reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Ale napisalyscie od rana, nie dam rady was narazie nadrobić

Urodziłam o 6:25, po 3 obudziły mnie skurcze, do 4 czekałam, ale robiły się częste i mocne i bałam się, że przegapić. Musiałam troszkę czekać, bo od 4 było 5 porodow. Jednak ta pełnia zrobiła swoje. Nacieli mnie, ale tylko troszeczkę. Czuję się dobrze. Ale oczywiście z mężem przed snem zadziałalismy haha, wiec swoje zrobiło. A miał być taki malutki haha i nie wiem co więcej :)

Akatsuki pewnie już jesteś po, trzymam &&&

Julisia, no to fantastycznie! :tak:

Malinko, kuruj się! :angry: Nie wiem jak to jest z cc przy chorobie, ale osłabiony organizm i operacja... Sama się zmartwiłam.

yustyna, no najwyraźniej im wszystko jedno... :-)Ten szpital to po prostu żenada i strach tam iść w ogóle. :baffled:
Co do hasła to taaak- to samo. :tak:

chybra, może i z emocji :-) bo to jednorazowa akcja była i jest spokój, a dzisiaj się czuję znacznie lepiej i dziecko też mniej aktywne.

tami, trzymam kciuki! ;-)

Powoli zaczynam ogarniać kącik dla małej i jeszcze tyle rzeczy mi brakuje. Lampka, półki, koszyczki żeby gdzieś przechowywać kosmetyki, dywanik... Ech!

Zamówiłam właśnie otulacz, bo nie wiem czy bym potrafiła tak opatulić dziecko pieluszką... :baffled: I zastanawiam się czy kupować pojemnik na zużyte pieluszki? Posiadacie coś takiego?

Dolga no to ekspresowo poszło :-) jeszcze raz gratki!

Doris kuruje się czym mogę... :-(

Dbdg no właśnie... Pierwsze o czym pomyślałam jak iść chora na cc? Masakra jeśli coś wydarzy się wcześniej :-( w dodatku Zuza namiętnie maltretuje mi krocze, dziś całkiem regularnie i nie mam pojęcia czy to może lekkie skurcze? W dodatku mam lekkie bóle z krzyża aaaa nie mam pojęcia na co zareagować... Chyba jestem zbyt zestresowana już...

Mrówka Dolga gratulacje ,ale super .
Akat trzymam kciuki
Lilo Ladyk niech maleństwa zdrowieją
Katjana skoro gin zapisał ci ten lek to wiedział co robi pani w aptece nie jest lekarzem często leki przepisuje się nie zgodnie z przeznaczeniem na ulotce .
Mam takiego wk.. rwa na laboratorium zaniosłam gbs w środę do prywatnego bo bliżej i co dziś dzwonię a ta pip.. nawet nie wie o co chodzi .

Hej!

yustyna spokojnie, poczekam z Tobą (mam nadzieję, że nie przenoszę :-)) mam termin na 24

tami o fajnie, że to już jutro :tak:

mamuśka coś Ty taka bojowa dzisiaj? Czyżby się coś szykowało? :szok::-D

dolga gratulacje! :-)

Pije pierwszą kawę od miesiąca, bo tak mi się chciało. Tylko czemu ona jest taka okropna? :wściekła/y:
Pełnia zadziałała na mnie doskonale, spałam jak niemowlę, choć nie wiem czy to określenie jest dobre, bo moje niemowlę spało nie za dobrze ;-)
Dzisiaj mam wizytę u położnej. Mam nadzieję, że będzie ta moja, bo ostatnio było znów inna i gorsza do mojej. Mówiłam Wam co zaleciła na skoki ciśnienia? Mówiłam jej, że się źle czuję i zazwyczaj wtedy mam wyższe ciśnienie, a ona do mnie mówi, że jak mi tak skacze to żebym nie mierzyła :-D Od razu przypomniały mi się rady Komorowskiego :-)

Dolga gratulacje:-)
Akat ty pewnie też już po...
Malinka moja przyjaciółka nie mogła wyjść z przeziębienia i taką ja cieli. ..
Yustyna ja to nie z niecierpliwości tylko raczej w ramach przygotowania do porodu. .. dlatego wszystko tak wcześniej. .. żeby młoda się dobrze ułożyła... dobrze pamiętam ze jesteś z okolic Rzeszowa czy to nie ty?

Halo Dziewczyny,

Widzę, że ładnie zaczęłyśmy nowy tydzień :)

Dziewczyny później was doczytam. Urodziłam. Synek 3510g i 60cm, poród SN.

Dolga- GRATULACJE :) Świetnie, że tak szybko Ci poszło, tym bardziej, że rozmiary dość spore :) Dużo zdrówka dla Was :)

U mnie niestety młoda gluty je więc postanowiłam ja zostawić dziś w domu będzie masakra bo ona kocha przedszkole a w domu się już nudzi. Po zatym ja juz o padam z sil i jeszcze jutro mam lekarza wiec teściowa musze wezwać a strasznie tego nie lubię. Bo ja lubię wszystko sama , a wtrąca nią nie cierpię. No ale cóż siła wyższa.

Normatywna zdrówka dla córci :)

Dolga gratulacje!
Mam pytanie dotrwa ktoś do października?

Łączę się z chorymi ciężarnymi.. ucho znów boli. I tymi co mają chore dzieci. Ciężka noc była kaszel męczy tylko że nie ma gorączki, a płakał nie wiem co go boli.. eh parę godzin i zostane z nim sama mąż do pracy a mnie jakieś skurcze łapią co jakiś czas..

Igem zdrówka! ja tam chyba o listopad zahaczę :p Zrobimy rozpiętość od sierpnia do listopada :D

Dzień doberek!!!
Ja nadal w dwupaku, to chyba już na zawsze tak zostanie, takie mam wrażenie :-)
Dzisiaj mam badanie w Medicover, ciekawa jestem bardzo co on mi powie o szyjce, czy się skróciła czy nie i w ogóle co tam zobaczy. Nie mogę się doczekać, a to dopiero na 18 jadę... :baffled:

Dream &&& za wizytę!

Wow dolga chyba szybki poród miałaś! Gratulacje!! I jaki duży synus :-)

Dbdg współczuję chorobska...

Ja ledwo dysze, gardło boli, katar męczy, nie mam siły nawet wstać :-/

Katjana moja też mi uciska jakiś nerw bo czasami nie idzie wyrobić na ból prawej nogi, w sumie taki dretwy ból który zaczyna się w posladku, aż się nastekam z bólu.. Na szczęście trwa to niedługo ale często się powtarza...

Malinka, Dbdg- życzę szybkiego uporania się z infekcjami :)

Mrowka śliczny! Gratuluję!

Dolga wow ale z zaskoczenia poszło :) Wielkie gratulacje! Czekany na zdjecia i dokladniejsza relację.

Przeprowadzona :) wszystkie rzeczy przewiezoone - w starym zostala nasza posciel, walizka z ubraniami i komplet naczyń :) w tym tygodniu musze rozpakowac i poukladac na nowym i mozemy my tez sie przenieść. Ale juz sam fakt przewiezienia spowodowal że oboje odetchnelismy z ulgą. Moge juz ze spokojna głową rodzic, moj ogarnie resztę. :-)
Fakt ze jeszcze na miejscu dużo do zrobienia (jeszcze prac wykonczeniowych i zakupowych) ale powolutku wszystko bedzie super. Ale się ciesze

Julisia, super, że już macie ogarniętą tą przeprowadzkę :) Teraz to już możesz się rozpakowywać dosłownie :)

Lilo, zdrówka dla Mili :)

Colly, jakże Ci zazdroszczę tego leżenia na brzuchu :/

Tami, Akat &&&!

Kurka wodna, zamiast się zbroić do porodów, to zaczynamy się rozkładać :( Mam nadzieję, że każda wydobrzeje do porodu. Moja Mała dziś leniwa, za to wczoraj myślałam, że pójdę w ślady Dbdg i pojadę na IP, bo pół dnia mnie "maltretowała", teraz chyba odpoczywa.

Zaraz wezmę się za pakowanie torby, niech sobie stoi, a ja będę spokojniejsza :)

Miłego poniedziałku :)

reklama
Do góry