reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Dziewczyny ja mieszkam w Szwajcarii niestety tu nie ma czegos takiego jak opieka poloznej w tak wczesnej ciazy, wszystko idzie przez gina.U mnie na dodatek to ciaza blizniacza i jedno z lozysk znajduje sie nad szyjka to zaden normalny gin nie chcial podjac tematu, tylko jestem pod kontrola kliniki urodzen a tam na dyzurach sa rozni lekarze czyli nie mam stalego gina.
Panikuje bo sama ginka z kliniki a bylo to 1,5 tygodnia temu zasugerowala ze juz nieglugo poczuje ruchy a tu nic.
Na dodatek dostalam jakis potwornych wzdec i biegunki juz sama sie wiem czy to znerwow czy z magnezu, ktory biore 2x dziennie czy moze jednak cos zlego sie cos dzieje.

Marluna moj gin mowil, ze ruchy po 20 mozna poczuc. Niestety nie wiem, jak to.z blizniakami. Ale do szpitala nie mozesz.pojechac? Zadzwonic? Jestes w ciąży masz biegunke mozesz sie odwodnic?
Mnie dzis pachwiny tez bolą:(

Marluna a nie możesz do kliniki zadzwonić czy pojechać i nasciemniac ze Cie brzuch boli? Wtedy powinni sprawdzić. Gdyby chodziło o Uk byłoby mi łatwiej pomoc.
Biegunkę możesz miec od magnezu.
Faktycznie łożysko przodujące przy bliźniakach to ciaza wyzwanie

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati
Tak faktycznie moge zadzwonic do kliniki i robilam tak czesto bo w zwiazku z tym nieszczesnym lozyskiem raz krwawilam i kilka razy plamilam.Teraz od dwoch tygodni z plamieniami spokoj i jakos glupio tak znowu ich molestowac.
Co do lozyska przodujacego to mialam je w ciazy 16 lat temu i skonczylo sie tragicznie, bo kosmowka sie odkleila, krwotok, cesarka i dziecko juz nie zylo.
Teraz ta klinika obiecala mi ze nie beda czekac do konca ciazy tylko podadza sterydy wczesniej na rozwoj pluc i prawdopodobnie rozwiaza ta ciaze przed 35 tygodniem, jezeli waga dzieci na to pozwoli

Bardzo dziwne ze z łożyskiem przodującym trzymali Cie do końca i czekali na poród. Tez rodziłam 16 lat temu i dziewczyny z przodującym rozwiązywali w 38tc. Z bliźniacza nie ma co czekać tym bardziej ze masz dwukosmowkowe to one spore urosną.

Wysyłam Ci kopa i dzwon do kliniki!! Oni od tego sa a Ty nie możesz sobie pozwolić na taki stres.
I pomysł o detektorze tętna :)

Bardzo dziwne ze z łożyskiem przodującym trzymali Cie do końca i czekali na poród. Tez rodziłam 16 lat temu i dziewczyny z przodującym rozwiązywali w 38tc. Z bliźniacza nie ma co czekać tym bardziej ze masz dwukosmowkowe to one spore urosną.

Wysyłam Ci kopa i dzwon do kliniki!! Oni od tego sa a Ty nie możesz sobie pozwolić na taki stres.
I pomysł o detektorze tętna :)

Powiem Ci szczerze ze dzis wiem ze to byla wina gina prowadzacego z tym lozyskiem dzis to wiem, wtedy tego nie wiedzialam, nie bylo internetu, bylam moda i nieswiadoma co to znaczy.
Gin prowadzacy tak dlugo mnie trzymal, nie wslal zadnych papierow do szpitala w ktorym mialam rodzic, do reki tez mi nie dal zadnej dokumentacji.
Ja wiedzialam ze to lozysko przodujace ale nie wiedzialam ze z lozyskiem przodujacym nie da sie rodzic naturalnie, ze potrzebna cesarka, bo wtedy ten gin mi tego tez nie powiedzial.W szpitalu sporo czasu stracili by znalesc przyczyne krwotoku i dlatego dla mojego dziecka bylo za pozno.

reklama
Do góry