reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Betka ja mialam wywoływany wiec siedziałam w szpitalu jeszcze przed :( ale z tego co pamietam skurcze musza byc silne, regularne co 5 min i trwać około 1 min , zreszta zawsze mozna zadzwonić do szpitala i oni zdecydują:) ale jak znam siebie to ja pojadę jak tylko pierwszy skurcz sie pojawi:)

Poziomki ja mysle ze ty bedziesz idealna do tej pracy:)

Wiktorka ja tez we wrześniu ide na macierzyński :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-) przyjechały do mnie dziś te ciuszki z tej paczki z allegro :-) nawet powiem Wam, że nie odbiegają od zdjęć :-) może z dwie bluzeczki są takie średnie, ale na 40 ciuszków to naprawdę jest ok :-) właśnie je piorę, żeby je odświeżyć ale wiadomo później jeszcze raz je będę prała :-) :-)
I co ciekawe mój wózek, który miał być na koniec sierpnia już jest do odbioru! Masakra nie wiem gdzie mam do upchnąć wszystko, bo mam z balkonu mnóstwo rzeczy w domu bo nam remontują :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Coś Ty! Te rzeczy to akurat na 3-6ms :-) właśnie sprawdziłam, że nie mam nic prawie na początek...mam 2 spioszki 56, jeden pajac 56, 2 spioszki 62 i jeden pajac, 2 body 56, 4 na 62, i dwa kaftaniki na 62.......
Się złamałam bo wydawało mi się, że tyle tego już mam.... jeszcze fajnie jakby to pasowało jedno do drugiego.....

Łóżeczko niestety jeszcze nie wybrane jak i całą reszta :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiktorka i dobrze ze L4 trzeba się cieszyć tym czasem i przygotować na dzidziusia

Just chyba min 8 h bez jedzenia.

Betkaa ja w dniu terminu miałam cały wieczór skurcze. Pojechałam w nocy i wróciłam z kwitkiem że wszystko zamknięte. Dwa dni później już wiedziałam że tamte były przepowiadajace, a te są porodowe. Byłam pierworodka i zastanawiałam się nad tym samym. Skurcze porodowe są regularne co 10,5,4,3 minuty. Muszą trwać min godzinę wtedy już można jechać. No i nie przejdą po prysznicu.

Betka nawet ja byłam w szpitalu z fałszywym porodem;) czasem skurcze przepowiadające sa tak silne i regularne ze można pomylić. Jeżeli do szpitala noe masz 50km i nie krwawisz itp to spokojnie czekaj aż skurcze bedą co mniej niż 10 min.

Agica tak myslisz?

Tekila to czeka Cię jeszcze przyjemność zakupowa :)

http://lbdf.lilypie.com/UYdOp1.png

Dzieki za odp dziewczyny z tymi skurczami,bo wole wiedziec m.in od Was bo tego doswiadczylyscie,do szpitala mam z 10min drogi autem takze blisko

Betka no to z pierwszym porodem nie masz się co spieszyć. Co najmniej co 10 min skurcze (ja jechałam jak mialam co 5) przez godzinę albo dłużej. Bo i tak ci zejdzie kilka godzin e szpitalu. A lepiej być w domu jak masz tak blisko.

reklama
Betka no to z pierwszym porodem nie masz się co spieszyć. Co najmniej co 10 min skurcze (ja jechałam jak mialam co 5) przez godzinę albo dłużej. Bo i tak ci zejdzie kilka godzin e szpitalu. A lepiej być w domu jak masz tak blisko.

Wlasnie o tym samym dzis rozmawialysmy w szkole ze czasem panikuja i jada od razu do szpitala a to jeszcze czaaasu a czasu do porodu:) chyba ze tez spanikuje i liczyc nie bede umiala nawet:D
Poziomkiii okk bedziecie liczyc ze mną:D;)

Do góry