reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Paulka tez myślę ze to spojenie ale lepiej się upewnij, moją koleżankę tez bardzo bolało spojenie i lekarz zalecił jej cesarke tak miała przy dwóch ciazach.
U nas znowu upał, wcześniejszy deszcz obniżył tylko ciśnienie przy którym zasypialam na stojąco☺ więc chyba lepsze już to slonce.

reklama
Witam was kochane, złapałam kawałek netu ;) melduję że u mnie wszystko ok i od 4 dni tak spędzam czas :) śpię po 15 h i nie ruszam się z hamaka a R donosi mi tylko pyszności :) nie pamiętam kiedy tak odpoczywałam...ale po ostatnich intensywnych miesiącach należy mi się ;) organizm sam zadecydował bo jak pamiętacie miałam mega bezsenności :(

Doczytałam co u Was ale wybaczcie odpowiem zdawkowo po 30 minutowego posta mi wywaliło.... :(

Kamilove- zdróweczka, dbaj o siebie!!

Akat- nie szalej kochana ;) ale rozumiem Cię bo u mnie też sajgon czas cały :) i obroty same wskakują ;)

Dziewczyny co do malowania farbą w ciąży nawet te z atestami są szkodliwe, uświadomił mnie gin, dlatego na czas malowania siedzę tu na wiosce. Też byłam przekonana że jakvatest dla dzieci itp... Na płód może mieć wpływ. Lepiej unikać.

Malinka- weź tego starego w obroty!!! No żesz co z tymi chłopami!!!!!

Pozdr kochane z łona natury :*

ImageUploadedByForum BabyBoom1436190761.649709.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1436190761.649709.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1436190761.649709.jpg
    65,8 KB · Wyświetleń: 61
kamila dom już stoi I jest pod klucz. ale kredyt jest do spłacenia. nie jakis kosmiczny bo kasy nam starczyło na surowy zamknięty ale wykończeniowka wsiakla 125 000 I tyle mamy kredytu. A dom jest 10 min pod Krk więc zanim się zwieziemy to to już będzie dzielnica Krk.

Ale fajnie, 125 000 to pikus przy kupnie dzialki i postawieniu domu. Skad mieliscie projekt? My jestesmy na etapie zbierania kasy na dzialke poki co ale przegladamy domy. Cos nam sie obilo o uszy ze za niedlugo kazdy dom bedzie musial byc energooszczedny - ktos cos wie na ten temat?

Nie wiem co się dzieje z Polską... dlaczego tak ciężko żyć w tym kraju. Mój kuzyn skończył tak jak ja Uni Pedagogiczny, Historia dziennie, teraz się po kątach chowa bo dostał pracę w MPO i wstydzi się jeździć smieciarka po studiach. Żal mi chłopa ale kurde przecież żadna praca nie hańbI, raczej jej brak... Mama moja po 17 latach została zredukowana na 20 godzin, ma kredyt na auto i rachunki. chce do Anglii przyjechać sprzątać... Wstyd żeby tak państwo zmuszało obywateli do emigracji... Szwagier ma firmę, od 6 miesięcy zadłuża się bo zleceniodawcy ogłosili bankructwo I nie wyplacili mu za robote a on musial swoim pracownikom wyplaty normalnie dać... I przykłady mogę mnożyć... Kogo spytam jak tam w Pl bo by wróciła do domu puka mnie w czoło... Ostatnio mój wujek, dr hab na Politechnice pytał czy jakieś prace naukowe w Uk są dla ludzi jego fachu... Bo mówi że od 10 lat dostaje 2500 I ma już dość bycia niewolnikiem uczelni bez szansy na awans... Smutne :(

Bardzo smutne, ja dostaje gesiej skorki na mysl o powrocie do Pl.

Kamila 12 lat to sporo, jeszcze kolejne 5 to naprawdę może być ciężko z powrotem. Ale spoko znam ludzi którzy po 20 lat mieszkali zagranicą, wrocili i wspaniale im się tu żyje.

Bedzie ciezko ale musimy sprobowac ze wzgledu na mojego Dawida bo on jest uzalezniony od Wroclawia. A poza tym tak jak juz pisalam tu w Uk raczej nie mamy szansy na dom z ogrodem a w Pl jak najbardziej.

Zarobki są u nas śmieszne, niestety :-( mam zamiar coś wykombinować w czasie macierzyńskiego bo jak wrócę tutaj to wtedy będę miała grosze... Chyba że mojemu się powiedzie to wtedy wstrzymam się i pójdę nawet na bezpłatny dopóki Mała nie pójdzie do przedszkola. Ale wszystko to jedna niewiadoma i same kombinowanie...

Mam pytanie odnośnie usg, ja dopiero kolejne będę miała ok 30-32 tygodnia a ostatnie miałam w 21 tyg, też macie taką dużą przerwę?

Ja mialam w 12tyg, potem w 21 i teraz bedzie ostatnie w 36-tym.

ja sobie w Anglii zrobiłam "normalny" zawód :D

To tak jak ja. I mam zamiar to samo robic w Pl a czy sie uda to sie okaze.

Ja aktualnie sie wakacjuje w Walli. Pogoda cudowna, cale 17 stopni i sporo deszczu :rofl2: Ale chyba wole to niz 35 stopni upalu.

paulka87 moja tez jest ułożóna nóżkami w dół i osttanio tak mnie mocno kopała w spojenie że myślałam że mi pęcherz pęnie, przestraszyłam się bo ostatnim razem jak miałam takie wrażenie to zaraz wody mi odeszły, zaczełam chodzić byle tylko dziecko ululać albo żeby trochę pozycję zmieniło! mam nadzieję że już się zaczyna obracać jednak :-)
dolga super że żłobek wypalił :-)

nauczyłam spać córkę w swoim łóżku a w sumie to sama się nauczyła i jak tylko jej skręciliśmy i cały dzień mówiliśmy że to jej nowe łóżeczko to poporstu sama do neigo poszła wieczorem :-) jestem mega szczęśliwa że odbyło się bez problemów bo spanie w trójkę już zaczęło być męczące a niedługo przecież nowy lokator łóżka przybędzie ;-)

spadł deszcz i faktycznei już jest czym oddychać :-) o wiele lepiej!

Moja lezy sobie w poprzek i kopie mnie po prawej stronie najbardziej ;) ale polozna mowila, ze ma jeszcze na tyle miejsca ze moze spokojnie figlowac i sie przemieszczac ;)

zrobiłam zęba, udało mi się dostac do dentysty, kolejne 2 muszę zrobić a dopiero miałam wszystkie dobre :wściekła/y:,
uwielbiam nieplanowane wydatki :wściekła/y:

nie wiem czy słyszałyście ale od lipca każda kobieta może rodzic ze znieczuleniem w Pl,
na żądanie, tak słyszałam dzisiaj w widamościach w radiu

So happy ja tez to slyszalam w TV dzis wiec chyba prawda :) dobrze, ze zęba naprawilas :) masakra te zęby, ciagle z nimi cos jak nie wychodza to wypadają jak nie wypadaja to ubyti i trzeba naprawiac no szalu mozna dostac...

Ja też słyszałam o tym finansowaniu ZZO. Nareszcie jakiś krok w stronę cywilizowanych państw ;) W szpitalu, w którym rodziłam było za darmo ale do teraz były szpitale, w których nawet płatnej opcji ZZO nie było!

reklama
Dziewczyny,ja nie cieszyłabym się nadmiernie na zapas....myślę,że sprawa z tymi znieczuleniami w wielu szpitalach zostanie tylko teorią. U nas np nie podają i mówią,że nie ma opcji,bo nie chodzi o to,że nfz nie chce płacić za samo znieczulenie, ale o to,że nie ma go kto podać. Dlatego w szpitalach,w których nie ma specjalnego etatu dla anestezjologa przy porodówce i tak nie będzie znieczuleń,bo nie ma ich kto podać. A na etat kasy nikt nie obiecał...

Do góry