reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

hej

jaka u nas dzisiaj pogoda szaro bura, Alex spi caly dzieñ na taka pogodé,
sredniaka mam chorego, goraczke ma

Iga GRATULACJE !!!!

mrówka swietny tekst, nic dodac nic ujac

szczesliwa moj ma 2 miesiace i nadal spi non stop

mrowka ja mam juz zalozona ta zwykla wkladke,

reklama
No dziewczynki, jak to przypada na dzień wolny bardzo szybko minął. W nocy młodzież nie chciała za bardzo spać, ale ja byłam taka padnięta, że ani razu nie wstałam. Mąż zobaczył jak to jest przerąbane :-p A umarudził się gorzej niż bobas w najgorszy dzień. Dzisiaj młody nieźle poszalał, bo spał od 11:30 do 16 , więc teraz chcemy go do wieczora przemęczyć co by nam nie robił niespodzianek, chcemy tak robić codziennie. A więc młody kolejną przyjemność nam zabierze, mianowicie cowieczorne odprężenie się samotne przy filmie. No trudno. Z plusów mama ma kilka dni wolnego i będzie codziennie mnie odwiedzać oraz brat z dziewczyną przyjechali więc też będą wpadać :-) Minusem jest to, że pies rodziców coś nie za bardzo ogarnia nasza atencję bobasem, chyba trochę minie zanim przestanie być zazdrosny , nie podoba mi się to :baffled:
Kolejna cudowna noc przed nami więc miłego ! ;-)

Chybra niestety dziecko zmienia nasze życie od a do z, ale z czasem będziecie powracać do swoich nawyków :)

Iga gratuluję :)

Mroowkaa haha dobre :) Jak tam Ola wróciła już do żłobka? W ogóle ciekawa jestem czy ona już dużo mówi czyvraczej tylko takie podstawowe słowa?

So_happy zdrówka dla chłopców :)

My smoka dajemy od pierwszych dni i jakoś nie zaburzylismy, bo Domi wsuwa jak szalony

No dziewczynki, jak to przypada na dzień wolny bardzo szybko minął. W nocy młodzież nie chciała za bardzo spać, ale ja byłam taka padnięta, że ani razu nie wstałam. Mąż zobaczył jak to jest przerąbane :-p A umarudził się gorzej niż bobas w najgorszy dzień. Dzisiaj młody nieźle poszalał, bo spał od 11:30 do 16 , więc teraz chcemy go do wieczora przemęczyć co by nam nie robił niespodzianek, chcemy tak robić codziennie. A więc młody kolejną przyjemność nam zabierze, mianowicie cowieczorne odprężenie się samotne przy filmie. No trudno. Z plusów mama ma kilka dni wolnego i będzie codziennie mnie odwiedzać oraz brat z dziewczyną przyjechali więc też będą wpadać :-) Minusem jest to, że pies rodziców coś nie za bardzo ogarnia nasza atencję bobasem, chyba trochę minie zanim przestanie być zazdrosny , nie podoba mi się to :baffled:
Kolejna cudowna noc przed nami więc miłego ! ;-)

U nas pies też nieco zazdrosny, ale póki co jest spokojny. Także nie reaguję zanadto na to.

Dolga - Olusia dalej siedzi ze mną w domu - już 3 tygodnie. Pójdzie dopiero jak oboje dzieci zaszczepię...trudno,nie wiem ile to jeszcze potrwa. Co do mowy to gada ciągle ale po swojemu. Wszystko rozumie i jest kontaktowa bardzo. Ze słów znanych ludzkości Olusia potrafi wymówić: tak,nie, tatuś,tata,mama,baba, dada, nie ma,ej, o jejciu, DAĆ, tam, jeść, am, brawo, ała, boję, proszę (pose ;) ), dziękuję (dekuje ;) ) itp.

so_happy - właśnie też myślę jeszcze o zwykłej wkładce, bo jak nie ma hormonów to i nie będzie powodować takich skutków ubocznych jak one. Ale podobno krwawienia przy niej są dość mocne...a jak ktoś ma mocne z natury to podobno nie zaleca się zwykłej dla takich kobiet. Dlatego lekarz polecił mi raczej mirenę

Mrówka właśnie jak rozmawiałam z lekarzem jaka wkładka to pytał czy mam mocne krwawienia, u mnie nie ma tego problemu dlatego zdecydowałam się na tą

No i wieczorne męczenie bobasa na nie wiele się zdało , bo młody i tak nie spał od północy do 2 oraz od 4 do 7 . Coś pięknego :-p Ale dobre jest to, że widzę już, że zaczął wodzić oczami za nami oraz zaczęło go światło interesować. Ciekawe to wszystko.
Miłego dnia ;-)

Chybra a ja to jestem zdania, że trzeba pozwalać dziecku spać kiedy chce, bo później są tylko problemy z usupianie, dziecko jakoś się tak rozstraja

Mrowkaa no to mój jest na podobnym etapie rozwoju mowy, a bajki to takie opowiada że szok,tylko żebyśmy jeszcze wiedzieli o co mu chodzi. Ja we wtorek idę do lekarza to się dowiem co i jak z tymi wkładkami, bo jestem bardzo chętna, a mąż ma schizy haha i boi się ze może być kolejne dziecko :)

reklama
szczesliwa Igorowi to się tak zrobiło pod koniec października, ale to też od dnia zależy bo czasem jak usnie to pośpi i w dzień 2 godz. ale np wczoraj drzemał 5 razy po nie więcej niż 40 min i to stanowczo za krótko uważam. Nie wiem czy on się nie najada i dlatego budzi się po 30-40 min bo głodny (je co dwie godziny zazwyczaj) czy budzi go ból brzuszka lub gazy.

Kornelcia ja podałam smoczek już szpitalu jak pod lampą musiał leżeć.

Jak śpią w nocy Wasze szkraby, bo ja już wymiękam. Pierwsza drzemka po kąpieli trwa zazwyczaj ponad 3 godz. ale nie więcej niż 4(budzi się między 24-1 w nocy a potem to regularnie się budzi co dwie godz. Podoi cyca 10min i idzie spać ale ja już nie daje rady. Tak myślę czy go nie zatankować do pełna wieczorem mm co by pospał dłużej. Sama już nie wiem.

Do góry