reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Co do uszu to moja szwagierka przekula jak córka miała 3 miesiące! Dla mnie masakra. Ja sama przekulam przed ślubem bo mi się zachciało a miałam 25 lat i to w studiu, a nie salonie kosmetycznym. I już zapowiedziałam teściowej ze jeśli bez mojej wiedzy czy zgody przekuje jej uszy gdy u nich będzie to więcej wnuczki sam na sam nie zobaczy póki ta nie będzie miała lat kilkunastu. Bo teściowa notorycznie robi to co jej zabrania czyli mojej czterolatce daje cole do picia czy maluje jej paznokcie. .... ale niestety potrzebujemy jej pomocy póki co :/
Co do szczepień każdy musi sam ocenić... mam w rodzinie panią profesor zajmująca się wirusami itp. I ona jedyna szczepionke która odradza u dzieci to szczepionka na grypę. Innymi by szczepila choć każda ma plusy i minusy

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja będę szczepiła dziecko to pewne ale tak jak część z Was zastanowię się nas tym jaką wersję wybrać. Choć raczej wolę osobno szczepić niż tak hurtem na wszystko, jakoś tak myślę, że to zdrowsze niż zapodać tak małemu dziecku tyle od razu. Ogólnie muszę o tym poczytać co jak i kiedy bo też nie mam wiedzy w tym temacie. Teraz jest tyle opcji i tych płatnych szczepionek, że trzeba mieć rozeznanie :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do szczepień jeszcze... wiecie że jesteśmy jednym z trzech krajów gdzie szczepi się dziecko w pierwszej dobie życia. .. co wg mnie i zresztą wielu lekarzy jest bardzo nieodpowiedzialne.
Córki nie szczepili akurat bo dostała 1pkt przy urodzeniu i woleli odczekać. teraz przy synu tez od razu zaznaczę żeby go nie szczepili od razu... jest to ryzykowne ponieważ dziecko przeważnie nie ma żadnych objawów chorobowych po porodzie a nie jest powiedziane ze jest na 100% zdrowe bo ma ochronę z życia w brzuchu...
to tyle o tym pierwszym szczepieniu.
ja tez wole szczepienia sanepidowskie. chociażby dlatego ze jak wystąpi NOP to będę wiedziała od czego...

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Dziewczyny każda kobietka zrobi jak uważa ze szczepieniami, nie ma w naszym gronie zadnego lekarza wiec po co na siłę przekonywać? Ja nie wiem co zrobię, musze skonsultować sie z lekarzem to w koncu oni są od tego by doradzić w kwestii zdrowia.

reklama
Do góry