reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Hej laski :)

Jeszcze równo 4 tygodnie w pracy i ja też sobie odpocznę :) dziś pogoda deszczowa a i tak mi strasznie gorąco.

A tak się zastanawiam nad tym malowaniem lóżeczka, czy to musi być jakaś specjalna farba? Bo później bobo pewnie będzie gryzło szczebelki. Czy te teraźniejsze farby nie są szkodliwe?

Hejka.

my wczoraj byliśmy nad jeziorkiem na Kaszubach u znajomych. Fajnie było, moje chłopaki popływali, ja sie nie odważyłam bo ja to musze miec super ciepła wode, zeby wejsc do niej ;)

Dzisiaj u nas od rana pada, takze siedzimy z synkiem w domu. Powiem szczerze, ze przez ten deszcz jest tak jakos duszno, ze zdecydowanie lepiej znosilam te upały niz dzisiejsza pogoe.

Synek poszedł spac a ja sie zastanawiam co porobic...

miłego dnia

Kornelcia jak ja ci zazdroszcze tego deszczu. Pod Krk ruszył się wiatr ale co z tego jak powietrze gorące i nie ma czym oddychać. Masakra.
Coś mnie przy chodzeniu boli krocze, jak do jutra nie przejdzie to pojadę do szpitala żeby mi sprawdzili co się dzieje bo mój gin na urlopie ;(

Uff spadł u nas deszcz od razu lepiej wreszcie jest czym oddychac☺

Zazdroszczę! U mnie popadalo parę minut i z powrotem niewyrobka!

Jeszcze równo 4 tygodnie w pracy i ja też sobie odpocznę :) dziś pogoda deszczowa a i tak mi strasznie gorąco.

A tak się zastanawiam nad tym malowaniem lóżeczka, czy to musi być jakaś specjalna farba? Bo później bobo pewnie będzie gryzło szczebelki. Czy te teraźniejsze farby nie są szkodliwe?

A ja jeszcze tylko do końca tygodnia i finito :-D

Co do farby, ja będę malować specjalna - Altax - posiada certyfikat bezpieczeństwa i jest stosowana w zlobkach i przedszkolach więc jestem spokojna :-)

Kornelcia jak ja ci zazdroszcze tego deszczu. Pod Krk ruszył się wiatr ale co z tego jak powietrze gorące i nie ma czym oddychać. Masakra.
Coś mnie przy chodzeniu boli krocze, jak do jutra nie przejdzie to pojadę do szpitala żeby mi sprawdzili co się dzieje bo mój gin na urlopie ;(

Uu... mnie też pobolewa ale czasem, nie zawsze i w sumie uznałam że to normalne... Daj znać jeśli pojedziesz co ci powiedzą na to

Mroowkaa oj jaka ulga z tym żłobkiem, narazie nie odpoczywalam, ale przynajmniej na spokojnie moge sobie wszystko zrobic, piaskownice pomalowałam to bedziemy mieli z synkiem kolejne ciekawe zajęcie :)

Colly a są te farby rozne takie specjalne, tylko trzeba gdzies tam poszukać

kasik no jak to co robic, odpoczywać :) a odnosnie Twojego wieku, moja siostra pare ładnych lat nie mogła zajsc w ciąże, a jak juz zaszla to kilka poronien i dopiero w wieku 34 lat urodzila pierwsze dziecko, wiec jeszcze troszke czasu masz na kolejne, tak moze do 40tki :)

paulka idz koniecznie sprawdz co sie dzieje, bo nigdy nic nie wiadomo, lepiej dmuchac na zimne w naszym stanie i daj znac jak poszlo

a ja sie zaraz ubieram i zmykam na kawke do mamy a pozniej po synka :)

Nie mam pojęcia co do farb, ale mogę polecić takie nakładki na łóżeczko, tutaj masz przykład 2 szt Osłonki na łózeczko przed ząbkowaniem 120 cm (5513666209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

julisia, dolga, kornelcia dzięki dziewczyny.
Mam mętlik w głowie, niewiele się dowiedziałam od położnej, bo jakieś zaćmienie umysłu mnie dopadło. Ona sugeruje żeby jechać w 38 tyg ciąży, bo córkę urodziłam w 38+3. Tylko, że wg moich obliczeń urodziłam 40+1. Widziałam kiedy mam owu. No i co teraz? Pomysłu nie mam :-(

Hej,

W Wawie upał ale na szczęście mało słońca. Siedzimy w domku przy wiatraku ;)

U mnie w szpitalu po przekroczeniu tygodnia od planowanej daty porodu przyjmują na patologię. Tam robią te testy na oxytocynę itp. Mnie w 8 dni po terminie, jak czekałam na przyjęcie, zaczęły odchodzić wody więc trafiłam od razu na salę przedporodową. Niestety nie było żadnej akcji porodowej więc podali mi oxy :( Hania urodziła się w sumie po 25h ;)

To pewnie sojenie łonowe, ale jeszcze chyba za wcześnie na jego rozchodzenie się... mnie jakoś w 8. miesiącu zaczęło pobolewać. Lepiej sprawdzić co się dzieje.

reklama
Paulka tez mam takie bole w ale uzalam ze to normalne. Daj znac co Ci powiedzieli.

Szczęśliwa wydaje mi sie ze dopoki bedziesz w terminie a wszystko bedzie w porządku to w szpitalu nie beda wywoływać. Niestety porodu nie da sie zaplanować ;-)

Bylam u okulisty i tak jak myślałam mam zapalenie spojówek. Pare dni kropelki i będzie git. Za to moje samopoczucie dxisiaj przechodzi jakiś kryzys :/ zmeczna jestem nicnierobieniem, wszystko mnie boli i humorek mega kiepski. Chyba jakąś burze hormonow przechodzę bo mało co sie nie poryczalam ze zlosci przy parkowaniu autem. Kryzysik :/

Do góry