reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

renisus, moja Marcela zaczęła właśnie chodzić w 15 msc, siadać w 10. Przynajmniej na zimowych butach w zeszłym roku zaoszczedzilam :-)
Za to szybko zaczęła mówić, a teraz to już nawet fragmenty wierszyków czy piosenek śpiewa.

reklama
Moja dalej nie chce spac bez nas. Pol dnia sie wiercila. Na spacerze pospala i ledwo wróciłam do domu i znowu wyjec. Karmienie, przewijanie i trochę zabawy i mimo ze wyraźnie była zmęczona to nie chciała zasnąć. Usnęła na mnie chciałam zrobic obiad i ją odłożyłam i znowu ryk. Pospala na tacie ale pozniej on musiał do pracy i mała znowu wyła. Musiałam położyć sie obok i dopiero wtedy pospala dłużej. Nie wiem co sie dzieje ale spi bardzo płytko i sprawdza czy jesteśmy obok. Jak któregoś z nas nie ma to załącza syrenę i cieżko ją uspokoić. Nie moge kłaść sie z nią cały czas. Tak ładnie Zasypiała sama, był plan dnia a teraz na moment nie idzie jej zostawić. Nie wiem co robic. Żebym chociaż wiedziała dlaczego ona tak bardzo potrzebuje nas obok cały czas. Wczesniej tak nie miała

Ona ma 4 tygodnie. Nawet jak doliczyć ze przenoszona jest o dwa to wyjdzie 6 wiec nie wiem moze to drugi skok ... A moze ten typ tak ma ;) cieżko mi sie zorganizować jak dla świętego spokoju cały czas z nią leżę .

Peluches śliczny szkrabik :happy:

rjoanka, asz dzięki za opinie. Nie pomyślałam o tej wysokości zabawek :baffled:

judy a mi się coś wydaje że to nie skok u Twojej tylko po prostu kończy miesiąc i zaczyna kumać że jest ktoś taki jak mama czy tata. U nas tak było że mały jak skończył właśnie pierwszy mc to zaczynał płakać jak tylko gdzieś na chwilę wychodziłam i ciągle wodził za mną wzrokiem

Udało mi się dziś położyć małego spać o 19, ha! co ja mówię o 18:50 nawet już zasypiał :-) Przez ostatnie dwa dni niestety protestował przeciwko tak wczesnemu chodzeniu spać i udawało się zasnąć dopiero o 20:30-21. Stwierdziłam więc że budzenie o 22 nie ma w tym wypadku sensu i go nie budziłam.

Książka Giny Ford już zamówiona, czekam z niecierpliwością kiedy przyjdzie.

No nic, to buszuję dalej po necie w poszukiwaniu maty idealnej ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, powiedzcie mi w Polsce za te wszystkie szczepienia płacicie?
My mamy szczepienie w 8 tygodniu czyli 18.12 i tez na rotawirusy!
I naszczescie nic nie trzeba płacić!
A wiecie czy to boli? Jestem ciekawa jak sie mały bedzie zachowywał po
szczepieniu!

Musze Wam sie pochwalić naszymi fotkami :-)
ImageUploadedByForum BabyBoom1418153757.203408.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1418153783.587043.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1418153817.569293.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1418153915.717945.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1418153757.203408.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1418153757.203408.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 53
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1418153783.587043.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1418153783.587043.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 67
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1418153817.569293.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1418153817.569293.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 55
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1418153915.717945.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1418153915.717945.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 64
kotulcia - ja miałam info od położnych w szpitalu, a potem lekarzy że do roku czasu siusiaka mam nie ruszać. Dopiero później przy kąpieli, ale aż muszę zapytać M czy to robi.

Domka - niezła kombinatorka z Twojej starszej:-D U mnie też z zasypianiem nie jest źle, odkładam i wychodzę, jak jęczy na odbicie to wracam i podnoszę, a na brzuchu to tak jak piszesz kładę i odlot. Mam tylko problem z nockami. Po pierwszym karmieniu po północy jest zazwyczaj masakra, żadna pozycja (nawet na rękach) nie jest dobra. Czasem jęczy pół godziny, ale czasem i 5 godzin. Nie wiem czy to kwestia tego co jem w ciągu dnia, czy kolka (chociaż to byłby raczej regularny płacz, nie jęczenie).

judy - u mnie nocki wyglądają podobnie, z tym że często nawet na rękach płacze. Ostatecznie karmię go na leżąco, w nieskończoność odbijam, a potem jeszcze ten pusty cyc na uspokojenie i on śpi na mojej poduszce (wiem, że niezdrowo dla kręgosłupa, ale czasem już nie mam siły), a ja obok z jaśkiem, więc nie ma opcji, że go przyduszę. U nas to co opisujesz za dnia było w 6 tygodniu, czyli skok jak nic.

renisus - ale ssanie rączek to obowiązkowa umiejętność. Dziecko musi co raz głębiej je wsadzać, żeby pozbyć się odruchu wymiotnego. Inaczej nie zacznie jeść pokarmów stałych.

sunovia - mój Szymek tak miał, leżenie na brzuchu, podnoszenie główki, aż do raczkowania, wszystko z płaczem i tak jak piszesz chociaż był marcowym kwietniaczkiem to wszystkie umiejętności zdobywał jako jeden z ostatnich. Ja też odliczam każdy tydzień, nie mogę doczekać się czasu jak chłopaki będą razem się bawić.

czarna - a o jaką książkę chodzi? niestety ostatnio trochę mnie nie było na bb i nie jestem już w stanie Was nadrobić

reklama
Do góry