reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Kotulcia to witaj w klubie, ja też zamierzam wziąć roczny macierzyński i tak od wiosny już szukać czegoś nowego. Ja mam co prawda umowę na czas nieokreślony ale też po różnych numerach które wykręciła mi dyrekcja przed odejściem na L4 wolałabym tam nie wracać. Problem jest tylko taki, że na tym moim podkarpaciu to wcale nie jest tak łatwo zmienić pracę :no: Ale warto przynajmniej spróbować. W razie czego mam gdzie wrócić, tylko wiem że trochę bym się tam męczyła.

Ja dziś mam paskudny dzień. Pomijając deszczową i zimną pogodę to od rana jestem pokłócona z mężem. Tak go ostatnio "pochwaliłam" że stara się mnie nie drażnić, no to wywołałam wilka z lasu. Wczoraj cały dzień mu się zbierało i widział że jestem nie w sosie a wieczorem jeszcze wybył do kumpla wracając o 2 w nocy w stanie totalnego upojenia... No bo jasne, jak się kobieta wkurzy to lepiej ją zostawić i poczekać, a nuż samo przejdzie. Za to teraz mu zrobię tydzień kwarantanny, koniec z robieniem sałatek do pracy, koniec z praniem i prasowaniem jego koszul i innych rzeczy (już widzę jak się zdziwi że to się samo nie robi). Moja granica tolerancji została wczoraj przekroczona. Amen. Niech sobie obejrzy moje wcześniejsze zdjęcia i dobrze je zapamięta, bo tak kochającej, troskliwej i spokojnej żony jeszcze długo nie zobaczy! :cool2:

reklama
Cyntia teraz coraz śmieszniejsze akcje będą - najlepszy numer jak połowa brzucha nagle się zapada (ale to w końcówce ciąży). Ja jak leżałam kiedyś to raz zasysało mi pępek do środka a raz uwypuklało - ale jak młoda to zrobiła to nie wiem bo rzecz dotyczyła samego pępka:szok:

Czarna no u nas z pracą tak sobie, królują agencje pośrednictwa pracy:wściekła/y: Ale z drugiej strony ja raczej szukam pracy związanej z jakimś zakładem produkcyjnym a u nas tego dużo, w każdym mieście sąsiadującym jakaś większa strefa - problem polega na tym że oni przeważnie pracują na 4-brygady więc pracodawca musi mi pójść na rękę ze szkołą. Tym bardziej że innej pracy nie chcę a po drugie na koniec studiów muszę zaliczyć praktyki a pracując w takim zakładzie wystarczy zaświadczenie od pracodawcy...

A w ogóle właśnie w tamtym tygodniu dzwonili do mnie z takiego większego zakładu gdzie CV składałam rok temu:szok: Rozwijają się i jest to firma przyjazna osobom uczącym się. Niech zadzwonią za kolejny rok:cool2:

Co do męża powiem tylko jedno - dobrze mu tak, nabroił to kara musi być, niech chłop ma nauczkę:)

Cześć dziewczyny!
Podczytuję Was systematycznie ale jakoś się jeszcze nie dołączyłam do tej pory no i stwierdziłam, że lepiej późno niż wcale ;-)
Jestem ze styczniowych staraczek 2013, udało nam się zaskoczyć dokładnie po roku starań czyli w styczniu 2014. Termin mam na 2 października wg om i pierwszych usg. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego grona...

Cyntia kochana oczywiscie ja nie bede malowac tylko maz, moja rola skonczy sie na wyborze koloru:-) I na dwa trzy dni przenosze sie do rodzicow by nie wdychac chemi. Na szczescie moj m ma smykalke do meskich zajec i je bardzo lubi, dzieki temu przy wykonczaniu domu nie ponosilismy kosztow robocizny, ktora czesta jest drozsza niz material:-D. Za to sprzatanie gotowanie i pranie wedlug niego to takie nie meskie i zaczyna ogarniac mieszkanie jak juz nad nim staniesz i krzyczysz ale to tylko ogarnianie do sprzatania daleko, ja stwierdzilam ze mimo ze sie lepiej czuje i teoretycznie moglabym cos niecos zrobic to nie zabieram sie za porzadki, gdybym pokazala ze juz mi lepiej to obawiam sie ze automatycznie wszystko zznow byloby na mojej glowie, jeszcze sie narobie gdy dzidzia przyjdzie na swiat wiec teraz sie pooszczedzam.

mitaka witaj w naszym gronie :)

Dziewczyny, ale mam od wczoraj radochę. W końcu zaczęłam czuć maleństwo, już tak konkretnie. Powoli zaczynałam łapać doła, bo do tej pory wydawało mi się, że jakaś gruboskórna jestem, albo moja dzidzia się nie rusza. Aż w końcu się doczekałam :)

Aaa i jeszcze jedno, nie pamiętam czy wątek poruszałyście preparatów na rozstępy, które stosujecie na brzuszek. Ja od jakiegoś czasu używam "Perfecta Mama, Intensywny preparat przeciw rozstępom", jest naprawdę fajny, wydajny, dobrze się rozprowadza, szybko się wchłania dzięki czemu nie brudzi ubrań, zapach również ma przyjemny. Ja smaruje się nim rano i wieczorem i póki co nie mam problemów z niechcianymi rozstępami. Wczoraj udało mi się znaleźć go w bardzo fajnej promocji w Super Pharm, nie dość że w niższej cenie niż normalnie to jeszcze pojemność większa o 50 ml od standardowej. Polecam!

Ostatnia edycja:
Przepraszam ale nie moge edytowac.

Wszystkim gratuluje ruchów;-)

Ja kupiłam wczoraj na rozstepy ten rosmanowski olejek i jestem nim zachwycona,super pachnie ładnie sie wchłania,super jest;-)

Ja używam tylko zwykłej oliwki neutrala. To skandynawska marka o neutralnym pH , bez szkodliwych dodatków itp póki co rozstępów nie mam ale do końca jeszcze daleko ;)

reklama
Hej. :-)

Moje dziecie mega bryka :-). Jak sie wypycha to czuje rozciaganie, patrze tak taaaaaka gula :-)

Vo do kosmetykow sexy mama ma sredni sklad. Babydream z ross ma dobre skladniki mimo niskiej ceny.

Do góry