reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Dziewczyny mam pytanie, jak to jest z chodzeniem ciężarnych na pogrzeby? Zmarła chrzestna mojego męża i teściowa najpierw w ogóle nie pozwalala mi iść na pogrzeb a teraz nie pozwala mi podchodzić do trumny. Czy są jakieś przesądy z tym związane i znacie jakieś potwierdzone przypadki w których te przesądy się sprawdziły?

Eeee tam, ja nie wierzę w przesądy, sama byłam na pogrzebie jakiś miesiąc temu, chociaż mój teść też coś wspominał, że nie wolno.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzidzia jak sama napisałaś są to przesady. Jeśli w nie wierzysz to nie idź. Ja osobiście nie wierzę w takie rzeczy ale pogrzeb to smutna ceremonia i może wpłynąć negatywnie na twoje samopoczucie. Pamiętaj ze możesz nie reagować adekwatnie bo masz w sobie burze hormonów.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie, jak to jest z chodzeniem ciężarnych na pogrzeby? Zmarła chrzestna mojego męża i teściowa najpierw w ogóle nie pozwalala mi iść na pogrzeb a teraz nie pozwala mi podchodzić do trumny. Czy są jakieś przesądy z tym związane i znacie jakieś potwierdzone przypadki w których te przesądy się sprawdziły?
Tydz temu moj mąż zegnal przyjaciela,mojego kolege chociaz bardzo chcialam isc to zrezygnowalam..bo ja przezywam bardzo takie ceremonie..

Ja też w przesądy nie wierzę, tzn dla mnie w ogóle coś takiego nie istnieje :-)
Ja bym poszła jeżeli bym się dobrze czuła :-) śmierć to naturalna kolej rzeczy, więc dlaczego nie iść? Chyba, że uznasz, że za bardzo Cię to jakoś emocjonalnie ruszy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Betka a nie masz wrażenia, że to woda? Ja nie jem duzo, fakt ostatnio trochę pofolgowalam i zjadam słodycze. Ale nie jem smażonego, tłustego, jem dużo owoców i warzyw i waga rośnie. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że to woda, zwłaszcza na udach. W weekend byliśmy u rodzinki i kuzynka przytyła w ciąży 17 kg. Minęły nie całe 3 Miesiące i nie widać nic, a nic
Ja jem wlasciwie tak jak przed ciaza wiadomo czasem pozwole sobie ze slodkim ale nie zeby siedziec.i.sie opychac..tez wydaje mi sie ze to woda itd

reklama
Do góry