reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ja nie będąc w ciąży jak było źle chodzi o cisnienie ratowałam sie coca cola no ale teraz niestety coca cola odpada

reklama
Dziewczyny przepraszam ze tak sie wcinam wam w temat ni z gruszki ni z pietruszki ale musze was jeszcze raz o to zapytac, a mianowicie od kiedy czujecie pierwsze ruchy maluszkow?Czy wogole juz czujecie?
Ja jestem w 17 i drugim dniu ciazy blizniaczej i kompletnie nic nie czuje, dodam ze to moja druga ciaza.Piersza ciaza zakonczyla sie tragicznie bo w 40 tygodniu ciazy przyszlo na swiat moje dziecko niestety, martwe, dodam ze to bylo prawie 16 lat temu.Przez ta historie wsluchuje sie jak oszalala w swoje cialo niestety nic nie czuje a do wizyty u gina jeszcze dobry tydzien chyba zaczynam juz na dobre swirowac.

Ja tez kocham kawe, rano pije normalna a jak mam mało to pije bezkofeinowa, herbaty tez wymieniłam w domu i mam wszystkie bez teiny, jak dzisiaj wypiłam u znajomej "normalna" to chyba nie zasnę:)

Marluna to tak jak czytam bardzo różnie... jedne już w 17tc inne później. Też widać wiele zależy od ułożenia macicy i dziecka i tkanki ciała... No nie na reguły ..mnie trochę zawsze uspokaja detektor tętna.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ala u nas jest tylko ten 2%[emoji4]
1463607492-1teq1r.jpeg

Papierosy rzuciłam 11 lat temu ale za to kawę miec muszę i koniec[emoji23]

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

Tekila, mam tak samo, przez niskie ciśnienie rano kawa to jak zbawienie dla głowy. Jak teraz się pije, to przynajmniej po urodzeniu dziecka tez można sobie pozwolić na kawusie.
No i zaczyna się - pobudka 5.30 bo synus miał czkawke :-D

Dzień dobry,

Pola - jak tam wizyta ? My się tu martwimy.
Marula - tak jak pisały dziewczyny, wszytsko zależy od tego gdzie masz łożysko, od Twoich rozmiarów "większe dziewczyny" czuja ruchy później, jeżeli masz się zamartwiać to pomyśl o detektorze. Dziecko szczególnie ruchliwe robi się po 24 tygodniu ciąży.

Marula jak masz się martwić na Twoim miejscu podjechalabym do poloznej, ja ruchy przyznam się w 17t czulam bardzo slabo teraz o wiele lepiej...tez uspokajam sie detektorem czasem ale juz coraz rzadziej

reklama
Marula, przykre.
W tym wieku jak dla mnie to ostatni gwizdek tym bardziej że z zapłodnieniem też się starałas, jechałabym do poloznej.
A ze względu na bliźniaki,(nie znam się,ale dzięki gnidce troszkę naświetlila mi temat) to wizyty planowałabym min co 2 tyg.
Powodzenia

Ostatnia edycja:
Do góry