reklama
pscółka i spółka
Fanka BB :)
Ja zaczęłam sprawdzać jak z Szymkiem zaczęłam wychodzić na spacerki, a lato było dość burzliwe
Pscółka - powiem Ci że nie wiem czy taki jest przepis...nie zarejestrowałam... ale na pewno jest wskazane.
Ale pewna jestem takiego przepisu że jakoś to tak leciało: samochody posiadające poduszkę powietrzną z przodu na miejscu pasażera nie mogą przewozić dzieci na przednim foteliku..."
natomiast na zachodzie jest tak: : }samochody które posiadają aktywną poduszkę powietrzną z przodu na miejscu pasażera nie mogą przewozić dzieci na przedniem foteliku"
Gościu mówił że w naszych przepisach jest luka co do "aktywna" i tak naprawdę jeśli sobie wyłączysz poduszkę z przodu i wieziesz dziecko, to tylko od dobrej woli policjanta zależy czy nie dostaniesz mandatu. Za granicą jest tak że wystarczy że masz potwierdzenie że poduszka jest wyłączona - a u nas ma jej po prostu nie byc,
p.s. ja dzisiaj cały dzień gdzieś latałam... byłam w H&M i kupiłam sobie 3 sukienki i 2 tuniki i mega zadowolona jestem bo kiecki po 27zł a są takie fajne, bawełniane.
p.s.2 -superancka ta prognoza pogody !!! dodaje ją do ulubionych
Ale pewna jestem takiego przepisu że jakoś to tak leciało: samochody posiadające poduszkę powietrzną z przodu na miejscu pasażera nie mogą przewozić dzieci na przednim foteliku..."
natomiast na zachodzie jest tak: : }samochody które posiadają aktywną poduszkę powietrzną z przodu na miejscu pasażera nie mogą przewozić dzieci na przedniem foteliku"
Gościu mówił że w naszych przepisach jest luka co do "aktywna" i tak naprawdę jeśli sobie wyłączysz poduszkę z przodu i wieziesz dziecko, to tylko od dobrej woli policjanta zależy czy nie dostaniesz mandatu. Za granicą jest tak że wystarczy że masz potwierdzenie że poduszka jest wyłączona - a u nas ma jej po prostu nie byc,
p.s. ja dzisiaj cały dzień gdzieś latałam... byłam w H&M i kupiłam sobie 3 sukienki i 2 tuniki i mega zadowolona jestem bo kiecki po 27zł a są takie fajne, bawełniane.
p.s.2 -superancka ta prognoza pogody !!! dodaje ją do ulubionych
Ostatnia edycja:
Pscółka czytałam gdzieś odnośnie noszenia ciężarów (dzieci) w czasie ciąży, że to może skutkować późniejszym nietrzymaniem moczu... Ja w poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów. Po porodzie ani teraz też ich nie mam, ale wiem od koleżanki, że ona po ciężkim kleszczowym porodzie, gdzie nawet jej nie nacięli, bo cała pękła, nie może powstrzymać parcia na pęcherz. Masakra...
Czarna fajny ten klimatyzator tylko na obecna chwile nie na moja kieszen...Patrzylam te w granicach 200-300 zl ijakos tez mnie nie przekonaly. Wiem ze napewno cos potrzebuje bo w upaly nie dam rady spac. Nasza sypialenka jest bardzo malutka ok 10m2 jak nie mniej bo z jednego pomieszczenia zrobilismy dwa i jest strasznie goraco. Moze kupie wentylator kolumnowy i jesli on nie przyniesie ulgi to zaczne odkladac na klimatyzator na zime sa zazwyczaj taniej.Zaczne cwiczyc te miesnie. Do tej pory zdarzalo mi sie popuscic sporadycznie ale mimo wszystko jest to krepujace i powoduje dyskomfort psychiczny i fizyczny.Eh chcialabym juz zaczac regularnie czuc ruchy malenstwa. Puki co nie jestem 100% pewna ze czuje ruchy potrafie rowniez dwa dni nic nie czuc. Fajnie macie ze juz czujecie kopniaczki
enya81
Dziewczyny a ja Wam powiem że to koszmarnie tak chodzić w zaawansowanej ciąży całe lato Mam porównanie bo córkę rodziłam w kwietniu więc ciążę przechodziłam w zimie i było o wiele lepiej. Miałam 2 pary spodni ciążowych i 1 bluzkę ciążową. A teraz mam kupę rzeczy ciążowych albo takich prawie ciążowych- spodenki (które dzisiaj założyłam i spoko), 2 pary cienkich jeansów, 1 para spodni materiałowych długich, długa spódnica, spodenki do kolan, o sukienkach nie wspomnę bo mieszczę się w jedną i to taką która do pracy się nie nadaje. Masakra...
Jutro też robię kurs po lumpkach i rozważam właśnie zakup sukienki z Biedronki.
Gnagna moje dwie koleżanki mają właśnie po porodach problemy z nietrzymaniem moczu i to w sumie mnie przeraża pomimo że teraz chciałabym rodzić SN (poprzednio miałam CC ale rodzić zaczęłam normalnie tylko potem podjęto taką decyzję).
Jutro też robię kurs po lumpkach i rozważam właśnie zakup sukienki z Biedronki.
Gnagna moje dwie koleżanki mają właśnie po porodach problemy z nietrzymaniem moczu i to w sumie mnie przeraża pomimo że teraz chciałabym rodzić SN (poprzednio miałam CC ale rodzić zaczęłam normalnie tylko potem podjęto taką decyzję).
Ostatnia edycja:
katinka84
Fajna ta pogoda, też dodałam do ulubionych, dzięki pscółka
Ja zwariuję chyba, zamiast się cieszyć to do głowy dostaję. Nawet mój mi nie wierzy ale ja czuję się świetnie. Tylko trzy pierwsze miesiące miałam mdłości i bolały mnie piersi. Nawet nie wymiotowałam, no nie licząc jelitówki. Teraz nic, tylko mam skórę przesuszoną. Sama sobie zazdroszczę, z drugiej strony jak czytam co wam dolega to nerwica mnie bierze i myślę co ze mną nie tak...
Byłam wczoraj w biedronce i niestety marne te ciuszki, no bielizna i leginsy jak obmacałam itp. to nie są zbyt fajne, jak dla mnie to lipa. Sukienka z kokardką fajna. Może na nią się skuszę. Ja poczekam może coś jednak się trafi w Netto. Tamte ciuchy o niebo lepsze gatunkowo i żałuję że się nie obkupiłam ale bałam się aby nie zapeszać, bo w tamtym roku kupiłam dużo ubrań tydzień przed USG w dwunastym tygodniu i niestety, choć przesądna aż tak to ja nie jestem, jak Bozia zechce to będzie dobrze.
Dziś barszczyk ukraiński na obiad, menu przedstawione i zatwierdzone. Wieczorkiem rybka smażona, marynowana z warzywami w zalewie. Zakochałam się w niej jak teściowa zrobiła. Napiszę wam przepis może komuś się przyda, dobra na święta i jest pycha.
Ja zwariuję chyba, zamiast się cieszyć to do głowy dostaję. Nawet mój mi nie wierzy ale ja czuję się świetnie. Tylko trzy pierwsze miesiące miałam mdłości i bolały mnie piersi. Nawet nie wymiotowałam, no nie licząc jelitówki. Teraz nic, tylko mam skórę przesuszoną. Sama sobie zazdroszczę, z drugiej strony jak czytam co wam dolega to nerwica mnie bierze i myślę co ze mną nie tak...
Byłam wczoraj w biedronce i niestety marne te ciuszki, no bielizna i leginsy jak obmacałam itp. to nie są zbyt fajne, jak dla mnie to lipa. Sukienka z kokardką fajna. Może na nią się skuszę. Ja poczekam może coś jednak się trafi w Netto. Tamte ciuchy o niebo lepsze gatunkowo i żałuję że się nie obkupiłam ale bałam się aby nie zapeszać, bo w tamtym roku kupiłam dużo ubrań tydzień przed USG w dwunastym tygodniu i niestety, choć przesądna aż tak to ja nie jestem, jak Bozia zechce to będzie dobrze.
Dziś barszczyk ukraiński na obiad, menu przedstawione i zatwierdzone. Wieczorkiem rybka smażona, marynowana z warzywami w zalewie. Zakochałam się w niej jak teściowa zrobiła. Napiszę wam przepis może komuś się przyda, dobra na święta i jest pycha.
Ostatnia edycja:
reklama
pscółka i spółka
garmelka - przepisu na pewno nie ma, bo te pierwsze fotelikisą do 9 lub 13 kilo (które mój za jakiś miesiąc przekroczy), a 99% następnychfotelików to te montowane przodem. To tego niuansu o poduszce nie wiedziałam,ale faktycznie mamy taki plan, żeby ją dezaktywować. Moja koleżanka maspecjalny przełącznik, a my niestety będziemy musieli się pofatygować domechanika.
gnagna - ja też popękałam, to może dlatego, ale po kilku tygodniach przeszło. Tylko jak ćwiczyłam intensywny trening interwałowy tak po 9 miesiącach to czułam, że nie mogę utrzymać.
enya - ja się jeszcze mieszczę w bluzki nie ciążowe, ale totak góra dwa miesiące, co potem, jeszcze nie chce myśleć. Zima faktycznie pod tymwzględem była niewymagająca. Musiałam kupić 1 parę jeansów, 3 pary legginsów ijedne spodnie dresowe na fitness.
gnagna - ja też popękałam, to może dlatego, ale po kilku tygodniach przeszło. Tylko jak ćwiczyłam intensywny trening interwałowy tak po 9 miesiącach to czułam, że nie mogę utrzymać.
enya - ja się jeszcze mieszczę w bluzki nie ciążowe, ale totak góra dwa miesiące, co potem, jeszcze nie chce myśleć. Zima faktycznie pod tymwzględem była niewymagająca. Musiałam kupić 1 parę jeansów, 3 pary legginsów ijedne spodnie dresowe na fitness.
Podziel się: