reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Dzień dobry wszystkim. Może forum ożyje skoro już po weekendzie :-D
Garmelka:
u mnie golenie to mąż uskutecznia. Obie ciąże robił za fryzjera :-D Na koniec ciąży z Michalinką doszło jeszcze wiązanie butów oraz zakładanie skarpetek :tak:
Ania: ja też przechodziłam toxo i to nawet nie wiem kiedy. W poprzedniej ciąży wyszło z krwi, że przechodziłam, a nawet o tym wcześniej nie wiedziałam. Dziecko mam zdrowe.
Katinka: zdrówka życzę. Ja w nocy potrafię i 5 razy wstawać na siusiu no i plus dziecko, które wstaje między 7 a 8 więc ze spanie u mnie też średnio.W dzień staram się odsypiać.

reklama
Garmelka tez mam dzis połówkowe;-)
Ja zapszestałam prawie tez czynnosci,znaczy skracam włoski maszynką do strzyzenia,na nic innego sie nie wysile niestety.

Mnie tez boli posladek,jego kosc,spojenie łonowe i nogi.
I ganiam siku jak głupia.

Dziewczyny kupujecie ubranka z krótkim rękawkiem?
Dostałam ubranka od bratowki, było tam sporo rzeczy z krótkim rękawkiem, body, koszulki. Jej maluszek urodził się w czerwcu. Tak się zastanawiam czy wogole warto te body prac, bo mały urodzi się dopiero na jesień, a wiadomo już jest wtedy zimno.
Ale czy pod inne ubranka dajecie coś z krótkim rękawkiem.

Dzień dobry wszystkim, ja już od jakiegoś miesiąca golę się trochę na wyczucie, trochę do lusterka i mąż twierdzi, że wychodzi mi nawet lepiej niż wcześniej, ciekawe :-D

babina ja kupuję wszystko praktycznie od zera bo nie mam po nikim ubranek i kupiłam sobie 6 bodziaków ale całkiem bez rękawków gdybym miała je właśnie zakładać pod jakiegoś pajaca czy coś. Jakoś wydaje mi się że takie będą wygodniejsze dla maluszka niż krótki rękaw i na to długi. Ale jeśli Ty masz już z krótkim rękawkiem to myślę że w razie potrzeby będziesz mogła spokojnie z nich skorzystać. Zresztą to wszystko i tak wyjdzie w trakcie :)

Witam

u nas co prawda dlugiego weekendu nie bylo, ale nawet nasz zwykly spedzilismy poza domem. Jeszcze tylko 4 dni do pracy i wreszci odsapne.

Aaa z goleniem to faktycznie akrobacje sa :-) w zeszlej ciazy kupilam soboe trymer, aby maszynka na zero nie jechac (wyczytalam, ze jednak choc odrobina wloskow daje jakas tam bariere ochronna) no i gibam sie z tym trymerem, choc jeszcze zle nie jest . Pozniej lusterko i tyle, choc tu nikt nigdzie nie zaglada to dla samej siebie sie powyginam. Do porodu bedzie problem :-p

U mnie corcia aktywna przewazniej jak zjem cos slodkigo i wieczorem jak juzusiade spokojnie. W nocy pewnie tez buszuje, ale jeszcze na tyle delikatnie, ze sie nie budze.

Pamietam, ze w ciazy z synkiem od ok 30 tyg. budzilam sie mega wyspana ok 5 rano i nie bylo bata aby zasnac wiecej...

Kciuki za wizyty &&&&&

babina oczywiscie,moja z grudnia i body z krótkim rekawem zawsze w domu miałą,ja
jestem za nieprzegrzewaniem,A takie z krótkim to i pod pajacyk wlozysz.

Moje kopie jak naczynia myje;-) chyba ciepła woda tak działa.no i dzis chyba przejete USG bo on rana non stop wariuje.

Domka na która idziesz? ja czekam aż do 18:30 :(

Dziewczyny a robicie sobie pediksy? Ja sama juz nie dam rady i chodze do kosmetyczki. Czy do porodu można mieć jakiś jasny beżowy/frencz ? bo czerwony to wiem, że nie - ale ja nienawidzę jak nie mam pomalowanych paznokci... :)

Poza tym ta pogoda jest taka durnowata, że dziś obudziłam się z zatkanym nosem i kaszlem :( pije własnie herbate z miodem,cytryną i sokiem z czarnego bzu...

Babina ja zakladalam mlodej body z ktotkim rekawem lub bez pod ubranka. Mysle, ze moze sie przydac.

Garmelka mnie porod zaskoczyl i u stop mialam czerwone paznokcie. Nikt sie tym nie zainteresowal nawet jak doszlo do cc. U rak nie mialam lakieru.

reklama
Hej dziewczyny my długi weekend spędziliśmy głównie w domu, bo Oliwka niestety nie może wychodzić. Jednak udało mi się z mężem wyrwać na grilla na 2 h w sobotę.

Co do maty to miałam z Oliwią zwykłą bez bajerów, ale byłam z niej średnio zadowolona. Moja siostra dla synka dostała takąTiny LOVE MATA EDUKACYJNA Koncert Zwierząt 1202409 (4353737305) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest świetna, bo nawet moją Oliwię bardzo interesuje, więc na długo starcza. Jednak jest dość droga jak na matę. Będę polować na używaną:-p

Niestety nie wiem jak Lili jest ułożona bo na ostatniej wizycie nie miałam usg. Dopiero 3 lipca będziemy ją podglądać. Wcześniej czułam już kopniaki na górze brzucha, ale od kilku dni znowu czuje w dole, więc pewnie się przekręciła.

Ja śpię albo na lewym albo na prawym boku. Często zmieniam pozycję bo strasznie mnie żebra bolą od spania na jednym boku, chociaż ciężko mi się przekręcać bo czuję wtedy ból w dole brzucha.

Domka
i jak efekt? Czym malowaliście łóżeczko?

Garmelka
ja Oliwię teraz kąpie w nadmanganianie potasu, bo ma ospę. Na wszelkiego rodzaju wysypki, czy potówki to polecam. Śliczne łupy. Przy Oliwce na pępuszek stosowałam tak jak Wawka octonisept. Do golenia używam lusterka.

Lucus
niestety nie pomogę, nie miałam takich dolegliwości. Ja również ostatnio zauważyłam, że jak wchodzę na piętro to dostaję strasznej zadyszki jakbym maraton przebiegła:-)

Enya
w 100% się z Tobą zgadzam, ja z wózka 3w1 korzystałam 10 m-cy. Później przesiedliśmy się w spacerówkę.

Czarna
nie stresuj się, tylko odpoczywaj i siedź na tyłku bo we wrześniu nie będziesz miała okazji.:-)

Babina
Lili najbardziej aktywna jest jak leżę lub siedzę. Ostatnio budzi mnie ok 5 nad ranem bo tak buszuje. Przydadzą Ci się body z krótkim rękawkiem jako pierwsza warstwa pod pajace lub bluzki.

Ania
moja znajoma przez całą ciążę była na antybiotyku bo jej wyszło zakażenie toxo, a jej córka urodziła się w pełni zdrowa.

Do góry