reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Spokojna. Z tym ze moje dziecko po obudzeniu zazwyczaj jest spokojne. Leży sobie i macha rączkami. Czeka aż ktoś do niej podejdzie i dopiero jak dłuższą chwile nikt nie podchodzi to załącza wyjca. Jak juz ma otwarte oczy to nie zaśnie. Na szczęście u niej jak są nerwy to poprostu sie wierci i pręży płacz w ostateczności. Czasem postęka ale zazwyczaj nawet swojego tatę tym nie obudzi. Dopiero jak jest płacz to cieżko ją uspokoić.

reklama
Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Cyntia moze u Was tez jest skok? Podobo moze byc do konca 9 tygodnia, wiec moze sie cos zmieni za tydzien ( tak mi sie wydaje ze Wy w 9 tydzien wchodzicie).

U nas zasypiala kilka razy ok 22 a wczoraj znowu 2-ga. Mam nadzieje ze to chwilowy krok w tyl. Ja ja zeby przestawic wybudzalam w ciagu dnia ale pozwlalam na drzemke 18-19 przed kapiela bo pozniej ze zmeczenia nie mogla zasnac. Jak widac zadzialalo z wczorajszym wyjatkiem.
Mam wrazenie ze im wiecej madrych ksiazek czytam tym bardziej glupieje.

Renisus - no nie wiem już sama, bo w dzień to byl aniołek. Myślałam, że drugi skok mieliśmy ok. 7 tyg. Następny powinien być 11-12. Młody ma 9 tyg i 4 dni. Może zaczyna następny skok?

A kiedy zaczyna się marudzenie związane z ząbkowaniem?

Cyntia no wlasnie, ja myslalam ze skok byl w 7tygodniu a wczoraj wyprowadzono mnie z bledu. Drugi skok przypada teoretycznie na 7-9tydzien i dziecko moze byc marudne i w 7 i w 8 i w 9 tygodniu. Pocieszajace co?

Cyntia zależy jak dziecku szybko ząbki wyjdą:) Czasami wychodzą szybko czasami przed ukończeniem 12 miesięcy wyżyna się pierwszy ząbek dopiero:)

Moja młoda cały czas z rączką w buzi i ślini się jak mały buldog - młody też tak miał od około 2 miesiąca życia i pierwszy ząbek wyszedł w dzień skończenia przez niego 4-miesięcy:) Podejrzewam że młoda też szybko będzie miała ząbki:) Dzisiaj prawie wcale nie spała i muszę znajdować jej nowe zajęcia co chwilę...

reklama
Dzięki Cyntia za info. Zmotywowalo mnie to do zamówienia części prezentów swiatecznych :-). Za darmo jest np w księgarni matras. Mają tam też trochę interesujących promocji na książki.

Do góry