...
Matko sądziłam, że będzie mniejszy problem..jak tu gdzieś dalej jechać z wózkiem :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tekila przy córci mieliśmy Opla vectra sedan niby duży bagażnik ale ciężko było wsadzić wózek do niego masakra potem zmieniliśmy na kombi i teraz spokojnie wchodzi wózek i torby z ciuchami .Pamiętam jak sedanem jecha listy na urlop masakra alternatywy 4 wszystko poupychane w bagażniku jak i z tyłu samochodu a teraz już nie ma takiego problemu z kombi

reklama
Tola pewnie nie po każdej było zaczerwienione ale jesli juz miała to zazwyczaj po kupie szczególnie jak przenoszona byla a ona lubiala tak nad ranem szczelic kupę i spac dalej no a rano to wiadomo:( ale nie pamietam żebym smarowała jej tyłek za każdym razem bo to juz dawno było no i ja z lekami ostrożna jestem. A Ty smarowałas?

Patish no ja jestem jednak inaczej nastawiona i raczej wole sie zabezpieczyc. Zwlaszcza ze podklad pierwszy daja. A i posciel dali czysta... nie sadze zeby mieli kogos klasc w brudbej, ale jak poplamisz (nie pisze o zalaniu) pierwszego dnia to raczej ci dla ciebie nie beda zmieniac w ciagu trzech czterech dob... a co do samodzielnego sciagania poscieli po porodzie to zycze powidzenia :) ale ja tam wole po prostu miec podklad i sobie zmieniac chicby kilka razy dziennie ;) w domu tez spalam na podkladach. Zreszta ja tak jak ktos tu pisal nawet przy okresach czesto musze miec recznik

Teraz rozumiem Cie. ;)

Ja nigdy nie smarowalam, nigdy nie wycieralam chusteczkami .

A co do zmiany to u nas jakby lekarz wszedl a posciel brudna to caly oddział leci z hukiem, :) Pielegiarki sprawdzaja czy przescieradla czyste dwa razy dziennie i bez problemu zmieniają.

Ja jeszcze odnośnie auta to cieszę się, że w gondoli będzie jeździł teraz a nie latem...wtedy już będzie na wyjazd lekka spacerowa wersja...Teraz ewentualnie to będzie jakiś weekend u teściów 120km stąd więc torba starczy... Ale tak czy siak wszystko to strasznie dużo miejsca zajmuje mimo, że ładnie się składa i koła można oddzielić...
A my auta na pewno nie zmienimy bo w lutym(2 tygodnie przed tym zanim okazało się, że jestem w ciąży) kupiliśmy ta Astre -nową z salonu więc wiecie :-( mojego auta też wymienić nie możemy bo jest zbyt dobre, więc pozostaje się przemęczyć z gondola...

U mnie w szpitalu chcieli własnych podkładów na łóżko, ale dodatkowo na prześcieradle w okolicach pupy leżały takie podgumowane prześcieradła. Ja poplamiłam przypadkiem i bez problemu zostało to wymienione. Co prawda sama zaniosłam do kosza na korytarzu, ale salowa mi przyniosła i założyła nowy. Bez przesady żeby w brudnym leżeć. A po porodzie się leje, oj leje...

Tekila a co Ty za wózek kupiłaś? Ogólnie najfajniej składają się te na nieskrętnych kołach i nie trzeba gondolki ściągać. A wbrew pozorom, całkiem komfortowo się prowadzą.

Bellina mamy Adamexa Barlette. Koła akurat to nie problem bo przednie składają się na płasko a tylme można odczepić, ale mimo wszystko to zajmuje miejsce, a gondola jest niestety stety duża i zajmuje drugie tyle...

Tekila u nas też problem z wózkiem niby do aut wchodzi, ale tak na styk bardzo sie bronimy przed kombi póki co, ale zycie pokaże. Moj zmienia auta co rok lub dwa, a tez nie dawno kupilismy jedni i strasznie je lubie, nie chce zmieniac. Tak jak mowisz do lata będą juz spacerówki, a wtedy najwięcej wyjazdów

Z różnymi rzeczami mieliśmy problem, ale dobrze że z autem chociaż nie;) wyjmiemy trzeci rząd siedzeń, który i tak nie jest nam potrzebny i wózek wejdzie. Myślę że nawet bez składania go, Ale niestety nie mogę sprawdzić, bo wózek zamówiony miał być do 15 a go nie mao_O

reklama
Dzidzia na pewno zdąży przyjść :)
No z tymi autami to damy radę. Jesteśmy tylko we dwoje wiec najwyzej torba bedziie z przodu siedziec :p bo ja i tak z dzieckiem z tylu.
My to w ogóle planujemy na sylwestra jechac i w grudniu do Pragi, zobaczymy tylko jakim mloda bedzie dzieckiem i czy bedzie lubila jezdzic autem.

Do góry