reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Wiktorka jak będziesz rodziła sn to weź jeszcze butelkę wody z dziubkiem. ponoć się przydaje najpierw do picia a później butelki dziewczyny używały do podmywania krocza :)
maść na oparzenia bym odpuscila bo w szpitalu mają ale w sumie dużo miejsca nie zajmuje i nie widzę skarpetek :)
cienkie do porodu bo może ci być zimno w stopy no i później jak się leży to tez warto mieć :)

aaa a koszuli do porodu nie kupuj jakiejś super... w sumie to ja brałam swoją starą której mi nie było żal wyrzucić. ale dziewczyny miały zwykle duuuze tshirty które rozcinaly na dekoldzie jak juz urodziły. .. albo kupowały w lumpie jakieś i je wyrzucaly po porodzie...
to tak tyle z tego co widzalam i co sama robiłam :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Życiowa o wodzie slyszalam, że bardzo chce sie pić , ale faktycznie kupie z dziubkiem :) o faktycznie skarpetki jeszcze no i biustonosz do karmienia. Koszuli jakis super nie szukam, liczę sie z tym że pozniej bedzie do wyrzucenia :)

Witajcie dziewczyny, ja jeszcze w łożku sie lenie ale głodna jestem wiec chyba pora wstać:)

Tekila powodzenia...

Rybki na wakacje sie wybieracie?

Wiktorka mojj mnie tak rozpieszczał w pierwszej ciąży tym razem jest mniej podekscytowany chyba ciagle pamięta te nie przespane noce, kolki i płacze :) wiec korzystaj kochana :)

Nam jeszcze na szkole rodzenia mówili, żeby wrzucić coś małego do jedzenia, jakiś batonik musli, owoc, czy coś. Jak poród będzie w nocy, a śniadanie o 9 rano to może być ciężko przetrwać :)

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiola a nie dają u was po porodzie posiłku?
ja jak leżałam juz na oddziale i znajoma urodziła chyba ok 1 w nocy to jej zaraz kanapki i herbatę przynieśli :)
a jej mąż miał jeszcze słodkie bułki ;)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Dzień dobry

u nas tez po wizycie oki, szyjka wporzadku, tylko jakaś infekcja intymna się przyplątała i trzeba kupić globulki. Do porodu dwa miesiące wiec chętnie poczytałam wasze wpisy i uzupełniłam listę o butelkę z dziubkiem:-) :)i jakieś lakocie, chociaż zastanawiam się czy po porodzie nie będę tak zmęczona ze odrazu zasnę.

Okazuje się jeszcze w moim przypadku z CC nie jest na 100 % wiec trochę się ucieszyłam bo chciałabym rodzic naturalnie, ale wszystko wyjdzie w praniu.
Co do sprzątania to ja mam rozpisany sobie grafik. poniedziałki odkurzam kurze, wtorek odkurzam podłogi, środa myje podłogi, czwartek to dzień na pranie, piątki prasowanie, sobota to łazienka( ostatnio spędziłam w niej 5 godzin bo w między czasie odpoczywałam z laptopem na fotelu :wink:, niedziela to dzień długich spacerów i jakiś tygodniowych zakupów abym miała wszystko w lodowce abym w tygodniu nie musiała z wielkimi torbami biegać a jedynie jakimś pieczywem czy świeżym warzywkiem albo owocami.

Co do pomocy mojego to on ma za zadanie utrzymać swój gabinet w czystości- a bywa rożnie wiec mu chyba wyszukam jakieś artykuły o kurzu w mieszkaniu gdy do domu sprowadza się noworodka może się ogarnie :) .

Mam czasem problem z zapięciem sandałów, ale wtedy to oczywiście mi pomaga i plecy tez czasami umyje. Ja ogólnie jestem osoba która nie lubi prosić bo w wielu przypadkach pewnie i tak będę musiała zostać sama i jakoś sobie radzić wiec od najmłodszych lat ćwiczę "hard ducha".

no to sobie popisałam a teraz idę coś zjeść, Pan doktor mowil ze tak dwie godziny po posiłku malucha będę najwięcej czuć wiec nie mam się zamartwiać gdy rano jak zrywam się z łózka w brzuchu jest cisza bo pewnie sobie śpi :-) :)

U nas w szpitalu nie dają właśnie, herbatę tak, ale na coś do jedzenia trzeba czekać, więc ja na pewno coś spakuję[emoji14]Wiktorka, u mnie też mąż ma kąpać, niech ma coś, co tylko on będzie robił.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiktorka hahahahaha dobre z tym kapaniem :D

to jest najważniejsze żeby od początku facet miał obowiązki przy dziecku. wtedy to jest dla niego normalne...
często kobiety wyreczaja facetów i robią przy dziecku wszystko bo wiadomo ze kobieta zrobi to szybciej i lepiej ale to mega wielki błąd bo później trzeba prosić o wszystko[emoji14]

ja przy córce tak miałam ale to chyba przez to ze musiałam z nią ćwiczyć przy każdej zmianie pieluszki itp. i wszystkie sprawy zdrowotne były na mojej głowie. ..
a ojciec jej się nie kwapil żeby mnie odciążyć w jakikolwiek sposób. ..

teraz będzie inaczej... zresztą mój partner jest zupełnie inny i chce pomagać :)
i odkąd mieszkamy razem to ma swoje obowiązki które sam sobie narzucil jak wnoszenie śmieci czy mycie garow (jak zmywarki nie było ;) ) .
ostatnio ćwiczył ubieranie pampersa na lalce[emoji14]

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Widze ze wszystkie mamy zaangażowane facetów do kapania :cool: mam nadzieje ze w moim przypadku nie skończy to się wołaniem teściowej bo wolałabym tego uniknąć

Do góry