reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

dolga racja, córa kopała mnie ciągle w łóżku ona jest strasznym wędrowcem więc wysypianie średnie było no a kolejne maleństwo hmmm....raczej wątpię żebym przyzwyczajała od małego do spania osobno bo ja zbyt leniwa jestem i w nocy mam zamiar karmić leżąć, tzn śpiąc :p tak robiłam z córcią, przystawiałam i sobie drzemałam

też słyszałam o tych znieczuleniach, ja nawet o tymnei myślę i się nie nastawiam, jak będzie tak jak ostatnio to i tak nei zdążą mi nic podać...;-)

reklama
Hej,
Jestem dziś po wizycie. Mój gin mimo, że NFZ, robi USG na każdej wizycie, ale w pierwszej ciąży miałam te trzy plus pod koniec raz na tydzień, ale to chyba że względu na ta cukrzycę i starzejące się łożysko... Z dzieckiem wszystko ok, waży 825 g. Cukrzyca wyszla, więc dostała skierowanie do diabetologa. I tu mi facet namieszał bo polecił mi swoją koleżankę, a ona przyjmuje w innej przychodni i muszę z nią pogadac, czy mnie w ogóle przyjmie w jakimś rozsądnym terminie....
Nie wiem już co mialam pisać a k każe mi kompa wyłączać bo burza.... Dobranoc więc...

Ostatnia edycja:
Ania kropla super, zazdroszczę z tym usg mi na NFZ przysługują 3 i na ostatnie już się zapisałam będę miała robione w 29 tygodniu a potem już tylko jak będę chciała to prywatnie :(
Z diabetologiem nie powinno być problemu w końcu ciężarne mają pierwszenstwo☺

Witam kochane,

Na chwilę wpadłam do Waw skontrolować jak renontowe sprawy. Dziś mamy zamówić kuchnię i resztę podłóg do drugiej części. Zobaczymy jak pójdzie...;)

Mam złego newsa :( otóż wróciła mi po 18 latach alergia na króliki....i niestety nasze klapouchy nie mogą być z nami tu w Waw tylko w K bo tam i klatka i wybieg jest na dworzu....zła jestem strasznie ale cóż zdrowie ważniejsze....myślę że ten remot zapoczątkował powrót aalergii...tyle tat spokoju po odczulaniu było...ale w ciąży ponoć nawroty się zdarzają jak i złagodzenia objawów. A na pożegnanie w nocy rozbroiły klatkę zwiały i .....zeżarły kabel od pralki....więc jestem chwilowo bez pralki....

Dziś mam też day spa ;) kosmetyczka, pedicure, fryzjer trzeba po tej wiosce się ogarnąć ;) i korzystam że FR u dziadków.

Tez słyszałam o tych znieczuleniach i tutaj Mrowkaa masz rację, ale u nas raczej się nie zdążą

Małkus oo to fajnie, nie mogłabym spać z dzieckiem, bo to żadne spanie, a wy wypoczywajcie, bo zaraz powtórka z rozrywki, no ch y ba ze maleństwo od początku przyzwyczaicie w łóżeczku spać samo :)

Buba ii super odpoczywaj, relaks teraz najważniejszy, a co do tych farb to ka głupia siedzę pół dnia w garażu i maluje piaskownice, chyba to jednak nie był zbyt dobry pomysł, no ale juz końcówka

Dolga - dzięksik :) wiesz myślę że od jednego szybkiego malowania tragedii nie będzie ;) ale lepiej unikać. Lekarzowi chodziło o to abym nie siedziała / spała w świeżo pomalowanych pomieszczeniach nawet z atestem. Minimum 2 tyg wietrzenia.

Pogoda cudna za o oknem, ach uwielbiam lato! I trzymam kciuki aby dla tych ktòre źle znosza ciepełko było ono łaskawe! Miłego dnia laseczki!

Tak się boję tej glukozy, że już się obudziłam. [emoji33] Nie wiem co będę 2h w tym laboratorium robić...

A jaka głodna jestem... [emoji22]

Dziś chyba III trymestr zaczynam... [emoji41]

ja już od 6 na nogach. Dziś czuję sie dobrze, nic mnie nie boli, zobaczymy co będzie poźniej, jak się nic nie będzie działo to dopiero w poniedziałek mam wizytę u gina, mam nadzieję że jakaś spoko babka bo mojego nie ma i sprawdzi mi wszystko jak trzeba. Synuś jak na złość wstał wcześniej tak to zawsze do 7.30-8 śpi. Znów bez nocnych wędrówek się nie obyło ale tym razem mąż z synem zamienili się wyrkami. Dziś wykorzystam mężusia i zrobi mi małe przemeblowanie w sypialni, przestawi łóżko bo moją stroną ustawione jest po oknem a jego pod skosem i za każdym razem jak wstaje to uderza głową o sufit :p Szkoda żeby dziurę wybił głową :p
Moja malizna całą noc urządzała sobie zabawy w brzuchu,chwile spokoju miałam jak kładłam się na prawym boku.

Tak się boję tej glukozy, że już się obudziłam. [emoji33] Nie wiem co będę 2h w tym laboratorium robić...

A jaka głodna jestem... [emoji22]

Dziś chyba III trymestr zaczynam... [emoji41]
Dbdg- nie taki wilk straszny jak go malują ;) trzymam kciuki aby poszło gładko i szybko :) polecam cytrynkę.
ja już od 6 na nogach. Dziś czuję sie dobrze, nic mnie nie boli, zobaczymy co będzie poźniej, jak się nic nie będzie działo to dopiero w poniedziałek mam wizytę u gina, mam nadzieję że jakaś spoko babka bo mojego nie ma i sprawdzi mi wszystko jak trzeba. Synuś jak na złość wstał wcześniej tak to zawsze do 7.30-8 śpi. Znów bez nocnych wędrówek się nie obyło ale tym razem mąż z synem zamienili się wyrkami. Dziś wykorzystam mężusia i zrobi mi małe przemeblowanie w sypialni, przestawi łóżko bo moją stroną ustawione jest po oknem a jego pod skosem i za każdym razem jak wstaje to uderza głową o sufit :p Szkoda żeby dziurę wybił głową :p
Moja malizna całą noc urządzała sobie zabawy w brzuchu,chwile spokoju miałam jak kładłam się na prawym boku.

Grunt to dobre samopoczucie :) a małe przemeblowanko dobre na poprawę humoru :)

Moja niunia ma stałe pory już. Rano 6:30 potem koło 10 potem 14, 17-18 i 22 i cisza znowu do 6:30. Ciekawe czy po urodzeniu też tak będzie ;)

Ania_kropla dobre wieści z wizyty, cukrzycę tez opanujesz szybciutko i bedzie super. Powodzenia.

Dbdg dasz sobie radę zleci szybciutko. Powodzenia

Ania kropla fajnie ze wizyta udana :) w pierwszej ciąży tez mialas cukrzycę ?

Buba oj nie dobrze :( ciąża to jednak dużo zmienia w organizmie. U mnie było na odwrót. Kilka lat miałam alergie na pyłki a ciąża mnie z tego wyleczyla.
Milego relaksu u kidmetyczki :) Tez musze się wybrać bo stopki juz tego wymagają ;))

reklama
Wypiłam! [emoji41] Wielki kubek i bez cytryny, gdyż podobno najnowsze badania dowiodły, że cytryna fałszuje wynik. Ale... ogólnie to nawet dobre było. [emoji106] Słodkie bardzo, ale problemu nie miałam. [emoji41] Tylko teraz mi niezbyt przyjemnie [emoji30]

Do góry