reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

A ja odwiedziłam 3 lidle i się załamałam - nic. A najbardziej zależało mi na biustonoszach i chciałam kupić 2 :(((((((((((((
Ja na obiad przesoliłam kalafiorową :D
Od września zmieniamy żłobek i postanowiłam na dowidzenia Paniom zrobić prezenciki - notes + zakładka handmade i czekolada.

Katinka84 jak mój powiedziałby mi, że nic nie robię to mógłby o takich kanapkach zapomnieć przez miesiąc ;)

Cyntia ale poza :D, a co do rozmiarów to wszystko zależy od maluszka. Moja mając 1.5 roku zaczęła rozmiar 74, a zaczynaliśmy od rozmiaru 50.

Babina co do biedronki to nie wiem, ale zdarza mi się kupować ubranka w lidlu i wg mnie jakościowo dobre ;)

Gargamelka gratuluję wygranej ;) co do kierunku jazdy to też nie wiedziałam ;)

Co do chustowania to mam 2 chusty w domu i chustowaliśmy się do roku. Moje dziecko nie spało w dzień wcale - w nocy 12h, ale w chuście usypiała w 5 minut. No i dla mnie rewelacja, jak się chce wyjść gdzieś na spacer bez wózka. Nie mówiąc już o bliskości, kolkach i ząbkowaniu. Teraz mam nosidło 7panel.

reklama
Melodja a w jaki sposób chustowanie pomaga przy kolkach albo ząbkowaniu? Bliskość mamy tak działa?

Ostatnia edycja:
Kaśku w takich sytuacjach wkłada się dziecko i gołe ciałka. Działa to jak termofor z masażykiem jak się poruszasz i dajesz dziecku naturalne ciepełko. Przy gorączkach też pomaga, bo dziecko się schładza ;)

Kasku - ja od dziś jem już nowalijki pełną parą. Ten najgorszy szklarniowy i zagraniczny syf napchany azotanami już raczej przeszedł - przynajmniej mam taką nadzieję :-p Czytałam, by wybierając warzywa kierować się wielkością - im większe, tym większa szansa, że są czymś napchane (szczególnie w przypadku pomidorów, rzodkiewek, truskawek, itp).

W ogóle to sok z buraków smakuje jak barszczyk. Jeszcze tylko podgrzać, dorzucić pasztecika i jest kolacja na ciepło ;-) A, ja piję pasteryzowany ze sklepu - nie przechodziłam toksoplazmozy i nie chcę kusić losu. No i wczoraj po wypiciu soczku bym zawału dostała, widząc kolor moczu :-D

Melodja - ja talony na takie kanapki dałam w prezencie nagwiazdkę, zrobiłam coś a'la kartki te z czasów PRL-u i odcinał kupony:-D
cyntia - a z tym moczem to też jest ważny test, jak jesttylko lekko różowy to znaczy, że Twój układ pokarmowy jest zregenerowany, a jakmocniej się zabarwi to możesz miećuszkodzone kosmki jelitowe (uszkadzają je mleko, gluten itp) i alergenomłatwiej się dostać do Twojego organizmu.

Domka, to bardzo się cieszę że spodenki doszły i że Ci sie podobają. Trochę sie martwiłam, że ja je tak zachwalałam a Tobie nie będą odpowiadały :)

Idę odgrzewać obiadek, mam z wczoraj rosołek i spaghetti czyli dania które są u nas najczęściej bo Mati je uwielbia. Na szczęście dzisiaj nic nie muszę gotować. Właśnie wróciliśmy z 3 h spacerku, padam po prostu ale ciesze się że jest tak ciepło :)

Ja juz mamdosc upalow wczoraj i przedwczoraj bylo oki a dzis to wytrzymac nie moge jest mi duszno goraco i glowamnie boli, tylko przekladam sie z jednego wyrka na drugie bo nie mam na nic innego sily.
Dzis moj m pracuje 12h wiec niestety jesli chce zjesc cos gotowanego to sama musze zrobic...beda ziemniaczki i pieczona rybka.
Czarna jak znajdzieszjakis fajny klimatyzator przenosny to daj znac. Ja juz od jakiegos czasu szukam czekos takiego niedrogiego w malych rozmiarach do sypialni. Ciezko jest bo ja sie na tym nie znam nawet nie wiem na jakie parametry mam zwracac uwage...

Mam taki jeden glupi dyskomfort czytalam ze to niby normalne i zdarza sie kobieta w ciazy ale mnie to krepuje mianowicie czasami jak kicham kaszlne czy wymiotuje to zdarza mi sie popuscic mocz w majtki:zawstydzona/y: mimo ze chwile wczesniej robilam siusiu...

Ostatnia edycja:
A ja wczoraj dostałam opieprz od mojego bo na rowerze do sklepu pojechałam. Niby taki troskliwy ale bałagan to zostawia wszędzie gdzie popadnie i tak musze chodzić za nim i sprzątać

reklama
Do góry