reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Z tym ssaniem piastek dokładnie jak pisze pscolka. Dziecko musi to robić i dobrze, jeśli pcha je głęboko.
Kiedy moja starsza córka to robiła, wszyscy, a zwłaszcza starsze pokolenie, chcieli jej wyciągać tę rękę z ust. Jakże mnie to denerwowalo!

Inga grzecznie śpi, a Marcelina dalej gada i śpiewa. Ja nie wiem czy to dziecko kiedyś zamilknie :-)
Jak byłam w szpitalu po porodzie, moi rodzice musieli się nią zająć, bo męża nie było. Mama jak przychodziła do mnie do szpitala mówiła, że mój ojciec jest strasznie zmęczony i kiedy może to ucieka, bo Marcelina ciągle gada :-D

reklama
Pscółka to powiem Ci ze moja tez tak jeczy w nocy nieraz,
nieraz ładnie spi z jedna pobudką a nieraz jak wstanie o 1 tak steka do rana.
A dzis dla odmiany ma problem z zasnieciem,steka,marudzi.Nieweim o co kaman;-/

ja w nocy karmie na spocha;-)

Magda super wygladacie

U nas chyba mamy drugi skok. Wczoraj zaczęliśmy 9 tydzień, to by się nawet zgadzało. Z dziećmi to chyba już zawsze coś:rofl2: Ale w takich dniach myślę sobie, jak drżałam (i wiele tutaj również) o ciążę i żeby wszystko było ok. No to teraz tylko być wdzięcznym za nieprzespane noce i skoki rozwojowe -dzieciaczki się super rozwijają.

Czarna, ja długo nie mogłam się zdecydować, którą matę wziąć. W końcu wybrałam trzy i kazałam m podjąć decyzję:-D

Spokojnej nocy! Takiej bez wybudzeń;-)

Domka - Szymka dało się karmić na śpiocha, tego małego typka się nie da:no:. Zawsze otworzy oczy, no i to stękanie i wicie się go wybudza.

Dziewczyny których dzieciaczki śpią na brzuchu - czy zachowujecie jakiś odstęp od karmienia, czy od razu po odbiciu kładziecie na brzuszku?

Pscółka to ja spie;-) A karola doi.Potem jak sie ockne to ja odkładam do łózeczka.
Dopiero usneła;-(uff moje plecy

Moja spi na brzuchu i odkładam od razu po jedzeniu to wtedy sobie beknie uleje i spokojnie idzie spac.

Pscolka - ja po odbiciu od razu klade...problem w tym, ze Nelka w nocy czasem nie odbija wogole...ale tez nie ulewa przez to wiec ok ;-)

Tez mam pytanko - wybaczcie, ze nie w temacie maluchow a starszakow. A w sumie 2 ;)

1) jak uczylyscie zalatwiania na nocniczek, ale chociaz mowienia o kupce...ucze , tlumacze - jak grochem o sciane..., jakos odpieluchowanie do 2 roku zycia wydaje mi sie mega wyczynem !
2) kiedy polozylyscie dzieci do normlanych lozeczek ?? i nie spadaja ??

Gosiak moja majac 1,5 roku staneła,zacisneła nózki i woła siku,my z M mówimy jej zeby sikała bo ma pieluszke,a ona ze nie chce i w płacz,siadła na nocnik wysiusiała sie i to była ostatni raz w pieluszce,od razu w nocy tez w pieluszce nie chciał spac,i prawie w tym samym czasie odmówiła spania w kojcu,i spała na dmuchanym materacu przez pół roku a na 2 ur dostała łózko.Ale moja to do przodu zawsze była,10ms miała jak zaczełą chodzic,2 lata to juz płynnie mówiła

gosiak, ja za przygodę z nocnikiem wzięłam się jak Marcela miała trochę jakieś 20 msc. Raczej bez sukcesów. Kupowałam książeczki, próbowałam wysadzac jak wiedziałam, że powinna coś zrobić, a ona uciekala. Dałam sobie spokój. Jakoś miesiąc temu sama zaczęła wołać na nocnik, pieluche jeszcze mamy na noc i wyjścia, ale też myślałam, że ten moment nigdy nie nastąpi.
Moja śpi jeszcze w łóżeczku ze szczebelkami, ale przeprowadzka tuż tuż, bo Indze zaczyna się robić ciasno w koszu.

Dzieki dziewczyny - czyli moze dziecko samo musi "dorosnac " do tego. On wie jak ma wolac na kupke (z siuisu pewnie bedzie gorzej), ale wola po fakcie. Zrobi w pieluche i pietuje aby go gonic z radoscia na buzce ;-). Zastanawiam sie czy nie wyjsc mu chociaz 2 szczebelkow, to chociaz sam wyjdzie w dzien po drzemce, bo przewaznie budzi sie podczas karmienia.
Ostatnio i tak z ni jestem jak zasypia (bo histerie odchodzily :eek: - a tak pieknie sam zasypia) , i pomyslalam , ze to dobry moment choc na to ;-)

reklama
Garmelka ja nie dopajam, Kubuś je tylko mm, od święta jak jest baardzo marudny a wcześniej sporo zje dostaje herbatę koperkową, ale do tej pory to było z 4 razy

Sunovia u nas jest tak samo, Kubuś strasznie marudzi jak go kładę na brzuchu i ćwiczenia z podnoszeniem główki idą mu strasznie mozolnie, ale nie poddaję się i staram się kilka razy dziennie układać go, może w końcu polubi ;)

Cyntia fajnie, że w końcu udało się
Wam zrobić szczepienia :) Kubuś miał mieć jutro, ale niestety przez nasze aktualne perypetie będziemy przenosić na inny termin :(

Magda śliczne zdjęcia :)

A my wylądowaliśmy w szpitalu ;( Kubulek znów miał robiony komplet badań, z posiewem moczu włącznie. Teraz czekamy do jutra na wyniki. Oby wyszły dobre i żeby nas puścili do domu. Prosimy o trzymanie kciuków ;)

Do góry