reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Spokojna. Z tym ze moje dziecko po obudzeniu zazwyczaj jest spokojne. Leży sobie i macha rączkami. Czeka aż ktoś do niej podejdzie i dopiero jak dłuższą chwile nikt nie podchodzi to załącza wyjca. Jak juz ma otwarte oczy to nie zaśnie. Na szczęście u niej jak są nerwy to poprostu sie wierci i pręży płacz w ostateczności. Czasem postęka ale zazwyczaj nawet swojego tatę tym nie obudzi. Dopiero jak jest płacz to cieżko ją uspokoić.

reklama
Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Cyntia moze u Was tez jest skok? Podobo moze byc do konca 9 tygodnia, wiec moze sie cos zmieni za tydzien ( tak mi sie wydaje ze Wy w 9 tydzien wchodzicie).

U nas zasypiala kilka razy ok 22 a wczoraj znowu 2-ga. Mam nadzieje ze to chwilowy krok w tyl. Ja ja zeby przestawic wybudzalam w ciagu dnia ale pozwlalam na drzemke 18-19 przed kapiela bo pozniej ze zmeczenia nie mogla zasnac. Jak widac zadzialalo z wczorajszym wyjatkiem.
Mam wrazenie ze im wiecej madrych ksiazek czytam tym bardziej glupieje.

Renisus - no nie wiem już sama, bo w dzień to byl aniołek. Myślałam, że drugi skok mieliśmy ok. 7 tyg. Następny powinien być 11-12. Młody ma 9 tyg i 4 dni. Może zaczyna następny skok?

A kiedy zaczyna się marudzenie związane z ząbkowaniem?

Cyntia no wlasnie, ja myslalam ze skok byl w 7tygodniu a wczoraj wyprowadzono mnie z bledu. Drugi skok przypada teoretycznie na 7-9tydzien i dziecko moze byc marudne i w 7 i w 8 i w 9 tygodniu. Pocieszajace co?

Cyntia zależy jak dziecku szybko ząbki wyjdą:) Czasami wychodzą szybko czasami przed ukończeniem 12 miesięcy wyżyna się pierwszy ząbek dopiero:)

Moja młoda cały czas z rączką w buzi i ślini się jak mały buldog - młody też tak miał od około 2 miesiąca życia i pierwszy ząbek wyszedł w dzień skończenia przez niego 4-miesięcy:) Podejrzewam że młoda też szybko będzie miała ząbki:) Dzisiaj prawie wcale nie spała i muszę znajdować jej nowe zajęcia co chwilę...

reklama
Dzięki Cyntia za info. Zmotywowalo mnie to do zamówienia części prezentów swiatecznych :-). Za darmo jest np w księgarni matras. Mają tam też trochę interesujących promocji na książki.

Do góry