reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
A u nas karmienie o 6 rano 120ml o 11 210ml o 16 180ml i o 20 280ml. Nie raz się jeszcze zdąży zjeść między 6 rano a 11 90ml. Przed wczoraj dałam pierwszy raz marchewkę, najpierw dałam trochę popisać, wczoraj dałam na czubek łyżeczki a dzisiaj dałam pół łyżeczki. I wczoraj podałam pierwszy raz kaszke mleczko ryżowa bananowa. Chyba smakuje:)

Domka haha, Ty wariatko co to za skojarzenia? :D

Sunovia watpie aby podpasowal, sa wykonane grubej gumy i jakies takie sztywne. Ja juz luzuje z tymi smoczkami. Jakos damy rade bez, najlepsze ze w szpitalu umiala ssac smoczka. Ale chyba zle sie kojarzy i dlatego niechce.

Upieklam dzisiaj brownie, jak moj L szybko nie wroci to zjem je sama:D

A u mnie na mleku pisze 180 !!! ;) Także kochana co producent to inna miarka. A ile razy dziennie karmisz? Poza tym ty sama widzisz czy maluszek jest głodny. Moja ewidentnie była...mleko sie kończyło to był pisk jakby prosiaka zarzynali. Zwiększyłam i problem ustąpił :) Jak chcesz się przekonać to podaj 150 ml i zobacz czy wypije tak najprościej się przekonasz.

Edit: ale od 30 ml ma go brzuszek rozbolec???? Rozbolalby go jakbys ze 120 wskoczyła na 210.

Martyna - kaszkę, marchewkę? ???? Ile ma Twój szkrab?? Na telefonie nie widzę suwaczkow o ile takowy posiadasz. No i 280 ml szacun to my wsiadamy hihi

Ostatnia edycja:
Martyna no to niezlego glodomorka masz.
Może też dam małemu więcej chociażby na noc bo potem się budzi co 3 godz a może tak to będzie spadł

Na dzień wychodzi mi 7 kamień.
Boje się tylko żeby go brzuszek nie bolał jak mu więcej dam

Ostatnia edycja:
A u nas malutki pije po 120 ml co 3,4 a nawet czasem 5h a w nocy budzi się tylko raz-np. wczoraj dałam mu ok godz.20 i potem obudził się dopiero gdzieś koło 4 rano i następne karmienie wypadło nam ok 9.30

Przepraszam dziewczyny 210ml chcialam napisac:) ale to 210 zjada w przeciagu godziny, nie raz dłużej się schodzi, ciągnie i ciągnie...
Mizzah- no właśnie wczoraj po tym jak dałam mu ta kaszke ( niby nie dużo dałam zjeść, bo 10ml) to pomyślałam, że chyba nie powinnam dwóch rzeczy na raz podawać, zadzwoniłam do znajomego pediatry i powiedział żeby narazie zrezygnować z jednej rzeczy no i dziś już nie podałam kaszki, dałam sama marchewkę. Mały 20 stycznia skończy 4 miesiące. Bałam się Dac tej marchewki Ale narazie wszystko ok.

Martyna, a dlaczego tak szybko zaczęłas rozszerzać dietę, zwłaszcza, ze piszesz, że się balas?
Przerazilo mnie to 280ml. Moja 2-latka tyle pije i wystarcza jej to na całą noc. Ale 210ml to też bardzo dużo...

Ja wychodzę z założenia ze kazde dziecko ma swoje indywidualne zapotrzebowanie i już teraz wiem, że nie ma co dzieci ze sobą porównywać. Ale faktycznie 280 to byłby mały hardcore zważywszy na to, że jeszcze nie ma 4 mc :D

reklama
Moja mm jest sporadycznie dokarmiana ale dostaje max 120ml,czesciej daje 60 ml ze wzgledu na ulewanie.
Martyna szybko zaczełas rozszerzac diete.
Ja poczekam do 6ms,a jak to teraz z glutenem?Chyba trzeba podac odrobine wczesniej tak?

Do góry