reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Wiktorka jak będziesz rodziła sn to weź jeszcze butelkę wody z dziubkiem. ponoć się przydaje najpierw do picia a później butelki dziewczyny używały do podmywania krocza :)
maść na oparzenia bym odpuscila bo w szpitalu mają ale w sumie dużo miejsca nie zajmuje i nie widzę skarpetek :)
cienkie do porodu bo może ci być zimno w stopy no i później jak się leży to tez warto mieć :)

aaa a koszuli do porodu nie kupuj jakiejś super... w sumie to ja brałam swoją starą której mi nie było żal wyrzucić. ale dziewczyny miały zwykle duuuze tshirty które rozcinaly na dekoldzie jak juz urodziły. .. albo kupowały w lumpie jakieś i je wyrzucaly po porodzie...
to tak tyle z tego co widzalam i co sama robiłam :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Życiowa o wodzie slyszalam, że bardzo chce sie pić , ale faktycznie kupie z dziubkiem :) o faktycznie skarpetki jeszcze no i biustonosz do karmienia. Koszuli jakis super nie szukam, liczę sie z tym że pozniej bedzie do wyrzucenia :)

Witajcie dziewczyny, ja jeszcze w łożku sie lenie ale głodna jestem wiec chyba pora wstać:)

Tekila powodzenia...

Rybki na wakacje sie wybieracie?

Wiktorka mojj mnie tak rozpieszczał w pierwszej ciąży tym razem jest mniej podekscytowany chyba ciagle pamięta te nie przespane noce, kolki i płacze :) wiec korzystaj kochana :)

Nam jeszcze na szkole rodzenia mówili, żeby wrzucić coś małego do jedzenia, jakiś batonik musli, owoc, czy coś. Jak poród będzie w nocy, a śniadanie o 9 rano to może być ciężko przetrwać :)

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiola a nie dają u was po porodzie posiłku?
ja jak leżałam juz na oddziale i znajoma urodziła chyba ok 1 w nocy to jej zaraz kanapki i herbatę przynieśli :)
a jej mąż miał jeszcze słodkie bułki ;)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Dzień dobry

u nas tez po wizycie oki, szyjka wporzadku, tylko jakaś infekcja intymna się przyplątała i trzeba kupić globulki. Do porodu dwa miesiące wiec chętnie poczytałam wasze wpisy i uzupełniłam listę o butelkę z dziubkiem:-) :)i jakieś lakocie, chociaż zastanawiam się czy po porodzie nie będę tak zmęczona ze odrazu zasnę.

Okazuje się jeszcze w moim przypadku z CC nie jest na 100 % wiec trochę się ucieszyłam bo chciałabym rodzic naturalnie, ale wszystko wyjdzie w praniu.
Co do sprzątania to ja mam rozpisany sobie grafik. poniedziałki odkurzam kurze, wtorek odkurzam podłogi, środa myje podłogi, czwartek to dzień na pranie, piątki prasowanie, sobota to łazienka( ostatnio spędziłam w niej 5 godzin bo w między czasie odpoczywałam z laptopem na fotelu :wink:, niedziela to dzień długich spacerów i jakiś tygodniowych zakupów abym miała wszystko w lodowce abym w tygodniu nie musiała z wielkimi torbami biegać a jedynie jakimś pieczywem czy świeżym warzywkiem albo owocami.

Co do pomocy mojego to on ma za zadanie utrzymać swój gabinet w czystości- a bywa rożnie wiec mu chyba wyszukam jakieś artykuły o kurzu w mieszkaniu gdy do domu sprowadza się noworodka może się ogarnie :) .

Mam czasem problem z zapięciem sandałów, ale wtedy to oczywiście mi pomaga i plecy tez czasami umyje. Ja ogólnie jestem osoba która nie lubi prosić bo w wielu przypadkach pewnie i tak będę musiała zostać sama i jakoś sobie radzić wiec od najmłodszych lat ćwiczę "hard ducha".

no to sobie popisałam a teraz idę coś zjeść, Pan doktor mowil ze tak dwie godziny po posiłku malucha będę najwięcej czuć wiec nie mam się zamartwiać gdy rano jak zrywam się z łózka w brzuchu jest cisza bo pewnie sobie śpi :-) :)

U nas w szpitalu nie dają właśnie, herbatę tak, ale na coś do jedzenia trzeba czekać, więc ja na pewno coś spakuję[emoji14]Wiktorka, u mnie też mąż ma kąpać, niech ma coś, co tylko on będzie robił.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiktorka hahahahaha dobre z tym kapaniem :D

to jest najważniejsze żeby od początku facet miał obowiązki przy dziecku. wtedy to jest dla niego normalne...
często kobiety wyreczaja facetów i robią przy dziecku wszystko bo wiadomo ze kobieta zrobi to szybciej i lepiej ale to mega wielki błąd bo później trzeba prosić o wszystko[emoji14]

ja przy córce tak miałam ale to chyba przez to ze musiałam z nią ćwiczyć przy każdej zmianie pieluszki itp. i wszystkie sprawy zdrowotne były na mojej głowie. ..
a ojciec jej się nie kwapil żeby mnie odciążyć w jakikolwiek sposób. ..

teraz będzie inaczej... zresztą mój partner jest zupełnie inny i chce pomagać :)
i odkąd mieszkamy razem to ma swoje obowiązki które sam sobie narzucil jak wnoszenie śmieci czy mycie garow (jak zmywarki nie było ;) ) .
ostatnio ćwiczył ubieranie pampersa na lalce[emoji14]

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Widze ze wszystkie mamy zaangażowane facetów do kapania :cool: mam nadzieje ze w moim przypadku nie skończy to się wołaniem teściowej bo wolałabym tego uniknąć

Do góry