reklama
Dziewczyny przepraszam ze tak sie wcinam wam w temat ni z gruszki ni z pietruszki ale musze was jeszcze raz o to zapytac, a mianowicie od kiedy czujecie pierwsze ruchy maluszkow?Czy wogole juz czujecie?
Ja jestem w 17 i drugim dniu ciazy blizniaczej i kompletnie nic nie czuje, dodam ze to moja druga ciaza.Piersza ciaza zakonczyla sie tragicznie bo w 40 tygodniu ciazy przyszlo na swiat moje dziecko niestety, martwe, dodam ze to bylo prawie 16 lat temu.Przez ta historie wsluchuje sie jak oszalala w swoje cialo niestety nic nie czuje a do wizyty u gina jeszcze dobry tydzien chyba zaczynam juz na dobre swirowac.
Ja jestem w 17 i drugim dniu ciazy blizniaczej i kompletnie nic nie czuje, dodam ze to moja druga ciaza.Piersza ciaza zakonczyla sie tragicznie bo w 40 tygodniu ciazy przyszlo na swiat moje dziecko niestety, martwe, dodam ze to bylo prawie 16 lat temu.Przez ta historie wsluchuje sie jak oszalala w swoje cialo niestety nic nie czuje a do wizyty u gina jeszcze dobry tydzien chyba zaczynam juz na dobre swirowac.
tekila85
Fanka BB :)
Marluna to tak jak czytam bardzo różnie... jedne już w 17tc inne później. Też widać wiele zależy od ułożenia macicy i dziecka i tkanki ciała... No nie na reguły ..mnie trochę zawsze uspokaja detektor tętna.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ala u nas jest tylko ten 2%[emoji4]
Papierosy rzuciłam 11 lat temu ale za to kawę miec muszę i koniec[emoji23]
Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati
Papierosy rzuciłam 11 lat temu ale za to kawę miec muszę i koniec[emoji23]
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Marluna nie możesz podjechać do położnej lub szpitala żeby zbadali tetno? Dlatego ja zawsze mam detektor żeby sie nie denerwować na zapas.
Bliźnięta powinnaś czuć szybciej ale może tak sie ułożyły ze kopia tam gdzie nie czujesz.
Bliźnięta powinnaś czuć szybciej ale może tak sie ułożyły ze kopia tam gdzie nie czujesz.
Dzień dobry,
Pola - jak tam wizyta ? My się tu martwimy.
Marula - tak jak pisały dziewczyny, wszytsko zależy od tego gdzie masz łożysko, od Twoich rozmiarów "większe dziewczyny" czuja ruchy później, jeżeli masz się zamartwiać to pomyśl o detektorze. Dziecko szczególnie ruchliwe robi się po 24 tygodniu ciąży.
Pola - jak tam wizyta ? My się tu martwimy.
Marula - tak jak pisały dziewczyny, wszytsko zależy od tego gdzie masz łożysko, od Twoich rozmiarów "większe dziewczyny" czuja ruchy później, jeżeli masz się zamartwiać to pomyśl o detektorze. Dziecko szczególnie ruchliwe robi się po 24 tygodniu ciąży.
reklama
Tola81
Fanka BB :)
Marula, przykre.
W tym wieku jak dla mnie to ostatni gwizdek tym bardziej że z zapłodnieniem też się starałas, jechałabym do poloznej.
A ze względu na bliźniaki,(nie znam się,ale dzięki gnidce troszkę naświetlila mi temat) to wizyty planowałabym min co 2 tyg.
Powodzenia
W tym wieku jak dla mnie to ostatni gwizdek tym bardziej że z zapłodnieniem też się starałas, jechałabym do poloznej.
A ze względu na bliźniaki,(nie znam się,ale dzięki gnidce troszkę naświetlila mi temat) to wizyty planowałabym min co 2 tyg.
Powodzenia
Ostatnia edycja: