reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Jej współczuję Wam, że musicie brać wszystko dla dziecka do szpitala :-\ ja nic kompletnie brać nie muszę, wszystko dają. Jedynie rzeczy na wyjście a to maż przejdzie z nimi bo po co od razu!:-)

Chciałabym, żeby już był poniedziałek..żebym wiedziała czy wszystko jest ok czy zaczyna się coś dziać :-(
Od środy leżą na stole poprasowane tony ubranek i nie mogę się zabrać za układanie ich w szufladach. Jakoś nie mogę sobie zwizualizować jak to najlepiej zrobić, bo muszę he w dwóch pokojach rozłożyć w komodach :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie też taka jednak rzecz zastanawia , jak takiego malutkiego świeżo urodzonego szkraba z takim delikatnym ciałkiem upiąć pasami do fotelika samochodowego , nie wiem czemu ale trochę straszne mi się to wydaje, z drugiej strony jednak tak jest najbezpieczniej , a Wy już myślałyście jak będziecie dzieciaczki ze szpitala przywozić ?

mu mamy takie maxi cosi z teutoni ma mięciutka wysciolke mały będzie w pluszowym kombinezonie wiec nie powinno go nic cisnąc

Moja mama jak zobaczyła fotelik to mówi: A to dziecko będzie tak na półsiedząco jeździć?
I aż sama zaczęłam się zastanawiać, ale przecież wszystkie tak jeżdżą i żadnemu nic się nie dzieje.

Dzidzia a nie masz wkładki spłycającej dla niemowlaka? wtedy pupa jest wyżej i dziecko praktycznie leży. bo nie ma się gdzie zapaść tyleczkiem :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

My też kupiliśmy te nosidełko/fotelik z maxi cosi , nawet z bazą isofix , więc zestaw bezpieczny ale i tak jakoś mi ciężko sobie to wyobrazić , pewnie też jakoś ubierzemy tak żeby te pasy nigdzie się nie wbijały i nie obcierały :-)

julia ale to nie ma opcji żeby obcieraly. poogladaj na yt jak prawidłowo powinny być zapięte pasy bo jak ich nie ściągniesz odpowiednio to można mieć fotelik super bezpieczny a nie spełni swojej roli. prawidłowo zapięte past to podstawa :)

Dzidzia a nie masz wkładki spłycającej dla niemowlaka? wtedy pupa jest wyżej i dziecko praktycznie leży. bo nie ma się gdzie zapaść tyleczkiem :)

Jest taka wkładka, którą można wyjąć potem i która podtrzymuje główkę:)
Ale jakoś tak miałam chwilowe zaćmienie i jak spojrzałam to sama się zaczęłam zastanawiać;)

My meldujemy sie z nad jeziora, ja opadlam juz z sił ale wszyscy kolo mnie chodzą więc nie narzekam. My tez,w foteliku mamy taką wyściółke wiec dziecie bedzie stabilnie siedziec. Moja to juz duzo mniej sie rusza

reklama
Wiktorka ale masz fajnie tez bym sobie nad jeziorkiem posiedziala a ja taka zaszyta w domu:p
Moj maly dzis tez slabo moze weszlam w 37 tc i juz sie uspokoil nagle:)

Do góry